返回列表 回復 發帖
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...
' s- p9 ^. v8 ]- K6 l0 owww1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
( L  j# Z' ?) N& ]4 m
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 A# W1 L  W/ k+ ~6 B5 v
我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。
7 j; E% P) S8 ^: mtvb now,tvbnow,bttvb又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速接受天追同初見拍拖。

- S2 \. s5 ^1 X$ wtvb now,tvbnow,bttvb
/ p2 L$ d: ?( k4 r) `! M( ^大文細佬,睇情感戲嘅分析,我想叫你一聲「大佬」。
) t# k7 `# |3 z( T2 i3 I! {9 g- J' q/ u大佬,你好醒呀。
# \9 x. I5 s* ]3 J大佬好一句,[叛逃]我都有十集冇睇到.直到尾两集,睇完大結果個心都唔係好舒服,[愛我請留言]就集集追,都係笑吓過癮D
- h, J0 l( {. [2 |$ a, @$ s9 YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-4-20 12:20 PM
, A- U  c/ w3 W; x8 F  B
( D! m, j& _9 T( ?, ]
你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...公仔箱論壇/ ]; I6 L  O. g  T5 P5 x
大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
5 ?9 W% n, o/ nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 m; I$ {+ b$ X
大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但TVB俾我既感覺係持住一台獨大, 有慣性收視, 高層出來講野和宣傳都好大氣燄, 作為觀眾既我真係唔鍾意囉! www1.tvboxnow.com( Q( x4 \, v+ [  `2 {

9 t; E  f# }" I; o8 w3 \呢套劇, 暫時我最期待係黃金貴和皎妃呢條線, 期待關禮傑的精彩演出, 傅嘉莉能與關禮傑拍擋係一次很好的演出經驗
0 d, w, p: w/ Z. J3 {
# I0 R+ N  ~: m1 N# _2 t4 i0 o
我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。
1 Z) B4 Q! p" F/ Z2 X4 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速 ...
" ^& G  ?* y  j6 J" F% C' FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-4-20 06:55 PM
& w  J1 Z& `+ |. L6 l0 }* [: C: B7 t# U* B4 s$ d5 u3 @
我邊係大佬呀! 都係有嗰句講嗰句啫! 一睇已經覺佢自己比壓力自己去接受個細路女喇... 好采佢地未生添呀.. 如果生咗.. 樂悠悠就好有機會比佢torture喇! 樂悠悠咁可愛, 就算唔係親生都會勁錫佢喇! 不過呢個世界真係有啲咁嘅人架.. 我有個朋友嘅親戚有一個...
  _1 H/ Q9 u3 w- B$ l; y- Vtvb now,tvbnow,bttvb
: l; ^$ g0 ?* M/ u$ S& cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" \+ ~* [7 C# z
大文細佬 發表於 2014-4-21 12:02 PM
' f( y9 f/ _* G  O9 Dwww1.tvboxnow.com係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
hello12324, 你好利害, 首首歌都知道, 謝謝你~
2 k5 ]0 g" O+ d7 f4 jICE17 發表於 2014-4-19 09:05 PM
其實維基百科都有~~
5 d5 d9 y4 J2 z8 J% [- UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
  @$ k. Y# @2 C3 l- V) \# m/ C+ ?www1.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
www1.tvboxnow.com( Z. o9 v8 X6 y! C3 K
係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
/ W, w- l5 e1 p' B) ymnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
  [9 p5 \4 U. C! C' M
% [2 e1 D2 M0 g我都係呀... .... 唔知點解???
+ C/ }) M0 \. l

- ~6 R5 Q  Y- U9 q0 Btvb now,tvbnow,bttvb大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但 ...
) z2 E9 N# v2 q5 ~; Atycn3320 發表於 2014-4-21 07:18 PM
公仔箱論壇9 I( ]2 _  j: M4 x  n6 t2 |
www1.tvboxnow.com. _" m& q2 o  d& f; D' w: U( R1 v
咪係.. 多啲免費電視台好啲.. 好似日本咁.. 多到嚇親人, 製片已經唔係電視台自己製作架喇.. 全部係私人製片公司泡製架! .. 所以一定有好有水準嘅劇囉!
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到, _( @9 ]6 ~3 _9 c1 S' |
hello12324 發表於 2014-4-22 12:43 PM
tvb now,tvbnow,bttvb$ q: H; X* E, `7 j* T- _+ o
可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& E. k! P2 P% l) }1 r' M/ v
可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態 ...www1.tvboxnow.com: R2 H, i/ f- z8 q
mnb1123 發表於 2014-4-23 09:25 AM
tvb now,tvbnow,bttvb. X' }4 W0 I$ P9 ]4 [
' }- c/ V$ h& ^! _' j, j) _2 D
唔通我都冷血??? 唔係呀.. 係因為佢個樣好好笑呀.... 我尋日揾番佢嗰套回到三國睇.. 佢居然可能演得咁c文架喎
大家觉唔觉得皎妃有的似莫文蔚?
多谢分享!

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-24 11:29 PM 編輯 www1.tvboxnow.com5 Z# q: ?# Q! E8 ~5 Q7 T9 _& s! i
1 ?  j! J* D3 R" `- }* J! o2 U' T
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
+ Y% Z7 F- ~7 l4 C+ ?大文細佬 發表於 2014-4-23 01:10 AM
& t" y. i3 \1 C; Z5 B, z
) T5 P# f  E) h* P* I* t% Q; f2 W由於男女主角條主線劇情太夾硬來, 完全唔會因為男女主角終於一齊而感動, 完全無興趣睇主線發展www1.tvboxnow.com- v. o9 ^! _8 I1 L% V1 b% D

0 [( R) Y& s7 S/ D. s公仔箱論壇已經不只一次提到, 黃金貴 & 皎妃呢條支線最精彩, 亦因為有呢條支線我先會睇, 由冤家發展至建立「父女」之情, 發展得很自然之餘, 關禮傑和傅嘉莉的演出亦很好 tvb now,tvbnow,bttvb! v! p9 |1 p8 ]& z0 G$ l2 L7 ~" l
tvb now,tvbnow,bttvb3 B, T+ H  o: Z8 c: H$ Y: {. B
在球場, 黃金貴提到為妻子儲錢, 等待妻子, 而又不知妻子在何處, 關禮傑的表情、語氣完全表達出果種內疚和失落 ! {! q8 J- E1 B2 C- ?: ?" c* H4 Z
www1.tvboxnow.com& l; B6 t. [3 F$ i* s
皎妃決定要回鄉, 黃金貴請佢食一餐, 叫佢阿女、衰女包, 叫得好自然, 我睇到會心微笑!
8 ]7 M9 Y" m( G! r! F" K: o
5 n  k3 k5 Y' ]- _1 _$ ?5 \# i公仔箱論壇黃金貴為皎妃送行, 兩個人做到不捨之情又唔突兀; 另外, 黃金貴發現留給妻子的錢被提走了(表示妻子原諒左佢), 關禮傑激動喜悅的表情做得淋漓盡致 (呢段無對白, 亦唔需要對白, 單睇個表情已經好正, 好感動), 仲有幾多個呢D實力演員?tvb now,tvbnow,bttvb( ?2 k* z% T% }+ x6 U
公仔箱論壇+ d3 u  B2 E  l0 N
本來唔太鍾意睇皎妃, 但加埋黃金貴, 就好似有種化學作用咁! 一D好演員真係能夠帶起埋D拍擋

評分次數

• timmaxsing