返回列表 回復 發帖
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱www1.tvboxnow.com* k. P6 O+ S3 y
mnb1123 發表於 2014-4-23 09:42 AM
" M2 P! u: [8 g, w* ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀呵。而家啲新抱點會咁淋吖,不過喜劇算數囉。
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。公仔箱論壇' L( |( k4 h* A4 @3 L
hjp1980 發表於 2014-4-23 10:23 AM
, o, f* o/ z+ S公仔箱論壇我未睇過《阳光姐妹淘》,而家正想揾番嚟參考參考。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 12:58 PM 編輯 ) K) u& R# t& a; w* p+ l1 x+ R! |

/ U! s. l! D& G' X; C& c7 otvb now,tvbnow,bttvb
# c% w4 ^. c0 o0 J# Q6 |% b
+ O7 Q4 Z! b1 `* _- B4 p7 l+ p同媽咪爸爸一齊睇咗第一集, 佢地話OK喎, 我就覺麻麻喇... 好似幾無聊咁:p 唔好嬲我咁話喎.. 可能睇落去好睇呢!.. 話晒咁多集
& r( z4 ^0 c0 z5 p6 l# ^大文細佬 發表於 2014-4-23 01:07 AM
1 Q- d4 W$ M- o* v3 k+ r$ s公仔箱論壇係咁架啦,你後生細女有時真係未必即時意會到啲笑位。
: [  E. i8 [9 a4 B$ b/ ewww1.tvboxnow.com唉,中森明菜喎,我都爭啲唔記得啦......公仔箱論壇; e6 F. }' a- V# ~
不過根據推算,你啲屋企人就真係啱feel啲。
4 D1 F2 G$ d. p0 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 a' d2 |  }& w5 }  m
比啲相你參考下,希望幫到你欣賞啦....不過覺得唔好睇都唔好勉強呀。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 02:20 PM 編輯 公仔箱論壇$ r+ H* w' s4 P3 n3 n. r

7 R* g1 C9 ^; OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「小吱喳」一詞最先出現於我嘅記憶體,係N年前日本特攝劇集《小露寳》。
! R  N* x* L; S* C" D1 x" L「小吱喳」同「小露寳」都係幫助人類嘅友善機械人,小吱喳實際上係一個護士機械人,擁有孖潤腸口唇,右手仲係一支巨型針筒,喺劇中鍾情小露寳,但小露寳就鍾情小賓女。

, l5 G2 K3 f- ]( y7 a6 k公仔箱論壇
  y& _+ E: U# ?
香香瘦咗好多
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
brings back a lots of memories
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-25 11:15 AM 編輯 公仔箱論壇7 O/ v6 W' H" ?9 h5 z+ K4 g' W

8 H6 N$ g0 P8 |8 @4 }2 i4 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀! 公仔箱論壇: z, [& q$ y, K4 `. A
大文細佬 發表於 2014-4-24 01:07 AM
0 v5 m3 ]9 A& S! {
www1.tvboxnow.com2 ]& G! Z) N4 [( |' k" S* W
吳嘉熙呀?等我研究吓先..........tvb now,tvbnow,bttvb6 d- y. T; r* @7 g7 Y- p  V& a
哈!女仔睇女仔係咪唔同啲嘅呢?
6 |: p3 d8 a& g1 a% Y4 e7 Ctvb now,tvbnow,bttvb& p; _5 r/ R* N0 E9 V
公仔箱論壇% O4 E! Z3 A; M& M6 z7 r2 V
劇裡梳起頭髮嘅造型就無咁似,放番啲頭髮又似啲。
2 E8 e( [$ y1 N0 c! S8 ]: ~而睇吳嘉熙佢本人啲靚相.....噢.......tvb now,tvbnow,bttvb# m4 f2 W- [3 _& i2 ]; ?2 u
根據上圖,尤其A及B圖,真係頗有阿"絲姑"嘅神髓噃。

& t+ ~9 a) {8 `4 Htvb now,tvbnow,bttvb細佬好嘢
6 p0 J$ D) \8 z. U
香香瘦咗好多公仔箱論壇* j0 W& r; ~1 ^( u
chy25 發表於 2014-4-23 07:20 PM
" j- t1 }( X1 X3 ?' Bwww1.tvboxnow.com香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
公仔箱論壇7 |$ y  z! b" k* o
香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
+ O: x0 `8 X$ VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-4-24 03:55 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ _* S8 U5 N8 U. s: w
有啊,面都尖咗
哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~tvb now,tvbnow,bttvb% T) z3 {( G- }, D- d9 ]
www1.tvboxnow.com- \9 b% ]" f7 l1 \! c* u  W; W
另外, 吾知咁係吾係曾志偉風格, 好中意用日常無聊事去講道理咁...是我感覺錯了嗎? 還有, 看七位阿姐演的戲,明顯是有笑點, 但我笑不出 =.=", 反而看後生版先笑得出, 點解呢...

評分次數

哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~% g3 o/ m4 e6 ~
5 E  X* L5 [5 n$ o2 H
另 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' \3 b; {  O& C& [* b
molaytau 發表於 2014-4-25 10:11 AM
) T( W6 R/ g$ v7 u) {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。啱架啦,你哋後生嗰批,可以集中睇嫩版女神同香香,我哋成熟啲嘅就新舊兩代都捧場啦。
, U" \0 B! y' K& Ctvb now,tvbnow,bttvb
! t  ]& I8 n8 @  H( ftvb now,tvbnow,bttvb
1# leekwoklam tvb now,tvbnow,bttvb- H0 b" h. p" ?4 ^' E
thank you very much,

評分次數