返回列表 回復 發帖
所以有時某程度上香港果班人反內地客我有D理解的
作為內地人,我非常之替佢地羞恥,可惜國情如此
lhy92725 發表於 2015-3-20 11:10 PM
我外母公司需要預約...
內地人無預約要馬上做但已經排滿其他預約...用趕時間做藉口已經是客氣, 有人會說我有錢要馬上做...
掌門食完飯好做功課啦
今日拜山,遲D再見
條骨都無佐lu
你居然吾識掌門老表啊
下次要掌門介紹過你啦
lhy92725 發表於 2015-3-20 12:26 PM
我边有啲咁醒既老表喎?
踢館搵最傻個果出黎
tvbkk123 發表於 2015-3-20 12:50 PM
最傻嗰個去開咗間吹水王帖, 你去嗰度揾啦.
~ Chef .... thanks for remind me ~
but 125 always forget that  
fls125 發表於 2015-3-20 07:08 PM
make sure don't forget me.
http://www1.tvboxnow.com/attachments/day_150320/15032019049c27339c3ffb4a4a.gif over here is Friday ~ happy hours time ~

Hello ~ ken ~
fls125 發表於 2015-3-20 07:09 PM
125妹妹, happy weekend! do you need to work on weekend?
唔吹得唔得
chan200308 發表於 2015-3-20 07:47 PM
起水區唔吹點得?但唔係你諗嗰啲吹!
掌門在地鐵同人搏鬥緊
lhy92725 發表於 2015-3-20 09:53 PM
一般唔使摶鬥既, 最多等下一班既啫.

BeiDouChef 發表於 2015-3-20 10:23 PM
呢啲又真係幾誇既喎, 边地方黎架?
我這邊地鐵現在也是超多人
lhy92725 發表於 2015-3-20 10:34 PM
廣州大, 人多, 地鐵少有勿計?
小強兄, 貓貓, 168兄, KK兄, 吹水王,
大廚兄, 125妹妹, 文武兄, 啊yu咁多位早晨.

mnb兄, grace妹, 路人甲兄晚上好.

祝大家週末快樂!
當然,強國甘多人 ,梗有D系有教養嘅
可惜嘅系佔嘅比例唔多
而且通常壞事當然是傳得快,比人講
好嘅就自動過濾忽略不計架啦
lhy92725 發表於 2015-3-20 11:20 PM
香港而家咁...我覺得係多左冇咁高質素同冇咁有錢既人落黎,搞到其他香港人好憎佢地,
話佢地,佢地起大陸住慣左,咩都好惡好大聲就好似保護左自己先。

在加上有得搵錢點解唔搵,返上果程買D奶粉呀,洗頭水沐浴露之類幫補下都好。

唉...總之有排煩...
武當掌門早晨。
我边有啲咁醒既老表喎?

最傻嗰個去開咗間吹水王帖, 你去嗰度揾啦.

make sure don't forget me.

125妹妹, happy weekend! do you need to work on weekend?

起水區唔吹點得?:onio ...
pknoface 發表於 2015-3-21 09:21 AM
好像是日本

祝大家週末快樂!
pknoface 發表於 2015-3-21 09:22 AM
KEN 晚上好
亂啽早
外星貓E生
好像是日本
BeiDouChef 發表於 2015-3-21 10:30 AM
日本人都咁冇禮貌?
亂啽早
CC517 發表於 2015-3-21 10:47 AM
E生早晨. 週末快樂啊!
武當ken 晚上好
型 英 帥 靚 正
日本人都咁冇禮貌?
pknoface 發表於 2015-3-21 10:57 AM
以前見過有段片真係日本,站務員仲要夾硬推D人入晒車箱。

好似話如果唔推,就會延誤喎。

而且唔似香港得幾條行車線,日本搭火車或者子彈火車如果 delay 左就可能等幾個鐘先可以搭下班車,咁D日本人就轉唔切火車,所以D日本人咪由D站務員推囉。

掌門晚上好,祝掌門周末愉快,唔使再鏟雪。

祝大家週末快樂!
pknoface 發表於 2015-3-21 09:22 AM
我包尾