返回列表 回復 發帖
爺爺大出血lur
blacker14tt 發表於 2012-7-13 11:33 PM
超支左
外星貓E生

爆細鑊時間

1. lhy92725 貓姐  投资移民,离开中国 (變貓頭鷹都得)

2. kellylam2106  當然係買樓住啦~一層爸爸媽媽~一層自己+女朋友or 老婆~一層可以買黎收租(等於3層連天台or分開住都得)~其實買商鋪都得ga,買入果時係高d,但收租都收唔少啦~幾十萬租一個鋪位喎~正 (現實派)
3. happy721022   有真錢1億~ 1. 讓老豆跟老媽子退休~把店面裝修~ 2. 努力讀書讀到博士~3. 帶父母親四處遊歷~ (孝順仔)

4. leess20my      一定买番几栋楼来收租,然后环游世界一圈。(好開心啊!)

5. lilitan008          派比点有需要的人 (貓要排第一位, 記得呀老粒大)

6. SweetLemon     如果我有1億台幣,會旅行咯。。。每個地方住幾個星期。。。幾寫意。。(做流浪貓都得啫)

7. km8000         有理冇理,  夠錢就先吃餐勁 (老鼠本色)

8. eqwai          1億對我黎講冇乜用途,擺落錢行唔好理佢,等佢自生自滅 (大把糞土)

9. wng86          未想过有咁多~ 70% 拿去银行 20% 拿去投资一句到尾,都系拿来洗咯~ (資本家)

10. evo7hks       我如果有1E真錢,先捐個一千萬給慈善機構剩下改善家裡環境,存進銀行~ (另類投資)

11. zzleezz          一半同家人分享,一半拿去做投資~ (顧家男)

12. HIDE          係香港梗係買樓收租啦 (收山做包租婆)

13. hungrynow2002 包番个岛搞个大型party,请晒所有tvboxnow的会员来参加 (一言為定) :onion02: 14. liu626395          我若有1億元現金~我會存9千萬定存~然後換部新車~用新車載一家大小去遊山玩水! (買飛機來放啦) :onion02:
15. icy97         我会把一半捐出来,另一半和全家人去环游世界咯。。。。哈哈。。。。 (又是一個孝順仔)

16. chowold2      我會立刻炒老闆魷魚 (英雄所見) :onion02:

17. ricky867      如果有1億我會將它分為5份  2/5 買樓換大少少間屋 1/5 給父母 1/5 買隻銀行股或基金穩定收息 1/5 日常開支 (Good planning) :onion02:

18. jeanejhua     如果我有1亿,我第一件事情就会先请几十个佣人,这样我妈就不用那么辛苦了。。 过后买一间大屋子,让父母下辈子不用忧。。他们要什么就买什么。。 整天翻开报纸就说天灾人祸的,我也帮不上什么。 如果真的有了这笔钱,我一定会做善事。 接着,就到我的个人所用。 我有了那么多钱,一定会到韩国看偶像们! 过后应该是买自己想要的东西吧。。 如果有了1亿能做的事真的很多。。。 可能1000字也说不完吧?? 现实归现实,能沉浸在这样的美梦中,有时也是件好事! 我现在最想做的就是赶快读完书,努力赚钱,爸妈就不用那么辛苦了。(加油啊)

19.  TOPb1gbang   如果我有1億真錢,我會买机票去德国,然后去见德国球星,之后再带家人环游全世界, 如果还有剩的话,我会在德国发展,建自己的公司 (買起球隊不是更好嗎?)

20.  BeiDouChef   把一亿分为六份  1.游历四方去法国蓝带学院进修厨艺  2.赞助给爸爸妈妈去旅行  3.捐给孤儿院/老人院  4.存银行  5.多剩的装修屋 / 整一个音乐室享受下  6.开烹饪班赚钱  (其实一亿有几多真的不知道怎样花) (其實要花都好快花完,試試吧!) :onion02:

