返回列表 回復 發帖
如果有效大家又覺得好嘅,長期就無所謂遮,唔好嘅就要換架啦
lhy92725 發表於 2016-12-5 11:21 PM
政策变唔变都唔系好重要,随大流遮。
不过家庭医生,会计师同埋律师就好重要。全靠佢哋帮你避风雨。
其實一定需要會計師幫你計數的嗎?
條骨都無佐lu

各位太空吹水勇士 早晨!!!

Grace 姐好! 澳洲人人都有国民保健,不过急症室要等护士先分类。
做手术国民保健就要排长龙。私人保险就快D,一样要比部份费用。

有D人计过,买唔买私人保险都同私人全费花费冇大区别。 ...
大啦叭 發表於 2016-11-25 07:09 PM

啦叭師傅 早晨!!!

要做手術,最怕就係要等,不過制度如果係咁,都冇辦法!!!

grace 姐 午安、因我這邊係全民免費醫療(醫保都唔使買)、唔理你做咩、都系完全免費、所认就要排甘久啰、你地話西都系还要比一部份錢、的人免得就免、所以就快的啰、美國都好多人過来這边做白內章手朮、因平過美國好 ...
隨意1678 發表於 2016-11-26 04:24 AM
加拿大都係、你去睇急症、就咩都唔使等、不過有次我舅仔还有二日就去照、但痛到頂唔順、去睇急症、比個医生話我地的唐人唔想等而睇急症、比我老婆嗎乂它。 ...
隨意1678 發表於 2016-11-26 04:37 AM

隨意大哥 下午好!!!

咁即係全民免費醫療都有弊端囉喔!! 身體有事,無論大小,都最怕係等,當局有冇改善既方案呢??!!!

其实美国会唔 会系甘嘅医疗制度呢
條骨都無佐lu
其實一定需要會計師幫你計數的嗎?
lhy92725 發表於 2016-12-6 09:32 PM
依家流行网上报税,不过最好有会计师帮手。 除非系打工仔式报税啦
啦叭師傅 早晨!!!
要做手術,最怕就係要等,不過制度如果係咁,都冇辦法!!!

gracechanstuart 發表於 2016-12-7 08:41 AM
Grace 姐晚安! 最近先至有新闻,D 白内障手术要等238 日排期做,D病人在轮候期间因为睇唔见跌低3-5 次。
甘D人應該上街訴求要求改革啦
條骨都無佐lu
貓醫生 生日快樂!

祝您 身體健康!  工作順利!  心想事成!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
~ 《2022香港小姐競選》小遊戲 ~  已經結束,詳情請看 有傾有講吹水區 < 玩遊戲,送獎金 TVB$········ ^^>  4736 頁 #71033~#71035  ^^
甘D人應該上街訴求要求改革啦
lhy92725 發表於 2016-12-7 09:53 PM
澳洲人唔兴为候诊时间上街。 不过每次选举都会拎出黎讲。
甘D政客有無系甘易氹下D選民甘啊
條骨都無佐lu
貓醫生 生日快樂!

祝您 身體健康!  工作順利!  心想事成!

HENRY_168 發表於 2016-12-8 05:17 PM
多謝你
外星貓E生
原來E生生日呀,為咩頭先我見唔到張帖嘅
條骨都無佐lu
其实美国会唔 会系甘嘅医疗制度呢
lhy92725 發表於 2016-12-7 10:47 AM

貓貓 早早晨!!
美國醫療制度 唔同,係健康保險制,私人或受雇機構向健康保險公司投保,你或者受雇機構可以選擇投保不同保險計畫,保費就不同,保險公司所付醫療開支比例亦會因此而不同。