返回列表 回復 發帖
& m4 G$ Z" X; x8 h7 Q$ z% e& X6 {tvb now,tvbnow,bttvb6 U# I. c9 \' a! \5 b" m3 |0 C
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
5 g# D4 G1 [3 j0 i$ E& H6 q. awww1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
4 \% S, Q5 e# f! \6 y: xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  ^1 I7 o$ z1 H! p0 Gtvb now,tvbnow,bttvb喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
: ]$ M- J$ R/ W8 y0 gtvb now,tvbnow,bttvb! D4 [% P2 o8 R1 K' q) L! ~
網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,
) R/ K! G& T6 Y5 Gtvb now,tvbnow,bttvb因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,
) e: q  T3 b3 ltvb now,tvbnow,bttvb所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
& D6 Y3 m% U6 _4 Z3 X這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
& V9 X& m5 i& S$ j* o! itvb now,tvbnow,bttvb
9 K% o  x5 g8 H係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
  A( w% H, n" r& |% [8 f! q7 t大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
www1.tvboxnow.com& [$ F. x/ V2 U( V
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
- |5 A$ C: [! V5 Z6 a% ~& t
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。www1.tvboxnow.com- \- V* ?  G, ~+ g! k9 f
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?

+ C2 Z! P+ d7 l! R; C- Uwww1.tvboxnow.com公仔箱論壇& r, [. }" o  M/ E. r
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。公仔箱論壇* d& K* G1 W+ h5 I( O, G
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊# b9 j' F+ p! b% _4 X7 `( O( L2 z
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
公仔箱論壇: m  ]/ z" M: P+ \; @: S: N
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 j2 c+ _+ a  o/ r, C7 m
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
& g6 _7 i. i& B+ @( jwww1.tvboxnow.com 公仔箱論壇1 v0 p# Y: [' s% J
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. r- d) P+ P6 z. h5 l$ X
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,www1.tvboxnow.com" b9 F3 b, [4 B* {
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,tvb now,tvbnow,bttvb3 }) ?" W' ?* n
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,tvb now,tvbnow,bttvb# e  l+ c$ b; e! W; w
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,
+ D% [5 f/ D4 X1 I3 y  p3 H( e* @www1.tvboxnow.com手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?tvb now,tvbnow,bttvb2 ?" }0 U. ^9 G
沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
" t9 Y9 ?) t# F. ]( |  u
/ U* i3 G! M0 G  P公仔箱論壇警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
9 d) n# F) h. t2 I由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
9 ~, s/ d" U2 P# H: R$ `公仔箱論壇呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,tvb now,tvbnow,bttvb7 \( o7 }- y' K7 m- \
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?! Z! d: {6 [( F# k& V4 k% d' A& Y% a
) y( e; i( t) ?$ s4 I. S/ E9 B
明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,www1.tvboxnow.com  @! Z: a, U- m: r. D
仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb5 z+ [, R. b9 \! o  n2 \
$ Q7 [" Z  M5 m1 N1 r0 ^- Z' F
佘詩曼
. W  \% V, ?, T; ltvb now,tvbnow,bttvb出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ @) ^' n' o# D- R$ d8 u& n
, ~% A8 u% a0 d$ q" _$ g0 f
真係邊度似呀?....
  n- m7 J5 k' Utvb now,tvbnow,bttvb原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 V( @, Y- p; ?
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。www1.tvboxnow.com* J+ L, I* y; k  V5 X' U3 g, o
歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
& j6 z  B0 {5 A3 N5 X: ~' {2 j是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?tvb now,tvbnow,bttvb! S& ?# b+ C: X/ F2 c( D% k/ @3 h
多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...公仔箱論壇7 {! w. F$ T/ x6 _7 S7 X: [' r
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 X9 y8 }! ~, u7 y' @: Y# ~" q
好!
& `* n/ @. I& A2 A. O; K, Y4 G
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。tvb now,tvbnow,bttvb5 \2 e1 ?3 {% W
& z2 n+ }( ~1 J% ~7 H) d( gleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 ]: Q4 W- b& E: j# v9 l2 ]7 N
tvb now,tvbnow,bttvb/ R6 {, p4 y) \
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
. W6 p+ `; J2 r- D( G5 @/ Iwww1.tvboxnow.com你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
4 e  |+ m+ H/ a2927306www1.tvboxnow.com6 U% r! }3 j( h& u
今日睇 ..., S! _9 ?  _9 X3 L6 g9 X0 U
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
, v6 @. E+ `1 vtvb now,tvbnow,bttvb% e3 [$ H) X) ?& o3 {/ K
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
7 s' L: C" X, H/ q( ?; D* L/ Iwww1.tvboxnow.com你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?5 M; l/ k& A; _
4 i' h0 R/ B1 ]% v2 c, Q9 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今日睇 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% B8 D& G2 h4 Q  ^% O8 _/ h
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 _2 O+ N( Q0 Z1 f
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
( z& T  C" z3 d7 d公仔箱論壇' A+ T  I+ ?- ?& }# i. D( M
/ _9 m0 n6 H) v/ f, }  L

0 P! C) M/ F& aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 M' C' Y' z- G+ I6 J) ]
大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
+ h& v( x' N% S) g0 n1 c! u
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。公仔箱論壇0 \" u# ^3 j6 o' i
3 F* f+ ?% D6 a0 w5 ^" {1 _: Etvb now,tvbnow,bttvb用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,www1.tvboxnow.com  I# s" h/ ]4 q) [- t( b! m
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
" X! w0 d" a' W8 d6 stvb now,tvbnow,bttvb唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
' x! Z- v) B8 L# ^& {& N戲中如果林峯都 ...公仔箱論壇$ z3 u$ V2 K) @3 L, X
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 F* j" w( ]9 Y
阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing