返回列表 回復 發帖
# i8 X. s: N( X, b: W# V3 m雅妹好, 唔知架,好睇就我和樓主兩人"雙刀起筆"勁寫, 唔好就可能唔寫囉tvb now,tvbnow,bttvb2 Q  L; ]* i. b+ t# }2 o! @
timmaxsing 發表於 2014-3-18 09:58 AM
1 J9 S& A/ @9 m+ g
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& B# C; d3 C: Z8 W5 t
8 ~2 ?9 l8 @  D* t- ^( m1 l
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
+ s3 z9 W( n4 i+ s( t7 Rwww1.tvboxnow.com
5 c% M! f% Z& T0 |% o
* V3 n, Y$ R/ R: Y- t" U: r- |加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦7 H; j2 j; ?) v4 I
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:29 PM
8 l2 Y& U! m# m8 R公仔箱論壇所以有兩大寫筆守則:tvb now,tvbnow,bttvb3 @, s0 d/ `! N& S. b, I, P
1.唔好睇集數DEL,唔寫...免聊天中失彩
# _( C2 w0 [' r( n5 V2 {7 `2 btvb now,tvbnow,bttvb2.好睇集數龍飛舞筆,加以灌水(註:精彩文章,不要你想的灌水呀);以免令你們失望
$ }& U4 Z, d2 }% h& B8 g- Lwww1.tvboxnow.com5 o2 ^! \) a' l+ p+ @( W
5 B- K& k8 s  s; P) ^
. \- g" p2 Y- f' Wwww1.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb8 v$ X5 r: i3 \# c. n7 _: l
你睇食為奴就知,大結局好求其咋www1.tvboxnow.com) R: r5 Q, }# |. @8 ~
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
- q; |7 d& ~% Q6 y公仔箱論壇

食為奴係奇特笑肚之作,《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察

我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持www1.tvboxnow.com( }; B. P' w/ ?0 x% m6 \9 j% k3 M
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
% v  w; W+ `/ c) f* n2 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好好想像,TVB時尚都有出其不意的結局,真是令人有像味覺一樣,試齊所有口味,所以該劇情其代故事發展。
# A7 m2 e" {6 L2 ?: Twww1.tvboxnow.com食為奴係奇特笑肚之作, 但《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察www1.tvboxnow.com* |9 k* f) n8 n
timmaxsing 發表於 2014-3-18 02:50 PM
+ h9 U/ {5 ?/ }  f

$ P( Z0 i  ?3 L. k& z% N$ H4 D; Z5 Q4 @www1.tvboxnow.com《叛逃》都係一樣,開頭好睇,後尾就
( v6 D, l9 V% o( D. C8 v
( T* e/ y8 K7 h. O& A" ^% cwww1.tvboxnow.com唔係話事後孔明,但係無記負責排劇上演檔期的大員都應該心知肚明,一套過咗食用期限咁耐嘅劇集,存在嘅弱點真係應該唔少啊。2 s' N; L/ [. b2 Z, H# H' U, I
公仔箱論壇( o/ c  h6 z) K4 d
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持www1.tvboxnow.com+ v( S/ Z2 R4 `5 B/ W& z, s
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
! U* A7 ~9 O/ F/ g6 G# B& ~公仔箱論壇係咪純粹估嘅呢?不過無記嘅編劇越嚟越容易比觀眾推算到劇情就係事實咁囉。
5個中老四圍騰
其實我對唱K真係無野好講,而家又係個堆人,日日睇就黎佢去廁所都睇蹬,夠悶未呀
tvb now,tvbnow,bttvb7 d: b) C+ x. b/ K6 _' P/ i7 P+ ^. n

* V% ~4 b& H$ ttvb now,tvbnow,bttvb3 A( O! s' T  C
你睇食為奴就知,大結局好求其咋
6 Q8 u; ]% x0 zwww1.tvboxnow.comLastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
www1.tvboxnow.com8 ?, q) G3 v. c, u! n$ s
睇完得個問號,完全唔知點解又要士旦收尾
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
: g- E- a' z/ ?1 j( F. K4 V- z
% ^6 }: @6 n$ G- C, w5 q+ X/ twww1.tvboxnow.com聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都係估估下!
1 q2 E) v* w6 I0 B0 K5 o% D1 x公仔箱論壇0 b! h+ R4 r" n. h& }9 p( W
希望套劇有水準喇! 話時話吖, 點解焦點區無叛逃討論子區嘅???
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
+ x9 w8 y" s& d0 m1 N" S# E7 ]
0 v; S! r# D/ K0 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...tvb now,tvbnow,bttvb( e* e, ^% V/ X# o
大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
www1.tvboxnow.com5 Z$ c, b1 R6 h: q1 J
蒙嘉慧好令但戲都係MAMA 地
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
9 [, g; q6 @$ k3 M公仔箱論壇timmaxsing 發表於 2014-3-20 01:10 AM
. t* B$ m5 s5 f
# `4 }. ~  y6 v4 S) Y公仔箱論壇多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
+ p9 S0 u2 p1 I! G$ Z個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題都唔知我講邊套劇.. 咁咪waste咗啲data base位囉
8 m, N  g" J+ K$ U公仔箱論壇
2 G; z6 {5 ^/ T3 m( ytvb now,tvbnow,bttvb講番呢套叛逃吖, 你地睇咗幾集, 有乜comment呢?