返回列表 回復 發帖
tvb now,tvbnow,bttvb$ G! D5 P9 H1 P( [* d5 V9 n/ {7 R
* ?  _( F! ^: D  x7 o$ u
各花入各眼... tvb成日比啲懶有型角色佢做.. 但我唔覺佢有型嘛... 我覺得如果佢想觀眾多啲buy 佢.. 應該做多啲務實啲嘅角色... 好似忠奸人郭晉安個角色咁.. 唔有型... 靠演技!..www1.tvboxnow.com; {5 y" J6 ]8 I+ }2 j1 ]
講番套劇... 真係麻麻地... 劇情太 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 W; B4 I5 \* ?0 A# X
大文細佬 發表於 2014-9-12 02:00 AM
, P5 f! R9 n- H! T! |/ ~tvb now,tvbnow,bttvb我睇《大藥坊》唔係hea睇咁答簡單,有部份劇情我係用「耳」聽就當睇咗........
0 ?" }6 q3 \, P% K% ]唔怪得收視率咁慘,不如計「收聽率亅仲好。
" u  _. F4 C  g8 z  y

5 c6 w; t% I: ~+ A! _0 w咁搞笑.. 呢套劇我都係聽架... 一路聽一路玩games或者睇書.. 有仲未兩集未睇.. 回你地啲帖仲好玩啲
6 Y; R! q" |: z& u: \8 }, t7 Gwww1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-13 01:09 AM
8 ?! Z  M# n0 J  H細佬,我諗唔只你同我,好多人而家睇劇都係「以耳代目」就算。2 _+ j" q/ P0 F& \: v) V2 X- C
我都想喺劇集吹水版搞個最高收聽率劇集選舉,但想同 J 神 版主溝通吓先。
我覺得幾好睇喔 陳展鵬個角色幾好玩 唔似黃浩然果邊咁悶
5 ~& ?3 C* k) N+ I8 ~; A- s! PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。hajime112 發表於 2014-9-13 10:08 AM
* P  F) }! r- R6 Ewww1.tvboxnow.com其實呢,本劇都唔算唔好睇,不過話題性無隔離《使徒行者》咁高就係事實囉。
但大長針話綠豆先可以解毒架喎.. 當我睇完大長針之後.. search網上資料.. 綠豆緊係可以解毒架... 如果豆漿(即係黃豆)可以解毒咁咪食豆腐飲豆漿已經得喇... 黃豆唔係只係豐富蛋白質架咩?? ...
0 m$ P# F+ q/ s1 ~( y- Ftvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-14 06:44 AM
公仔箱論壇5 O8 F9 B7 A# N+ A
細佬你點解咁好記性嘅,《大長針》啲劇情我真係已經煙消雲散囉,幾乎好似無睇過咁。6 F! S9 F# D8 W' U4 }. P. D
你唔提都冇醒起豆漿係用黃豆做嘅喎,而綠豆先可以解毒,咁即係阿常大夫應該要用"海帶綠豆沙"或者"綠豆沙沙冰"去解毒
; }' [5 ?& Y" m8 G/ k8 [' O

0 H/ m( {2 K0 Z+ }. Q5 |7 @tvb now,tvbnow,bttvb呵,又學到嘢,多謝晒。你咁乖,請你食吖。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
62# leekwoklam 当人体误食了重金属,如铜,铅等,这些东西会使蛋白质凝固,人就要出现中毒的现象.这时,我们喝牛奶或者豆浆,可以跟牛奶或豆浆中的蛋白质发生作用,从而保护了人体本身的蛋白质,缓解一下. ...www1.tvboxnow.com) I, ]+ n& H- V6 s8 \* p
hajime112 發表於 2014-9-15 08:31 PM
% t0 @& K+ L3 l7 \$ P& z
多謝補充資料,睇本劇又可以學到小知識,幾好。
tvb now,tvbnow,bttvb) R0 j& h2 U" x# }0 }! Y  m
公仔箱論壇  l$ Z* P4 J( x* M' O) a
嘩你好詳盡呀.... 化學知識已經比番阿sir好耐喇... 你咁講我又知多啲喇!... 8 P& d; F; t7 H( f+ W! n
但"九九"丹好似用好多毒藥加埋好多貴嘅補藥mix埋一齊而成架喎.. 咁即係理論上.. 都同時中啲毒無關金屬類架喎.. 即係係咪應該同時大量用 ...
  i6 Q% V) g6 V# `大文細佬 發表於 2014-9-16 01:34 AM
; g  v5 p) P1 ?0 i9 ]  f公仔箱論壇哈哈,雖然我都係老師(Maths),但偏偏最唔鍾意Chemistry,而家又學到嘢。所以我咪話睇本劇都好多得著架。
仲未聽第六第七集呀.. 不過唔係咁like有人死...
" x$ M1 q8 k8 ^2 i8 Twww1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-17 01:34 AM
/ W1 R9 ~7 Z2 o/ k4 E; s$ N# g
哈哈...我啱啱聽咗一半、睇咗一半啦,睇呢兩集時香港打大風呀。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ ^: g  F' V, r; a
tvb now,tvbnow,bttvb0 H, }* r/ J% @# X
無架啦,無架啦,大哥繼祖死咗後短時間內冇重要角色瓜啦啩?
2 F! a7 B! P" M$ S5 y& e* x! @tvb now,tvbnow,bttvb$ v2 X0 A! o4 _4 _5 Q( c
唉吔,杜蔘啱啱先喺死囚室「吔」咗人哋隻斬頭雞咋喎,咁即係......公仔箱論壇, a& i7 l& @( A7 b9 L: n
tvb now,tvbnow,bttvb2 i( i" {& R: r0 ^+ j% }; ^
潘志文都好似好耐無做香港劇集TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  ^/ `, c5 }) X3 j  E3 p
kkchau 發表於 2014-9-17 02:49 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' v2 C0 N/ n! I& n4 @- ~+ t
係呀,好耐冇見「潘翁」啦。
% r3 J, x4 M. l5 \
0 R8 X# d- d) DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《大地恩情之古都驚雷》飾容亨tvb now,tvbnow,bttvb6 P/ {" k% r: c' v& G, I
很喜欢锺嘉欣。她本身很清纯,已经足够。现在影视圈中,很少这类质地纯净的女子。她不需要去扮演冶艳,性感或粗豪的另类角色。这份纯真已非常难得了。 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- S* m  K, `: P8 r+ o
rosabobo 發表於 2014-9-18 05:07 AM
www1.tvboxnow.com. w' @# A- ^( R

* V% ], C8 {' k, \( T同意,所以我咪話佢係演杜佳期嘅不二之選囉。
很不错的一部电视剧
) J1 m$ m! t$ ^" q7 f- [7 Q公仔箱論壇清晨一边 發表於 2014-9-17 08:20 PM
公仔箱論壇6 F$ i# q3 L* m" H
慢熱啦,應該係越來越多人睇架啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! l8 Z& ~0 ~' g5 w" ~  \, r  U* z
1-5集平均收視23點,最高28點。
嘉欣BB做戲真係唔錯www1.tvboxnow.com3 F8 ^9 J, C. j
演技真係好好www1.tvboxnow.com1 W0 L* Z( Z% m' L% \) D2 ^
yimmh2014 發表於 2014-9-19 07:49 AM
tvb now,tvbnow,bttvb; c' L# X! K1 q. }; U! Z# o$ B. \
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 f6 h$ ?; m# J. P, c! A
我暫時比嘉欣78分,但隨劇情發展應該仲有得加。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-19 03:30 PM 編輯 9 H/ ~8 S  P' O6 N' J4 _
tvb now,tvbnow,bttvb3 [5 O5 ^  |& l7 r
熟女嘉欣TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( ?5 |; \5 X, i
joeb66 發表於 2014-9-19 11:33 AM
+ y' D2 [+ B8 ~( d$ a8 r& i+ Q3 U% \' ~
哈哈......咁快就「熟咗」。" s" S: G) O' j$ O. v) }, n1 Z
不過,正如我前日講,30頭真係女演員嘅最黃金時期嘅開端,希望BB好好掌握佢嘅黃金十年啦。tvb now,tvbnow,bttvb+ t" T' m5 N' f/ L: @6 Y; G
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-20 03:51 PM 編輯 www1.tvboxnow.com$ Q7 O$ m/ r1 M3 B; F0 n
公仔箱論壇: G) E& a6 M5 P5 ^) V
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! e) h1 c' h1 q& E

; s  o, _" i6 V公仔箱論壇順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明 ...公仔箱論壇% |" ]7 T- Z/ f
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:19 AM
7 F: `3 r. m, i' ~
唔! 好詳細嘅人格分析啊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 r6 q0 q$ }2 z1 R1 J" {6 }. M

\  o9 n, A) C( l% \+ r6 @6 N公仔箱論壇其實,劇裡面類似細佬你舉嘅唔合理人物個性及表現我都覺得有幾個,不過而家整理緊,希望可以夾埋你嘅example,下週可以喺主帖正式討論。www1.tvboxnow.com- m/ A  p7 E) q; s9 u2 u$ |
其他網友都可以提供見解架。
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?tvb now,tvbnow,bttvb2 r3 Y, {8 \# V% Q% b
www1.tvboxnow.com, R9 p0 \, c8 G: l
順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明 ...- m3 H) B, C0 f; e& ~- n' n( v
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:19 AM
% Y3 P5 ]7 j; w3 i公仔箱論壇咦~~~~集中睇眼鼻口,真係有8分相似呀,哈哈。細佬你對眼好sharp醒。4 s' A1 u9 U/ K# n
的確,吳尊向來都有男生女相嘅格。
+ j4 L" `$ e0 V- ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; \1 [* F, v& {6 t7 ]
好好睇! 特別係主題曲和結尾曲, 係我每睇一集必听. youtube再每天必听嘉欣既大愛. 張德蘭都大過我咯仲咁好氣, 把聲同以前冇勿點變, 我覺得幾好!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 V! A# \" y! J) o! w0 Y, }% o
pknoface 發表於 2014-9-21 01:57 AM
$ r6 r* Z# ~7 A9 Y- S4 dtvb now,tvbnow,bttvb係呀,我終於成首無唱錯囉。林生啲詞輝哥啲曲係正啲嘅。