返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!tvb now,tvbnow,bttvb; r% a# h7 W6 \" C) \0 N$ {
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
. I4 Y6 `+ C9 r% K; l" X6 G* DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇& E: S. p% p  J3 l
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
( n- c. \# A6 L+ @www1.tvboxnow.comwww1.tvboxnow.com% }- u. E( ~* \
今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點# u5 L& M) V7 ]; R: b( h5 N
「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利
* ~$ H5 ~; }# n3 atvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇6 Q1 ]6 a. U7 L/ K% i2 n8 ]" w
之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
$ G+ N3 b; {# u1 P6 y

- h+ y& c$ T! u: f  |4 Itvb now,tvbnow,bttvb呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
% E4 V4 t$ v; U$ Zwww1.tvboxnow.com
# N. s7 W; V8 g  c7 O% p今晚恰巧8點幾 ...
' h; b: Z9 m5 Btycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
: W1 Y) L; T3 ]5 O, l: p1 Ytvb now,tvbnow,bttvb- F+ J7 B* o- {
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
2 f. t. i! ]4 t5 W
" x' @0 T) Q4 e/ l8 ^mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" [1 K; u0 m0 c" ?2 p$ i, P7 q
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) X6 G7 {8 Q% G# w) G3 }- W
mnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
" i# E9 c( s2 N+ z公仔箱論壇# i: S3 p: L: T5 z8 V0 Z1 H8 d
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% b% U& t# ~; K- k3 r* t
' k' ?$ c) M" j2 n; ~% G- F4 ~
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...
* t9 a( l9 I  E! V# F5 Hwww1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
1 I0 T% c# W' Z$ k) n0 S. Otvb now,tvbnow,bttvb
: L/ T2 @8 v* M, X2 [公仔箱論壇學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 x; u  x* h" [3 o5 U2 T
其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
# x& A6 T% m0 c% E, |& U9 I( Y7 _www1.tvboxnow.com. j! h! x8 a0 m' ^/ t8 s
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
: l4 ]% A7 h' ?$ b8 E2 H公仔箱論壇$ h6 I! Q2 B& ]' u7 j. l& P
今晚恰巧8點幾 ...
" ]! u; }5 D; e$ e8 ?* H. htycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
tvb now,tvbnow,bttvb" e$ N. H2 K$ A2 h4 H

/ g5 h  ?' H$ Hwww1.tvboxnow.com; q8 g& N/ j% q( B
係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。
) i0 _. i: Q, B, I* ~www1.tvboxnow.com同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~ TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 @2 |" E3 i+ i4 N- I+ U) U6 Q
第二集就慢慢開始可以適應啦~
+ b- |0 C! S. r9 M期待今晚呢一集~
8 q4 v) [3 r; b9 jzzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
- U, m$ Q* C8 [) l: A; \5 j公仔箱論壇/ h! Q$ g) L, M: t0 F0 o" n0 F' e+ ]
zzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ w" ?8 }2 n+ h3 f/ L" o

" G( ^3 M# M' [; D  N3 s6 ?8 F公仔箱論壇第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!!
/ s0 Q' y3 P7 v7 @! rtvb now,tvbnow,bttvb
! ^* b$ e# L; A! F/ RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!?
& ^/ e+ t9 u5 [- C3 l6 \" Y公仔箱論壇 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ w/ }3 h2 u0 D3 {, D
另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!公仔箱論壇# \; G0 s4 H, \5 Y: ?6 N

5 x0 _+ m' m( W+ x! i: f0 j" P' Dtvb now,tvbnow,bttvb雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...3 S8 m6 C- g6 t. u# Q/ H
tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
tvb now,tvbnow,bttvb! |: u# ]2 S8 \; y3 f! `

2 r- r5 w- m+ {6 ^www1.tvboxnow.com係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......公仔箱論壇: n4 {. S' E* L$ t
www1.tvboxnow.com* r+ c: }; @5 z* Z( r5 G
我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,www1.tvboxnow.com2 {* j) i; W. `( J8 B
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,
  C5 Z# D- w2 \! F2 ]3 w! Ktvb now,tvbnow,bttvb其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
! \8 [) N, n( U' A' `hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
: ?/ J- k# I( A
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
. y# J/ G. k/ ]! vwww1.tvboxnow.com" B3 p* }. b8 G5 H9 u# \) `6 M6 l
tvb now,tvbnow,bttvb4 i$ `' U7 J* ^1 |6 d' f0 z2 ?
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!tvb now,tvbnow,bttvb# k6 W+ ~& t# Q) E
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
! d4 D/ B! y2 j6 i. X; J2 B3 _公仔箱論壇對!tvb now,tvbnow,bttvb4 K$ r. {& D2 M$ \/ ^% k& N
黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。公仔箱論壇! k* c( ?" R! q: Y, m$ P
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。
! ?# v1 F( D6 B5 c$ G
除左關禮傑做得好好之外,公仔箱論壇6 s9 x6 Y& a& r# ]
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
1 _9 G/ V0 e4 Thello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
3 p* O$ Z7 d+ J. x/ m: {www1.tvboxnow.com嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 L' i9 t6 u9 ]5 s; g

' S3 w% ?0 C) b* }www1.tvboxnow.com呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
1 m  f" R, i; {) F0 r. d( u( ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, \3 E" R  ]6 d7 G) o1 _
tvb now,tvbnow,bttvb+ R& m* B8 y' a4 h
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 r# z7 S/ O$ g3 w; J: o
5 _) a, }" V+ i) O* ?& Dtvb now,tvbnow,bttvb0 A4 M1 i. ~- |/ @/ a4 i) Y
% x$ P: |: @4 W7 @嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
4 K9 E/ F# [% y" G$ w8 pwww1.tvboxnow.com
0 ~, K2 H$ L& O; i# U$ r呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。" W( m- t: C2 N+ r1 N+ V
3 Z1 o) O& O0 t4 | 公仔箱論壇7 {" g% I+ A) B& o
; P8 g8 |, T7 }& T5 o
...9 ~. S$ {9 c1 P: f( d: F5 l
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
tvb now,tvbnow,bttvb  v" z3 Z% F+ L8 A/ N
都係講事實o者~~, S* W2 N& U& ~' _5 z
我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.tvb now,tvbnow,bttvb4 U9 p: O! Y0 ^: e( P
; e# s& \2 x7 L' Z' F  e
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
4 _4 ]/ S3 @1 PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數