返回列表 回復 發帖
1 Y! |# j" @% J" U# O  gtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb" R/ Y) q: K2 Q1 B' t
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...www1.tvboxnow.com& k; X) c' b1 W: f
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- G7 _$ P* R" O5 _5 v
6 l1 d* Z' K9 [* |6 S
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
) `( Z1 x  f* R* e* b* Ltvb now,tvbnow,bttvb+ T: ?1 z9 G) {( K: [) R
網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,公仔箱論壇1 o& K  {+ `8 {4 R1 S  J' O1 @
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,
$ ~% C1 U$ U; F4 n- Z5 n+ G所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
  E0 _" b8 f, H/ Vtvb now,tvbnow,bttvb這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
# u" f! L# `, g8 F! m9 d* B$ e1 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ D1 i" p* r& P5 [www1.tvboxnow.com係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...tvb now,tvbnow,bttvb$ S- i' p& O: U
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
www1.tvboxnow.com* C4 l5 {3 n5 S- o$ r
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
1 k' m) ^2 \. U. d
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
6 A: [. ?' P. W% q  ]4 J% _0 j* U6 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
www1.tvboxnow.com7 }7 A1 ^; ?6 y* a. y
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 U1 a( t/ a& T4 }6 Q) ^8 u8 ]5 N
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; N7 U# ^9 [' \- q' o! o& F
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊
2 G: t9 V4 c: t7 n  ktvb now,tvbnow,bttvbxxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
www1.tvboxnow.com' R3 J6 x' L% b$ w& u! Z5 R  R
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
7 ~* H1 j: y( Z) `# r  }
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。1 D' A2 C) L) _. p
tvb now,tvbnow,bttvb) z4 M9 h1 l* e; X  Q
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
tvb now,tvbnow,bttvb+ y7 X6 ^2 Z7 p9 i
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
. c8 [. B' b* q# i+ HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
$ e1 ?( p% c; ^: A- L唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
- o" O, k: K6 n" b) i$ \" Jtvb now,tvbnow,bttvb戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,www1.tvboxnow.com$ l; R8 H* K3 N: Q  }7 Z! j- p
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
3 C  g  y: D7 l% `4 Q6 m) y. O; o+ M3 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大? TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 D+ u* y# U$ p! I, ~: w2 S1 a  l

& C9 |1 {: A) d! n( i5 _- A- K警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 b) r' T- z  O" z2 Z$ V
由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?& I& S3 {- t+ |! d3 C; k1 o/ n
呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
- R3 s/ A/ i$ c4 S8 L' j犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?公仔箱論壇3 J+ q9 c; \2 a* U( T" s

- Q$ v! h/ n& ?. V$ G$ y& V+ ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
& d5 }. P: c! [$ _tvb now,tvbnow,bttvb仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 www1.tvboxnow.com! D1 P! O2 r4 E6 `9 `+ L$ w
www1.tvboxnow.com* p# b' @) I3 ^* `/ k8 `
佘詩曼
" S% Z, {8 J: x. j4 M5 C2 y, M公仔箱論壇出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)
) P* Z, j7 p  QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- s* w. N5 J, B+ V
真係邊度似呀?....公仔箱論壇* ?. M! v0 V  x: C; R" ~
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀," B4 c, z6 K: f* `; Q
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。3 h4 t7 }( s3 Q3 v( k
歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
+ u% k' k$ ^5 s公仔箱論壇是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
* r# l! }3 }1 f+ k" ]; R) d公仔箱論壇多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...公仔箱論壇; z( S% o& T1 b8 C1 v3 k8 g+ s+ }
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 [- x. [% y: ^3 C3 n/ u
好!
, s( [: V$ W2 R6 n3 Z8 C0 o+ k2 l第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# A! |: @' y1 A2 s: p8 A
- ~4 h/ o2 \6 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
. U; r& z1 f; K1 n% X0 ^
公仔箱論壇5 c. `+ f6 U6 R
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
% C3 [0 N  n9 l3 L/ J. \1 H; b$ dtvb now,tvbnow,bttvb你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?www1.tvboxnow.com( I) P6 O/ B% p
: y! j7 N& c* b) ftvb now,tvbnow,bttvb今日睇 ...) p; h  J) p/ l- R. Q
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
www1.tvboxnow.com5 a* n3 K) W3 O: H# `. Z" G+ S
* p8 N! r& O( M& y
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
. D6 x* [  U+ b6 K9 @# }- n你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?2 X: c0 l2 g5 ~5 g1 T, j
* m7 ?' y/ P4 B( B5 o9 E& j公仔箱論壇今日睇 ...
. [0 Z4 l1 V: s! w公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
/ j9 {& }( G: j% Htvb now,tvbnow,bttvb唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
2 P8 `8 Z3 t2 o# ^7 I- d$ HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: t$ Z) V' E' ?9 X* O
* u& G+ g; k. Y9 d  t8 Q" Z  XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www1.tvboxnow.com& @4 b  J* v1 y) ^/ ~
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
2 w' @: r0 L" K+ M1 k) {9 ], B9 |tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
公仔箱論壇3 g- Z6 I1 A2 \, n6 L& B: c
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。www1.tvboxnow.com$ n  X% `* M! k- N) W0 Z
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" \" g% U1 h3 Y3 T$ O6 i; z
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,www1.tvboxnow.com& L' L2 j: F% ^( Z3 U' z/ I
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,9 s( [" T* Z, E  b
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,tvb now,tvbnow,bttvb- ]% _2 A# K( t! H
戲中如果林峯都 ...
$ c) \6 }; y9 f0 A* J9 @- Jwww1.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
7 M) y, a) `% q' F$ Swww1.tvboxnow.com阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing