返回列表 回復 發帖
公仔箱論壇% ~' k& i: t$ Y: q8 p. J. {
雅妹好, 唔知架,好睇就我和樓主兩人"雙刀起筆"勁寫, 唔好就可能唔寫囉
% U9 ~3 O/ M8 T  x2 W; kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。timmaxsing 發表於 2014-3-18 09:58 AM
! z! Y2 E8 `9 S# r/ g
: W/ F8 \# k4 }+ v: u: B

7 Y) I; u. Y4 ~8 D' W9 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
3 H4 U2 s; \+ x4 w& CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ @* e/ g( q3 E; CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb$ Y4 i. l# @2 s
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- E/ M& n5 m- n
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:29 PM
0 f# C- k8 @( Y) `' F& ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。所以有兩大寫筆守則:www1.tvboxnow.com& |' \. p/ e9 l9 b: `' e& p8 O9 n
1.唔好睇集數DEL,唔寫...免聊天中失彩 ; t3 H" _, @( S" a" H
2.好睇集數龍飛舞筆,加以灌水(註:精彩文章,不要你想的灌水呀);以免令你們失望
本帖最後由 timmaxsing 於 2014-3-18 02:55 PM 編輯 ( @& d2 p- {: k3 J
tvb now,tvbnow,bttvb1 N1 y8 i- \2 _, l' s
+ }, I1 O! V8 _6 Ytvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 J1 \: M4 @. l

; p5 S2 j: N* r' V2 M: S6 v. o9 M你睇食為奴就知,大結局好求其咋
+ O( [) L9 T" h1 Y, m, I8 {- j5 CLastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
公仔箱論壇' V2 o! @3 r; {2 }, E1 t5 Z+ C

食為奴係奇特笑肚之作,《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察

我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持7 g3 {- g+ g) T/ _- b% c. ?# S
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ U1 n  W  s2 t4 n; h. L0 \9 y
好好想像,TVB時尚都有出其不意的結局,真是令人有像味覺一樣,試齊所有口味,所以該劇情其代故事發展。
+ V' |# o# M1 s0 N+ M: nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。食為奴係奇特笑肚之作, 但《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察% E# C* P' U1 O8 h& j, h& |
timmaxsing 發表於 2014-3-18 02:50 PM
$ `* i8 a8 f9 p2 ~1 L" T/ F* t/ i* ~/ Atvb now,tvbnow,bttvb
) k; c, d4 ?. n" a, R, Y" ?' Gwww1.tvboxnow.com《叛逃》都係一樣,開頭好睇,後尾就
2 K/ h2 n) K) m& I
  L+ P0 L  [) g7 U6 \9 \唔係話事後孔明,但係無記負責排劇上演檔期的大員都應該心知肚明,一套過咗食用期限咁耐嘅劇集,存在嘅弱點真係應該唔少啊。
7 U: @3 ^6 t% Z* f, Y4 o$ Jtvb now,tvbnow,bttvb
4 R/ |: `2 A1 W* q
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
/ S$ P$ z4 \2 R5 ^tvb now,tvbnow,bttvbchy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
8 F, z/ E' ]$ H8 V; ]
係咪純粹估嘅呢?不過無記嘅編劇越嚟越容易比觀眾推算到劇情就係事實咁囉。
5個中老四圍騰
其實我對唱K真係無野好講,而家又係個堆人,日日睇就黎佢去廁所都睇蹬,夠悶未呀
公仔箱論壇! l, [3 f6 r7 q9 F
* {& @$ [4 o( W! W) L
tvb now,tvbnow,bttvb' m' g% q) z" P$ t6 C7 Y
你睇食為奴就知,大結局好求其咋
, Y& k* D7 }9 G7 q5 xLastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
+ E9 c% ?) M7 ~; i3 Y# F0 F公仔箱論壇睇完得個問號,完全唔知點解又要士旦收尾
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
+ Z( @) @! v$ o6 R! i$ n& qtvb now,tvbnow,bttvb( o  o2 K9 h+ J+ `8 @- D4 K2 o
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都係估估下!+ Z# c0 O" W0 J' z, e) o3 m+ S4 m

5 v; b3 w1 G  Pwww1.tvboxnow.com希望套劇有水準喇! 話時話吖, 點解焦點區無叛逃討論子區嘅???
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
9 }* B0 v2 `  [3 q1 _! Q
" G) L) ]7 U% v2 I: K- B" W公仔箱論壇聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...tvb now,tvbnow,bttvb) Y6 Z* U) Z: a2 p: ]1 W( \
大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
/ h" M4 S4 f4 u# T( [蒙嘉慧好令但戲都係MAMA 地
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
$ y& d7 ^* y# stvb now,tvbnow,bttvbtimmaxsing 發表於 2014-3-20 01:10 AM
- Y- c' _0 b9 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ u' p% ^. Y0 o6 T: r; N4 \
多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
$ t' D+ Z! ?5 ~tvb now,tvbnow,bttvb個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題都唔知我講邊套劇.. 咁咪waste咗啲data base位囉
) M, b  `; u' N$ U4 T; K2 }
  {9 \! L) x" c2 J5 stvb now,tvbnow,bttvb講番呢套叛逃吖, 你地睇咗幾集, 有乜comment呢?