返回列表 回復 發帖
KK都好出名
tvbkk123 發表於 2013-11-24 05:02 PM
PK都好出名
型 英 帥 靚 正
你D龙虾比你整瓜晒啦
lhy92725 發表於 2013-11-24 05:04 PM
呱咗好耐囉唔係我整呱,係佢不甘寂寞爬出缸自殺
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
PK都好出名
chan200308 發表於 2013-11-24 05:06 PM
PK周圍都好出名
你个缸整得吾好,他们住得吾舒服咯,计落都是你嘅错
條骨都無佐lu
你个缸整得吾好,他们住得吾舒服咯,计落都是你嘅错
lhy92725 發表於 2013-11-24 05:09 PM
我嘅缸有船,有石,有草,環境都唔知幾好
你有无研究过啱啱D鱼住架,可能水的问题呢
條骨都無佐lu
唔係勞氣,係好奇,我轉咗養孔雀魚啦
tvbkk123 發表於 2013-11-24 05:03 PM
孔雀魚吾摆的耐
昨天 略去;今天 珍惜 ;明天 爭取
甘注定KK又养吾得耐呢缸鱼啦
條骨都無佐lu
我之前养过,少少野,过D鱼就拜拜,日日捞尸
孔雀魚吾摆的耐
luke168 發表於 2013-11-24 05:17 PM
孔雀魚好講求水質,以前我唔識養全部過唔到幾個鐘,依架終於明咗
我之前养过,少少野,过D鱼就拜拜,日日捞尸
luke168 發表於 2013-11-24 05:26 PM
仲我情況一樣,係因為水嘅酸性太高,睇黎你都係用屋企普通嘅水喉水
难到你用其它水?
可能要加D添加剂落水到
條骨都無佐lu
难到你用其它水?
luke168 發表於 2013-11-24 05:31 PM
我都係用水喉水,以下係我嘅經歷
未養龍蝦之前都係有養孔雀魚,仲你情況一樣隔幾個鐘就撈屍,攞錢黎丟冇分別。
之後養龍蝦,龍蝦要吃1塊錢10條果d魚仔,放落去情況仲孔雀魚一樣,唔使幾耐就變死尸好彩我嘅龍蝦吃魚尸,如果唔係缸水都唔要得
去問魚鋪老細,佢話水質唔好叫我換水,換咗水放新嘅魚仔落去的確冇事,不過幾個鐘之後又
再返去問點解有乜嘢方法解救,佢就叫我買石頭放入缸,d石頭好平嗻5塊錢一大包,主要攞黎裝飾,我驚換水時麻煩就買個2塊錢嘅網,將d石放入去,包住擺係魚缸嘅一邊,之後放新嘅魚仔囉去就冇再死過,除非龍蝦捉佢黎吃
所以我估計孔雀魚都係一樣,所以依架再養返孔雀魚,差唔多大半日,依然好生猛,所以我覺得今次一定冇問題
太过生猛可能是回光返照
條骨都無佐lu