返回列表 回復 發帖
; N0 A" _' V) n" y公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb, Z, w9 B$ W! A8 N( b/ O
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...www1.tvboxnow.com" `/ _3 b+ m% M
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
  r( |2 @1 m, f# iwww1.tvboxnow.com4 X: o! J, T1 M2 T
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
# H- w- t/ K3 _www1.tvboxnow.com
; Z2 n" l/ a2 ?8 L公仔箱論壇網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,3 i6 s  z( D; }2 i( L3 y1 A' c$ a
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,
  w; t! W% p5 X! a9 F, @9 I所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。) V) f/ k; h% z% h: I+ e1 G& Z
這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
: y1 o4 M1 O1 g+ sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% a  A; R9 s; T' y+ \
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...# v9 _. V* j% I6 y" W) B' S
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
& U( j6 J  I' O: d4 C& Y公仔箱論壇第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。9 J. s/ q& u0 {0 c6 L
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
1 O9 u  y3 y) d" y- x公仔箱論壇你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
' @/ n' B* _" v  P# m  [

: y$ }" ?" H- O( s* M公仔箱論壇今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。www1.tvboxnow.com4 _  l& D  ]  d3 J, @
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊
& M' X  Z, r7 K5 f公仔箱論壇xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
www1.tvboxnow.com- i" K1 _5 ^* _6 j& q; V8 g5 q( `
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ |+ x8 r6 o2 G) X+ H/ z2 W0 _$ v
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
5 l6 C% P! ^9 n3 P" W" O; V8 c$ twww1.tvboxnow.com
6 [/ k5 v( J( L$ h4 nwww1.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
tvb now,tvbnow,bttvb! U/ M% H1 v( [( D6 x
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) S  ?. ~' V' Y3 w! _
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,公仔箱論壇, i9 J) b1 J5 G
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,' k/ I' e) T+ v: @4 H
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,  v1 d: ~9 X) C; m) q
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 N- M, s. g$ Z, t. u5 S  D
沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大? 公仔箱論壇! c/ F+ Y' j/ r8 l
5 A6 b# i( C' i6 u
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: f  l% F8 k7 @
由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
: e9 e3 J0 m2 ^; I- A公仔箱論壇呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,tvb now,tvbnow,bttvb9 ~3 a* S: b, C2 S. y$ O7 n4 M. _3 v
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?6 X% u; [8 A8 K2 o" \$ o
9 h9 N, a1 a6 Q9 m5 b4 G# o
明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,& }4 b% x1 j2 W6 w( S1 x$ M
仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
! k1 w: u# X  V1 ?" ptvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb* I- E8 w) w6 O0 F9 L- z
佘詩曼6 j5 F! B1 K8 I- X& K0 k
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)( v: ?8 q  d) {! A. s

1 R7 ~5 o5 H! o+ Q' Y7 v/ u真係邊度似呀?....% Z+ W( }- w) [& Y- v
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,公仔箱論壇) X$ i1 P! O& `+ R
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
0 m1 Z2 H, ~0 N, r, s, w歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,www1.tvboxnow.com8 T; B6 Z& f3 d! k( C* |/ g% z( j7 ]) @
是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
) D6 Z% \, r7 }( ^  f6 c7 g3 r, ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
& p' l8 i! t( \1 yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' X$ t( u' }$ t, w4 |, a好!
公仔箱論壇8 e# D) T3 t, w4 P! l/ K
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。3 {$ x$ |; z3 n* [( ~/ O7 B
+ i& P4 V: [8 x5 `1 y" O  W7 O7 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
7 V( w8 B* o% m' ^tvb now,tvbnow,bttvb) {9 b! o$ e7 E1 Z
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。www1.tvboxnow.com1 K  v- Z9 {" {4 q) `
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?公仔箱論壇+ v# K" h5 Z2 @
2927306; d& k9 z/ {# F
今日睇 ...
2 Q! K+ e' p: _8 z0 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
' T2 H2 X  T' Y" p# b公仔箱論壇
% ^% K# j% t* }' Q! K即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。公仔箱論壇! R) }+ X5 t% d0 Q! }5 U( X4 Z$ p2 @
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
! O" }2 i! B* ]' c7 W7 U( w1 Twww1.tvboxnow.com2927306
7 z- l$ P5 F& V; }/ c公仔箱論壇今日睇 ...www1.tvboxnow.com* F+ Q4 B. Z( F
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
tvb now,tvbnow,bttvb/ t1 ~) Y& y( e4 [- u
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-8-30 12:28 PM 編輯 ( r2 T7 X9 |- r4 j+ \8 Y

/ d0 M/ B. R  ^: U9 h7 Btvb now,tvbnow,bttvb
; u  r! g  q' j! uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* T2 a/ u9 @+ o4 Z7 R
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
1 V% L7 t) _! L- _公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 i. p4 b( w7 R& u+ o( f, h' U5 b
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 k+ h5 C0 W0 u) y/ ?/ b, S
7 n$ z. E5 W# {4 [) p用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,tvb now,tvbnow,bttvb" v; L* Y  b/ I0 o$ u  k
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 L( A: ?! j+ r4 y+ }
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,www1.tvboxnow.com3 C! @  i! ]# x
戲中如果林峯都 ...% o  F) A' y0 u4 x$ B7 K
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
- D5 O4 I1 S3 J# J# h# @公仔箱論壇阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing