返回列表 回復 發帖
8 ]. M: y0 m; Y8 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。雅妹好, 唔知架,好睇就我和樓主兩人"雙刀起筆"勁寫, 唔好就可能唔寫囉" R) Y* ?) w  N' \8 t2 W9 W
timmaxsing 發表於 2014-3-18 09:58 AM
) P& F& f8 W" R
6 ?7 g8 L  e. P- O9 w+ u

1 Q1 M/ R6 b  C5 A加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
) S1 u9 |3 f; m: \& F6 c# k

+ a1 @% V* j/ [0 r1 f( L4 c% j7 }- y3 k+ ]( eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, Z7 u! g2 u: _0 A" W加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
$ c- L2 j. T! B1 GLastWinner 發表於 2014-3-18 02:29 PM
tvb now,tvbnow,bttvb, f/ G5 ^- R6 `" ~
所以有兩大寫筆守則:
, e3 ^( X1 T8 X8 @$ k3 r$ ttvb now,tvbnow,bttvb1.唔好睇集數DEL,唔寫...免聊天中失彩 tvb now,tvbnow,bttvb: _2 t8 Y- B; P/ g+ r1 v
2.好睇集數龍飛舞筆,加以灌水(註:精彩文章,不要你想的灌水呀);以免令你們失望
0 j% H) k3 p+ V; v# [6 x" n
& d- d- y3 B" D. O! A0 m
* u# a" S& {  j( J
( U1 _( Q6 h6 i- e6 s2 W9 @
公仔箱論壇8 `! ^! K5 C# r$ D0 z6 s
你睇食為奴就知,大結局好求其咋公仔箱論壇* @5 i/ `$ z5 B  a, n% @( b
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
0 B& V. v. w; Q2 g0 x" Z公仔箱論壇

食為奴係奇特笑肚之作,《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察

我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持' o7 y" E$ w7 i. R" K) I
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
tvb now,tvbnow,bttvb0 X; ?" ]) T  k! G$ ]
好好想像,TVB時尚都有出其不意的結局,真是令人有像味覺一樣,試齊所有口味,所以該劇情其代故事發展。
. L) B! O( p$ N  `  h9 H1 m( [9 z公仔箱論壇食為奴係奇特笑肚之作, 但《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察
+ U* a- E, G$ O4 w公仔箱論壇timmaxsing 發表於 2014-3-18 02:50 PM
% s$ Y) c  E9 p& U+ t/ T) h

1 h2 f8 `! K$ i9 k$ h! E1 q公仔箱論壇《叛逃》都係一樣,開頭好睇,後尾就

* s1 u+ c& w: q( UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔係話事後孔明,但係無記負責排劇上演檔期的大員都應該心知肚明,一套過咗食用期限咁耐嘅劇集,存在嘅弱點真係應該唔少啊。
( f+ \- a* z2 Z/ O0 G( h# |7 ^, r
( H; q: N3 d$ W5 O" R  G* `www1.tvboxnow.com
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持公仔箱論壇7 w+ e" s' G  J% L, x9 b
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
7 O8 s& Y  M" `$ l: I
係咪純粹估嘅呢?不過無記嘅編劇越嚟越容易比觀眾推算到劇情就係事實咁囉。
5個中老四圍騰
其實我對唱K真係無野好講,而家又係個堆人,日日睇就黎佢去廁所都睇蹬,夠悶未呀
tvb now,tvbnow,bttvb% B4 }3 F& z& G# g, S$ T
www1.tvboxnow.com3 M  C, Z% x! o' _. a& C0 J
; Y% j+ v3 P( r% C6 z! {* q
你睇食為奴就知,大結局好求其咋
* x2 q" A& L% m6 awww1.tvboxnow.comLastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
tvb now,tvbnow,bttvb8 M3 t: B% R! o: ?; Y1 }/ S/ O
睇完得個問號,完全唔知點解又要士旦收尾
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
: P% L  S/ w: i7 y# @6 L+ ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 c( Y; c+ F) h, _
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都係估估下!公仔箱論壇( O% a& g1 O& [/ h4 d

4 Y# {' R) H" Z7 e, r希望套劇有水準喇! 話時話吖, 點解焦點區無叛逃討論子區嘅???
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
6 ^. M8 u- I4 S" ]# ^tvb now,tvbnow,bttvb
* V" ?2 N% W3 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& G$ ^0 ?" p& o( K% y! r
大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
tvb now,tvbnow,bttvb% ~/ p: b+ _7 Q: \7 v9 |
蒙嘉慧好令但戲都係MAMA 地
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。公仔箱論壇4 _% m/ a% [! A6 B  m6 t: f* l5 ^! S
timmaxsing 發表於 2014-3-20 01:10 AM
) M! A% ]7 S4 A. X8 r" H& x; P  m, K公仔箱論壇+ D' F8 Q- Z7 G* }
多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲. TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. }, i5 c0 {5 \
個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題都唔知我講邊套劇.. 咁咪waste咗啲data base位囉
: ]8 g4 y7 a' D/ a7 `+ cwww1.tvboxnow.com; J8 Y: [5 I$ n( @: T3 n' K
講番呢套叛逃吖, 你地睇咗幾集, 有乜comment呢?