返回列表 回復 發帖

羅樂林(莫平) 24小時死 5次 創電視紀錄[短片]

本帖最後由 匿名 於 2011-4-12 01:01 AM 編輯 www1.tvboxnow.com* `9 q$ B6 o0 N. K! g. I) X

4 }  w* p( i- E0 r8 ~  H4 |公仔箱論壇- Q0 q% S) G7 h  W1 ^. y) `

5 B" a/ x% `' k" @7 t/ Y! {3 P2 d公仔箱論壇貓就話有九條命啫,估唔到羅樂林都有六條命,不過無綫竟然喺短短 24小時內攞走佢五條命,真係冇陰功。www1.tvboxnow.com) J6 G" S0 C2 o( b
63歲嘅羅樂林最近紅過晒無綫所有小生,由朝到晚有《布衣神相》、《洪武三十二》、《女拳》、《誰家灶頭無煙火》,仲有重播嘅《皆大歡喜》同《七號差館》六部劇出街。點知佢喺《洪》劇演嘅朱元璋同《女拳》嘅莫平大前晚( 6號)先後死去之後,有網民發現佢 7號喺《七》劇嘅孫全、《布》劇嘅無相子同《皆》劇嘅金華亦全部死亡,邪到冇人有之餘,相信羅樂林亦都創下電視史上一個紀錄。
; r4 b  M6 x8 _- v; E4 V2 I, b6 I
/ f/ a# D8 H* e; G1 w) Z6 O公仔箱論壇網民立碑* H0 c  H1 a2 c

/ A3 F6 }' q* x, Z6 X/ M: K5 n  cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。噚日羅樂林喺電話度話:「我諗住一晚死兩次啫,點知啲網民咁犀利,有幾部劇拍完好耐,個角色我都唔記得。個女睇到好唔開心,話網民同我立碑,但我覺得人哋冇惡意嘅。」馮仁昭問羅樂林會唔會覺得大吉利是?佢笑住話:「我拍戲一向百無禁忌,由邵氏到家 40年,我大大話話死過 100次。 TVB唔係特登,呢啲夾都夾唔到,我冇唔開心,反而覺得幾好笑,呢個紀錄相信都冇人破到。」佢話每次拍要死嘅戲,無綫都有畀利是,又話:「死晒 o架啦,跟住落嚟嘅角色全部都係正能量。」 0 r1 m0 A' c) B& U# X& o5 y9 k! W
tvb now,tvbnow,bttvb. B4 f2 Q: p& G5 v- e1 }6 v3 A

5 _3 V- e' p! I! q! X( g公仔箱論壇+ H5 e  J( w, t- o' s
【羅樂林連環死亡實錄】
6 N$ {& J* d7 |tvb now,tvbnow,bttvb《病死》, \: L8 Y: t0 T6 w
6/4  20:30《洪武三十二》 電視圖片
( p2 e3 c( ^& g9 Q% m6 G公仔箱論壇角色:朱元璋
2 g- @. R/ S; d7 l  ]tvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" p. O! @6 q6 a( T
tvb now,tvbnow,bttvb' |& `! i8 n2 y- }6 Q
《遭打死》
2 F; \7 m5 a9 P* yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6/4  21:30《女拳》 電視圖片tvb now,tvbnow,bttvb4 i9 f- o4 M& R: b% O* a9 Z. c2 @
角色:莫平公仔箱論壇( I: j: n* b1 L
公仔箱論壇& o1 |8 _) T/ v. O
+ g" U" O3 @* s2 D
《失救而死》
/ I. \3 H! [' ]4 g7/4  00:15《七號差館》 電視圖片% K+ G) o$ |8 }0 e# G( p! W
角色:孫全
' a2 x+ V2 i: Cwww1.tvboxnow.comwww1.tvboxnow.com. Q- v5 {& U8 J0 p- v0 o

4 U8 @+ H. I! A" d+ H! c5 i《嘔血死》
* |2 d% B5 F4 S! `) K) c% I8 u7/4  11:45《布衣神相》 電視圖片
) [9 d( }/ C' L: k5 y. n+ Iwww1.tvboxnow.com角色:無相子
* y7 E( Y* y$ r7 i  cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" Y) x" D* P5 D' U: n

2 A& P! ?: M% Y5 l《病死》
6 @' X) e' V; f9 w5 v2 x/ LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7/4  14:50《皆大歡喜》 電視圖片tvb now,tvbnow,bttvb  u' x2 r+ r" a+ G# I" o
角色:金華
. N) y) [  S& ^  y" P( H+ s公仔箱論壇
2 g2 U4 I, ]: [3 J! d
2 o0 ~4 L& {4 n7 Z% M公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb* k6 L- E' ]' v" h. t" J8 I
TBB都搵返佢做專訪TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% ]$ q; I8 h/ @3 n! j* C* |
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
佢真係好慘
佢真係好慘
% K" V+ T4 x! s' }www1.tvboxnow.comHIDE 發表於 2011-4-9 11:55 AM
you so fast
you so fastTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 }5 T/ T' [) `
Anonymous 發表於 2011-4-9 11:55
你做咩咁鬼祟要用匿名?
你做咩咁鬼祟要用匿名? tvb now,tvbnow,bttvb& F- u1 M) \& Y" ]2 q
HIDE 發表於 2011-4-9 12:17 PM
8 M* U* K" i( }& g1 G. lwww1.tvboxnow.com
! [4 D4 [7 J! e' c' x公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 v( N1 Y# }; p# S- L" u
本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽
呃  几惨。一日内也太凑巧了。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( Q) w* J; l1 m7 g9 I- G
www1.tvboxnow.com" T4 j. s# g1 Q7 `8 u& J+ @: o
. S0 B/ R. y' @9 V
**** 本內容被作者隱藏 ****TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ d1 g. S1 F* @, ]( {
Anonymous 發表於 2011-4-9 12:23
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
' }1 u% l# m1 w! H9 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。HIDE 發表於 2011-4-9 12:28 PM
估唔到女拳未捧紅劉璇
6 B, p( G! b" C- N2 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。先捧紅平叔
估唔到女拳未捧紅劉璇
( q# ^# w6 s$ W" l) }www1.tvboxnow.com先捧紅平叔公仔箱論壇. ~& d6 h+ \  Q
Anonymous 發表於 2011-4-9 12:35
我諗平叔都無諗住會咁樣紅
佢係香港個第一代演'楊過"嘅演員.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# S/ f; L4 w3 ?" C6 ?! \. T
I like him.
本內容被作者隱藏

評分次數

• devil2007

thank you~~~~~~~~
many thanks !!!!!!!!!!
zzzzzzzzzzzz

評分次數

• ~嘉~