返回列表 回復 發帖
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...
- @) q, X$ K) ytvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
. [5 R  c; o% E5 |+ @9 j" RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 x! N2 W* {# ~, k5 p2 ytvb now,tvbnow,bttvb我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。
2 B" u8 q9 w0 k& e6 S又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速接受天追同初見拍拖。

. w5 ]4 q5 K: o2 _6 w3 {; A
4 D/ K8 c0 [! z; v/ E4 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬,睇情感戲嘅分析,我想叫你一聲「大佬」。tvb now,tvbnow,bttvb+ Z' \* y4 ]) K- W3 W4 S3 n6 I& I7 B
大佬,你好醒呀。
: E) b3 ^+ e1 E0 A+ ?  e公仔箱論壇大佬好一句,[叛逃]我都有十集冇睇到.直到尾两集,睇完大結果個心都唔係好舒服,[愛我請留言]就集集追,都係笑吓過癮D公仔箱論壇; O  ~% l% s' Z6 |
mnb1123 發表於 2014-4-20 12:20 PM
. J+ R3 Q( S2 `9 Ptvb now,tvbnow,bttvbwww1.tvboxnow.com7 u* R2 E: N2 Z
你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...tvb now,tvbnow,bttvb1 |" \( |* r; V# w2 N% j
大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
tvb now,tvbnow,bttvb4 y3 I2 Z7 {- l* z+ y9 j- @

$ {' f! e( _9 Y# J大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但TVB俾我既感覺係持住一台獨大, 有慣性收視, 高層出來講野和宣傳都好大氣燄, 作為觀眾既我真係唔鍾意囉!
, e; c2 Z8 n# B, Z0 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, m% b+ {. M3 J; x0 x5 ~6 p$ @/ u呢套劇, 暫時我最期待係黃金貴和皎妃呢條線, 期待關禮傑的精彩演出, 傅嘉莉能與關禮傑拍擋係一次很好的演出經驗
1 W/ z: _, N7 }& V$ n, ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! @7 k4 u& t' C  F. A& T
我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* F& B! t$ H+ j
又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速 ...公仔箱論壇% G% o/ d6 p% [2 ]* E
leekwoklam 發表於 2014-4-20 06:55 PM
www1.tvboxnow.com4 W4 R3 k- h- ]# K1 {

) M, _. T6 c! k2 i4 Xtvb now,tvbnow,bttvb我邊係大佬呀! 都係有嗰句講嗰句啫! 一睇已經覺佢自己比壓力自己去接受個細路女喇... 好采佢地未生添呀.. 如果生咗.. 樂悠悠就好有機會比佢torture喇! 樂悠悠咁可愛, 就算唔係親生都會勁錫佢喇! 不過呢個世界真係有啲咁嘅人架.. 我有個朋友嘅親戚有一個...
# }: C6 X% [6 m) K# X2 Gtvb now,tvbnow,bttvb0 J3 p' o/ r% G9 d6 z6 v
你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
( \1 @; z; U  M" `8 ]9 }) g6 F大文細佬 發表於 2014-4-21 12:02 PM
4 z; U/ D7 R; r! B4 N* Qtvb now,tvbnow,bttvb係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
hello12324, 你好利害, 首首歌都知道, 謝謝你~www1.tvboxnow.com) k1 R! H1 E0 Z# D! v9 `( f6 f
ICE17 發表於 2014-4-19 09:05 PM
其實維基百科都有~~
! N5 D: u7 U9 Swww1.tvboxnow.com係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
, E# W8 H# G) a' Ymnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
公仔箱論壇+ T9 K$ V, n* J
係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
. z  V1 y- l. x7 V公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
0 L1 W* Y, Q9 }/ Ptvb now,tvbnow,bttvb
; Z' h7 t& R' E8 p! t; ~1 p8 o我都係呀... .... 唔知點解???
www1.tvboxnow.com* e5 l2 n5 T3 j% ]

/ a' {, q+ X& O0 ^8 [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但 ...
  {; Y. T; P4 W; N2 W6 Z- t. Ztycn3320 發表於 2014-4-21 07:18 PM
& X8 b% z: w1 X6 r% E! k: ^
3 a8 M0 [3 v! Z4 T' f0 |5 vwww1.tvboxnow.com咪係.. 多啲免費電視台好啲.. 好似日本咁.. 多到嚇親人, 製片已經唔係電視台自己製作架喇.. 全部係私人製片公司泡製架! .. 所以一定有好有水準嘅劇囉!
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
0 _6 w& |+ i  `' {( jwww1.tvboxnow.comhello12324 發表於 2014-4-22 12:43 PM
公仔箱論壇) i4 B" e- ~2 V& o
可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態
2 L  d7 R3 W3 k
可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態 ...
. w0 F) Z9 m2 N# B( _( l+ htvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-4-23 09:25 AM
  ]& m4 M/ f$ H' F: m  f

7 e' y* c0 C8 ctvb now,tvbnow,bttvb唔通我都冷血??? 唔係呀.. 係因為佢個樣好好笑呀.... 我尋日揾番佢嗰套回到三國睇.. 佢居然可能演得咁c文架喎
大家觉唔觉得皎妃有的似莫文蔚?
多谢分享!

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-24 11:29 PM 編輯 公仔箱論壇/ b! R1 y5 y- _! p4 A( t8 }
www1.tvboxnow.com2 k6 J7 p3 Q8 {# I8 s: f
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!www1.tvboxnow.com: I" Q6 i$ p% r5 w
大文細佬 發表於 2014-4-23 01:10 AM
5 B4 q& u- g; F$ ztvb now,tvbnow,bttvb
9 k' F  a$ B$ F; R8 i公仔箱論壇由於男女主角條主線劇情太夾硬來, 完全唔會因為男女主角終於一齊而感動, 完全無興趣睇主線發展
: f# H, }% k% \! d/ [$ dwww1.tvboxnow.com  - L% o0 n( h* b
已經不只一次提到, 黃金貴 & 皎妃呢條支線最精彩, 亦因為有呢條支線我先會睇, 由冤家發展至建立「父女」之情, 發展得很自然之餘, 關禮傑和傅嘉莉的演出亦很好 公仔箱論壇- J' H% {' G! m& a4 g) A, v5 H

4 S8 h9 W* }, N, q  V% Otvb now,tvbnow,bttvb在球場, 黃金貴提到為妻子儲錢, 等待妻子, 而又不知妻子在何處, 關禮傑的表情、語氣完全表達出果種內疚和失落
1 Z% Y3 ^! E; V9 u+ o公仔箱論壇
) ?, P7 E5 u9 Y2 J皎妃決定要回鄉, 黃金貴請佢食一餐, 叫佢阿女、衰女包, 叫得好自然, 我睇到會心微笑! tvb now,tvbnow,bttvb! J: v7 e7 l! _$ [, p5 w; p( L2 O
公仔箱論壇/ @& v( V, [% Z* o' a
黃金貴為皎妃送行, 兩個人做到不捨之情又唔突兀; 另外, 黃金貴發現留給妻子的錢被提走了(表示妻子原諒左佢), 關禮傑激動喜悅的表情做得淋漓盡致 (呢段無對白, 亦唔需要對白, 單睇個表情已經好正, 好感動), 仲有幾多個呢D實力演員?9 Y3 h! g3 {* B1 u0 M% S
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 j/ w0 Y- L5 \0 j$ J4 U
本來唔太鍾意睇皎妃, 但加埋黃金貴, 就好似有種化學作用咁! 一D好演員真係能夠帶起埋D拍擋

評分次數

• timmaxsing