返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
8 }% e0 W3 r. [& N$ g3 j; j* j9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
www1.tvboxnow.com  e+ m7 s8 G. ?- g/ L# p
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
3 }8 f5 K6 P& q  @! t' U( `
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?公仔箱論壇, q% y. X9 A, k: s
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
www1.tvboxnow.com4 V' }: S% E! I5 {$ q7 V7 y' m% O
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
0 k, ~- M5 u& b5 [9 uwww1.tvboxnow.com師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
0 F1 j- |% H2 @www1.tvboxnow.comiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
% {% {+ I/ K7 j! Es4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
1 F" J2 i2 @# b" h1 j6 V' ?
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
: C. }1 W4 f. v% H2 J3 f/ ?tvb now,tvbnow,bttvbsweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
. Q) B4 b7 [/ Q( r
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
8 a- [3 v& i7 d) x# s仲要配合埋鏡頭等等架tvb now,tvbnow,bttvb7 s- G4 j3 S' K0 Y  `- ]* m& U# Q( I
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: n* t6 L9 X6 `
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
5 t% X5 |5 D  r  O! S* h$ v8 e: J6 s
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好www1.tvboxnow.com/ q# _- v* `9 J6 _+ l
仲要配合埋鏡頭等等架6 E" l1 H/ t' ~  D' h9 b; b8 ]
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
/ X7 w1 Z2 h9 D3 N& ewww1.tvboxnow.com9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
公仔箱論壇1 [4 q# i( A' x$ J. X5 e
又好似幾有道理..哈哈0 T8 O5 a+ u6 o: _1 Q; `7 ^
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐tvb now,tvbnow,bttvb1 D% a7 c2 v+ O, W1 {
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左' t% D4 h, @) j8 U# m( ?* l
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
公仔箱論壇+ @% v8 g4 A' @* x: C& r  h0 v
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
2 i. i* a; x1 K0 b  |5 r# c
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
; J  c. ]& s+ w' ]3 u, M& {公仔箱論壇sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
) _, L6 q$ o/ ^" N# x金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
6 ]- u* |7 k8 e6 C+ m又好似幾有道理..哈哈
# H5 r) t' i# X7 m! stvb now,tvbnow,bttvb想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
, x; m3 u; R  d4 R; ]. |% d3 S- Xwww1.tvboxnow.comsweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
: Y9 X6 f8 H+ F7 E
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
% {6 U2 t+ n. Z( }' a* K8 u# Y9 N  u6 }公仔箱論壇金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
( A7 l; W* x, d. x3 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
2 n- b" E) ], [+ e係呀, 我以前用s3試過燒左
www1.tvboxnow.com% X, |  C2 x; P) \6 ?/ a: r3 w
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
. t) _4 s7 }& ?: b! ]$ X. T公仔箱論壇巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
  V* N1 {* I' Q2 _( G, {5 Y9 ewww1.tvboxnow.comic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
$ k$ _3 P/ ~) v+ d
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index1 ^, Q0 V+ ~$ l
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
tvb now,tvbnow,bttvb( H8 }" |/ J" _. ~) b
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget