返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~公仔箱論壇8 ]) l" ^  X' t$ o1 z3 q
9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
7 I( S9 R- c2 {* u/ n4 vtvb now,tvbnow,bttvb師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
公仔箱論壇9 G  @; P6 h0 P, k7 K2 Q2 I
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?  d% i9 n' U3 {  z! d* q0 {, X
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
+ r/ ~# s  ?6 s* G- Q6 k
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
www1.tvboxnow.com5 r  X( u& r6 a' z
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
  U7 _5 R6 q5 X4 U% T6 L5 ewww1.tvboxnow.comiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
8 N8 m4 D% h, e( i
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
; P2 s. P1 y0 _/ T. LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎www1.tvboxnow.com4 x" P& e$ N% O( g1 K4 g
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
" s1 s9 v$ t6 y1 Q% a
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好公仔箱論壇- C* p2 z& j5 v8 n+ p4 U: }
仲要配合埋鏡頭等等架
! u4 ?' j9 @, F+ E你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐www1.tvboxnow.com8 w% f# a- R+ V' F( j
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
: n% S! F# x+ ~, Q, G$ z! X  C唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
. ?5 Z. ~2 r% STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲要配合埋鏡頭等等架
. n) A7 A+ P" Q# R你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
2 }3 ^: c5 X) N1 x% Q( x9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
4 K4 m6 k; B4 utvb now,tvbnow,bttvb又好似幾有道理..哈哈TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ {# i( ?$ w$ a  W; O
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐公仔箱論壇& X5 W+ ?; R) t/ Z
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左tvb now,tvbnow,bttvb8 U* W3 W5 {( ]* u! S7 F9 c
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
* [* ?9 U( @2 B- p1 c/ d4 S3 @
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  U! v1 l/ c; ~  P, E0 o5 U
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?0 w3 r+ `' `5 @$ b( p0 K' o$ t: ]* j
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
9 R( L5 R+ D8 ?2 ~+ t. t' ]
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; K2 M. u; k0 o/ g  t# ^" U
又好似幾有道理..哈哈
4 H  |1 X, P/ o& d; FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
9 P+ i1 Y# `$ V  y; Wsweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
" ]3 l0 @# t) B公仔箱論壇多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
. M0 j3 o3 H3 v: b
* p8 X4 p# S& D5 C( b. Xtvb now,tvbnow,bttvb巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
tvb now,tvbnow,bttvb. L/ w+ q) b1 t. Y) a
係呀, 我以前用s3試過燒左
, p# R5 G  [1 y6 Z& b9 H* A
/ ?4 b8 F/ A# f1 F; X( k8 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ r4 q6 g# j) I
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
' G8 s8 E  U) W8 V+ e5 ctvb now,tvbnow,bttvb多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
9 B! ^- w% q/ bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
5 w) O$ k7 @6 l6 t2 Itvb now,tvbnow,bttvbthx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget