返回列表 回復 發帖
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( Y3 D' q3 Y8 N6 }: O0 Z0 }9 U
8 v9 l0 V# d' M
"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 j- `" b. O  [+ r+ f
大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
tvb now,tvbnow,bttvb# x* }; K1 b3 \$ n2 B
使徒行者節奏緊湊,演員表現更好...
1 V% E# q' e+ b6 H* C; k; B6 \
www1.tvboxnow.com) s  [( [% \  F* Y
"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...
: S  z0 K0 p0 I. Y! N大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
www1.tvboxnow.com! I  N2 h5 m* _7 Y
《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。
, x% t; t2 \- f2 [1 S& V公仔箱論壇
7 ?% J0 T7 {6 u: _: DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。相反前者民初背境已經有少少趕客.......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 |4 ~5 w" F( w0 S$ ~$ U
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高所以唔會太失望,感覺上好過寒山潛龍嘛....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
公仔箱論壇% I9 J1 Z- b6 c
+ ]; ~5 `: l; _" s% g0 B0 X
tbb其實捉錯用神,將忠奸人拍好啲同落重本啲,; \7 y. }- C3 Z1 e* Y
忠奸人反而可成為今年的重頭劇。
( W6 H7 M+ A* D1 g, Z% C0 O
2 d9 O- k8 e; L1 y, ]/ u) z使徒行者咁大堆頭結果收視亦唔高得去邊,正式係有心栽花花不開。3 F! x1 j7 \. s8 `0 Z9 J. k
開始第一集時請咁多臨記楂刀追殺場面,反而綁住創作故仔的方向,
8 q7 f) e' p5 s8 `2 N...) E. l* @$ {0 a  V) T7 l) _, o1 Y
金田Sam 發表於 2014-9-9 03:39 PM
2 G+ t' l: g% l8 t  ?tvb now,tvbnow,bttvb睇埋結局篇先吖,我諗收視仲會穩穩陣陣爬升多2-3點。
The name of this drama is inspired by the Bible?  Any relation?
覃歡喜樣吾奸
覃歡喜樣吾奸
$ |, z! ^7 M& N, M  xtvb now,tvbnow,bttvbjohuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
+ O3 D+ K1 X1 K& A* Cwww1.tvboxnow.com
; K* z  v6 Y5 {% ^# K4 v7 ytvb now,tvbnow,bttvb樣搞笑多啲
tvb now,tvbnow,bttvb0 h' T/ N$ s: K- |- m6 Z' K0 Y
《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。: ?0 _  I' Q5 U+ q
2934808www1.tvboxnow.com9 E* n' {" h: v1 K" ?
相反前者民初背境已經有少少趕客.......3 D! S2 A4 l; v, H2 Y  Y
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高 ...
% ]+ g8 C6 @- p# T/ V5 ktvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-10 11:45 AM
公仔箱論壇5 L# N' @& i; |# R2 x
公仔箱論壇6 m* p$ ^. x7 W0 x" n4 {9 s
安琳又幾靚靚嘅
靚仔靚女成套[使徒行者]好多,男的有沈震軒林峯三哥,女的佘詩曼高海寧貝安琪,長腿敏之熟女江美,toby,配合的甘草演員Mary姐,kk,覃歡喜的Benz雄,咁樣的陣容點可能收視低?
  L$ p$ V+ y/ C& {+ i# f# \4 A, B" v( d- `' t4 w
戲中撞爛的汽車不計其數,爆炸場面好多,動用的臨記數目之多近年罕見,拍攝慢鏡定格移位,只有電影的製作今套有齊,美中不足只係森美同受傷的梁家輝演出唔到,如果唔係會算係近十年tbb的一套大製作,佘詩曼的回巢,林峯的最後一套,不惜工本,化費粗略計算會係前一套忠奸人的四倍以上成本,咁都唔可以有一倍收視??
, C1 ^# F* a# B, v/ }) s. }* S
6 u0 O1 v+ F- D7 b6 S8 D哈哈,事實上以收視記錄睇係差唔多,上套只用一個郭晉安而己,無爆炸場面,無撞爛過任何汽車,無演員要搏命演出跳樓戲,使徒行者講演員墮樓的己有好幾個,釘姐,kobe,將會的阿Yan,外鏡鬧市拍攝亦多,製作上係好認真,可惜的係大細超了,年中夾硬播了一套外購的膠劇西遊記開始,tbb你再點做觀眾都只係[哦....],再難有觀眾會真心支持你地,而且其他的競爭對手開台唔成功,係令tbb依然一台獨大,但係咁樣獨大法,又會係觀眾喜歡的嗎?
覃歡喜樣吾奸
0 O; D: D% f7 Q1 u4 ewww1.tvboxnow.comjohuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
; T+ m' h* W9 I# W, ttvb now,tvbnow,bttvb笑面虎...
, d6 V# ]6 v% X, n對手被吃了也不知
第13集最後一幕
5 t$ j$ {# g( Q* X# b- h9 `: t陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷...
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢... 歡喜哥
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...
; H) J( ?) E9 r& w9 W' wwww1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
0 r! K$ ^/ C4 [! r9 sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。歡喜哥是第五個臥底 + Q+ V& Y# v5 \4 c- h! y* g/ n5 E5 I
所以隻眼開隻眼閉
感謝樓主詳細的解說. 7 t2 t  w& B3 u
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: T; c5 N8 ^% }# ]
安琳[貝安琪]的確很矚目,上一檔戲[巨輪]也是迷人
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...
, G* P- ]! o  V9 d& utvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
6 A' l: P! P( k( |' \其實他是鐘SIR
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...4 ~* K; Z& U, l3 [* Z) u4 C9 l4 i
大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
% [& D8 q# R, ^2 f' ], k$ m# E公仔箱論壇公仔箱論壇3 }/ @  s- Y  r
細佬,你張回帖實在太正嘞,我諗9萬幾人等住圍插此幕。
" ]7 y! h, S) o2 `, P
5 H4 y1 O2 O) }3 p$ @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我呢,就唯有繼續當笑話睇咁囉,本幕真係非常有潛質改篇喺"玩轉《使徙行者》"當4格漫畫睇。
9 n- S- n( N; X; z- n$ `tvb now,tvbnow,bttvb 0 p9 ~' Z2 I# U: Z( r
但話時話,我覺得歡喜已經心裡有數囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件