21.  scopean    如果我有1億真錢,我会拿来投资买楼, 买蓝筹股, 然后去世界各地观光. 我也会拿一部分的钱放银行收息, 然后捐给有需要的人. (愛心排最後) :onion02:

22.  EvilgranII  我会Fing晒佢。。买嘢啦。。捐助人。。最紧要係叹世界。。。 (你已經嘆緊世界啦) :onion02:

23.  susu_nel   如果我有1億真錢,我会先将全部放进定期过两三年,拿出一些买车,卖楼,买基金,买股票,慈善用途,因为那么大笔钱,利息肯定很多,要钱生钱。 (大資本家)

24.  ob51330    如我有一億真錢,会按照親疏遠近去幫助親友,當然要先安排好自家將來的無憂生活.有机会的話会去內地山区扶貧. (愛心無限)

25.  山棻爺爺    1) 一半做好事  2)1/4 比呀嗎  3)1/4 比呀爸  1$自己留記念 就係咁啦 (你個仔無份喎)

26.  blacker14tt  會用2000萬買塊地  用3000萬起間dream house 用  500萬買車  用1000萬入股我公司  用 500萬係大馬設留學諮詢公司 用  500萬環遊世界  用2000萬投資 用 500萬做後備儲金 arm arm好1億 (算死草)

27.  fls125   背著背包, 帶著我的宝贝相机流浪去 ... (發夢都想做拍友)

28.  Canton仔   我會買車買樓買女 唔做野~退休 (頹) :onion02:

29.  真爱难求   首先我会买间"安乐窝";然后再买辆汽车。。。 做一个基金;捐10%给孤儿院、老人院。。。 最后买多一间店铺自己做点小生意。。。 我的计划就是这么简单。。哈哈哈 (不簡單啊) :onion02:

30. mintone    我會幫家人買房子. 用半億來投資生意,做自己想做的事.一千萬會用來作慈善用途. (顧家男又多一個) :onion02:

評分次數

外星貓E生
E生對我嘅評語係算死草
blacker14tt 發表於 2012-7-14 12:07 AM
即是讚你精算好嘢來架
外星貓E生
點解我feel唔到係好野?
blacker14tt 發表於 2012-7-14 09:27 AM
不同境界
外星貓E生
猫e馆早晨~

wasimasterQ 發表於 2012-7-14 09:38 AM
morning 叮噹Q
外星貓E生
E生係乜境界??
blacker14tt 發表於 2012-7-14 10:00 AM
界外
外星貓E生
早晨 貓E。。。。

有個細路叫我買嘢俾佢吃,我話沒錢,佢問我有沒卡? 佢妹妹仲好笑沒卡有cheque就得。。。
有次我將同樣價值ge馬幣 美金 台幣 問過細路要邉疊。。。佢選馬幣因為其他兩個佢都用唔到。
EQ 妹 ...
SweetLemon 發表於 2012-7-14 09:03 AM
你咁精靈, 實唔肯比美金佢啦
外星貓E生

貓E早~~~
ricky867 發表於 2012-7-14 10:04 AM
ricky 早 你 的貓有病嗎
外星貓E生
大食懶算唔算...
ricky867 發表於 2012-7-14 10:13 AM
呢個無得E, 你唔好要佢節食, 唔係佢病左, D費用好貴架
外星貓E生
唔该嗮窝!!
jeanejhua 發表於 2012-7-14 10:45 AM
做乜唔該呀
外星貓E生
時時有就好啦
外星貓E生
運未到
外星貓E生
E+最少$40
外星貓E生
我地呢便唔洗得架
外星貓E生
pmpm.....點解冇我份嘅?唔通落格
金石良 發表於 2012-7-14 01:26 PM
因為你樣衰睇漏左, 補返比你啦

金石良    4 秒前    TVB 888888 元

金石良  我都好想好似中咗頭獎  有嘢唔想做 老細又吹我唔漲 日日等出糧 無乜嘢需要緊張 就係咁嘅樣 乜都唔駛撈就至理想
外星貓E生