返回列表 回復 發帖
8 C' @2 z# W# Z. d8 C$ h4 C
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% J7 v: X" ?' o2 l
其實唔知道邊個係觀月, 未睇過佢啲戲, 但單睇你post佢啲相, 已經靚過萬綺雯喇, 跑贏九條街!tvb now,tvbnow,bttvb- N3 X* e3 E4 W- R8 R3 W- L
大文細佬 發表於 2014-3-6 02:23 AM
www1.tvboxnow.com+ y7 u( K% X) d6 V+ F1 S
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& G* h3 w( c7 \. l& v
其實我都係近年睇番日劇先有留意觀月阿里莎,佢嘅全盛時期雖然已經過咗,然而演一啲年輕索媽角色依然好有吸引力。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ U  F7 n! P7 E! \! q& \4 s

: S+ ^& R+ ^& I/ [+ t. P1 Jtvb now,tvbnow,bttvb附圖來自《正義靚太》。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
點解我同你睇嘅嘢一樣架... 我睇皇太后賀壽第一個反應同你樣問同一個問題呀!
點解我同你睇嘅嘢一樣架... 我睇皇太后賀壽第一個反應同你樣問同一個問題呀!
) Y7 u0 N  H: f+ F! ~3 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-7 01:01 AM
4 i4 z7 t7 s# \9 U9 [& Dwww1.tvboxnow.com好姊妹吖嘛,騎騎....
" Y6 A6 v* i  r% {  ^tvb now,tvbnow,bttvb 公仔箱論壇. `3 }* B, r/ q# O! T  W' b
其實我唔係雞旦裡挑骨頭,但嗰幕真係好寒酸囉。公仔箱論壇. ~, K' B) }  Z9 X# Z% x2 ^
www1.tvboxnow.com+ |' Y' A6 s2 s; Y0 [, O: i8 v
好姊妹吖嘛,騎騎....
) T1 F1 s3 f; w; p/ R公仔箱論壇
/ D% _$ G  @+ f0 @3 c其實我唔係雞旦裡挑骨頭,但嗰幕真係好寒酸囉。
# D/ A. A* A& v4 P9 C( Z& etvb now,tvbnow,bttvb
# I/ K% d8 X, \+ R公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-8 02:43 PM
( G% a) {/ q' n( E& I, x/ W公仔箱論壇都要挑得到先得嗎?所以說句:佩服佩服
) [1 X; N& C; S$ q/ N5 B# fwww1.tvboxnow.com都要挑得到先得嗎?所以說句:佩服佩服0 O$ ^, K" d' C/ z, q! R( |$ Q
timmaxsing 發表於 2014-3-8 02:48 PM
公仔箱論壇1 f5 y; i. B, Y$ N9 v; B
見笑啦timmaxsing兄,我反而驚比人話無聊啫。
响套劇就梗係蔣志光IQ高喇... 但真人喎, 相信係祖藍架喇!
0 K. ?: ?8 h' w: o/ [; P0 s/ G+ Gtvb now,tvbnow,bttvb好姊妹吖嘛,騎騎....) E" Z. N; U9 t: Q. h

& ?6 [( \* A* H5 |% J/ P& e其實我唔係雞旦裡挑骨頭,但嗰幕真係好寒酸囉。  a1 S- Y# |$ \- O% A4 o4 `
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 R0 `( w2 h- Y& ^* j9 q! R
leekwoklam 發表於 2014-3-8 02:43 PM
4 r$ i/ p8 V, J0 utvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  n+ ~2 {0 S& ~! `
我覺得嗰幕好奇怪
9 b4 ~7 f+ C5 iwww1.tvboxnow.com
: p! C# v/ T  u: I; D$ xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我覺得嗰幕好奇怪" w) u/ q/ j0 j7 E8 Q0 D
大文細佬 發表於 2014-3-11 03:06 AM
* [2 r% k0 a) V8 A& i1 z) Z. w- z; Z) P/ V6 y
係呀!我真係翻睇咗嗰場,氣氛詭異,完全無賀壽應有嘅丁點氣氛,非常失望。
5 O) Q* T% a% Z9 Q+ owww1.tvboxnow.com
9 z# C; ~0 d2 H8 \& w" X% d6 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
响套劇就梗係蔣志光IQ高喇... 但真人喎, 相信係祖藍架喇!
1 w$ n# b; \: a5 ?5 }: v# K大文細佬 發表於 2014-3-11 03:04 AM
/ I  A7 O: O  @
' a" a  g6 I) ]9 P# F5 ?tvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 D5 i% k; x' t7 `& _
真係唔知始於何時?無記監製似乎非常喜歡安排蔣志光出演一些「智者賢人」角色,其實我十分認同此等舉動。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ D. f& X  z8 ?! z
蔣志光嗰種面懵心精、大智若愚的演譯,同我身邊出現嘅一啲真正聰明絕頂嘅人好相似。近年劇集中的角色為數不少都有類似特質—「外表平實,動作低調,冷眼旁觀,卻又往往快人一步睇通全局」,角色演出時間雖短但異常吸睛,實在好希望TVB比佢啲角色可以多啲戲份,唔知各位網友點睇咁呢?
# q% I# W! G2 x% `www1.tvboxnow.com近年較欣賞的智慧角色有:tvb now,tvbnow,bttvb3 F) K4 z% z% J, y8 T& t  ?! t
《楚漢驕雄》 飾 張良tvb now,tvbnow,bttvb* R& P7 m7 y0 p8 R" j" X2 B" q
《情逆三世緣》 飾 公孫策/孫公略
$ g$ k- z; `% x" E, A8 z4 w' D, r公仔箱論壇《仁心解碼及仁心解碼II》 飾 連志森TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 c9 ~, ]3 T) U
《幸福摩天輪》 飾 魯文迪主任www1.tvboxnow.com+ Z8 w) k' |2 V7 u, R8 x
《回到三國 》飾 荀彧(荀文若)
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
tvb now,tvbnow,bttvb, D1 k% i7 N9 F+ N; j3 w7 c, U- e
2692643tvb now,tvbnow,bttvb) `9 m# }8 L/ K6 N
tvb now,tvbnow,bttvb0 c0 k4 q4 d$ J( c0 u
真係唔知始於何時?無記監製似乎非常喜歡安排蔣志光出演一些「智者賢人」角色,其實我十分認同此等舉動。
6 i0 n; t+ ?- J" T" x: @. i蔣志光嗰種面懵心精、大智若愚的演譯,同我身邊出現嘅一啲真正聰明絕頂嘅人好相似。近年劇集中的 ...
: d! K' G3 {4 k  I6 s' y; F$ L公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-11 10:43 AM
/ j7 b- h) L8 e0 @7 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 C5 C" |' q, M0 q" R4 Ztvb now,tvbnow,bttvb咁勁? 你身邊有啲咁勁嘅人, 介紹嚟識下好喎! 係咪你自己呀?
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-15 09:36 PM 編輯 # }. _7 h8 |9 @2 v

9 B: @0 W/ y- Y; B. f7 H# HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' A7 t) I7 w+ y2 _* O8 otvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: P/ ]4 w& ]0 b5 h' R; \- q
咁勁? 你身邊有啲咁勁嘅人, 介紹嚟識下好喎! 係咪你自己呀?
/ B- z3 o% k) g8 j/ n, m9 Ftvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-3-12 12:42 AM
  B, `& l; S' ?咪係以前份工啲老細(校長及科主任)囉,開會時三言兩語讚到你鬼咁開心,事後原來揾笨要我做爛頭卒嗰啲呀陰公.....TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 [5 T- {( b* ?# q8 Z' R, p
細佬你誤會咗我啦,我永遠係笨人出手嗰隻啊!
www1.tvboxnow.com1 a& p$ {! z/ @3 G5 C
咪係以前份工啲老細囉,開會時三言兩語讚到你鬼咁開心,事後原來揾笨要我做爛頭卒嗰啲呀陰公.....
! p! H; n+ F6 W7 ?) t公仔箱論壇細佬你誤會咗我啦,我永遠係笨人出手嗰隻啊! ...
, s2 D, \! U: l' e. f6 ~( ^3 W, }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-12 11:48 AM
公仔箱論壇2 @9 T" h7 I: {! o5 d

( U( J6 b8 P' {' V, }9 qwww1.tvboxnow.com你舊老細似韋小寶多啲喎, 讚到你上天, 原來係推你去屎, 韋小寶呢啲咪叫死剩把口囉, 不過韋小寶响危急關頭都會重情義嘅, 唔知你舊老細係咪呢?
. {& G" u' a2 k; _2 Lwww1.tvboxnow.com
4 Q' B2 E; T6 F% }公仔箱論壇所以唔好做笨人呀.. 一定要成日出口, 唔好出手喎! 因為講係可以天下無敵嘛!
响好耐之前我表達過對李天翔呢個演員好演技嘅同時亦點名話陳國邦係更資深, 可惜佢地唔係好似黎耀祥咁好運, 欠運囉!
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-13 11:04 AM 編輯 www1.tvboxnow.com2 `& `1 a: W- _; n5 r# n

) _8 A7 z/ |5 j& `' U7 r( F公仔箱論壇
响好耐之前我表達過對李天翔呢個演員好演技嘅同時亦點名話陳國邦係更資深, 可惜佢地唔係好似黎耀祥咁好運, 欠運囉!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 _, u0 y% Y* Z! f" @5 k; O
大文細佬 發表於 2014-3-13 01:43 AM
tvb now,tvbnow,bttvb9 t; R$ q$ b. c# I* X

- y* ^( W) q& Awww1.tvboxnow.com你真係好記性嘅啫,舊年喺《初五啟市錄》你同我都讚過李天翔,李天翔同陳國邦呢兩個好演員,點樣攪都發唔到圍,睇落好陰公,留喺無記撈就好似只會等待攞10,20,30年服務老人金牌咁樣,慘慘
: r$ K5 V3 X: [, l
( t" O& Q5 F! G0 X話時話,有無網友話我聽,陳國邦喺呢一刻仲係唔係無線藝人呀?
! e4 ~9 _5 v' k/ K. H# P$ gwww1.tvboxnow.com
. F$ s7 I1 C; p
$ l3 P; Y% P/ a( |9 O5 h3 \5 J) n+ y
你舊老細似韋小寶多啲喎, 讚到你上天, 原來係推你去屎, 韋小寶呢啲咪叫死剩把口囉, 不過韋小寶响危急關頭都會重情義嘅, 唔知你舊老細係咪呢?
, w' i0 S# m1 I. l8 S2 c; R
" q' D- ?  X8 [6 N! ~8 K所以唔好做笨人呀.. 一定要成日出口, 唔好出手喎! 因為講係可 ...
& y( v& P$ ^+ g6 m公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-3-13 01:39 AM
! [2 X8 y* R; G: ^www1.tvboxnow.com我收到,但驚改唔到。