返回列表 回復 發帖
KK 下午好~

~DingDong-Q~
会吾会长大架
條骨都無佐lu
我細外甥女都用個玻璃罐養條孔雀魚養咗三個月咯
lckiong 發表於 2013-11-26 04:14 PM
好奇怪你細外甥女点养,好多人都仲我讲孔雀鱼好易养,基本上唔使养佢咁,但係之前我就搞死好多条依架先成功
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
好奇怪你細外甥女点养,好多人都仲我讲孔雀鱼好易养,基本上唔使养佢咁,但係之前我就搞死好多条依架先成功
tvbkk123 發表於 26/11/2013 05:00 PM
水作怪

我鄉下用井水
認真睇真啲真係又真係
会吾会长大架
lhy92725 發表於 26/11/2013 04:53 PM
大極有限
認真睇真啲真係又真係
水作怪

我鄉下用井水
lckiong 發表於 2013-11-26 05:06 PM
怪唔知得,就好次我所讲,搞得掂d水质就冇问题
井水有抗物质
條骨都無佐lu
井水有抗物质
lhy92725 發表於 2013-11-26 05:15 PM
唔知架,我用住家水养冇几个钟就死嗮
甘卖鱼果D人用D咩水啊
條骨都無佐lu
唔知架,我用住家水养冇几个钟就死嗮
tvbkk123 發表於 2013-11-26 05:32 PM
你要煮过d水。。再自然放一两天给它冷下过后才可以拿来养鱼。
~DingDong-Q~
甘卖鱼果D人用D咩水啊
lhy92725 發表於 2013-11-26 05:37 PM
唔知架,不过我照用住家水放石头落去就养得咗
wasimasterQ 發表於 2013-11-26 05:49 PM
你讲真讲笑
wasimasterQ 發表於 26/11/2013 05:49 PM
再自然放一两天给它冷下过后才可以拿来养鱼。
亦可以攞個桶裝水再放幾粒大石入裡等幾日
認真睇真啲真係又真係
養魚基本法:不可以用自來水
認真睇真啲真係又真係
養魚基本法:不可以用自來水
lckiong 發表於 2013-11-26 06:39 PM
自来水可以不过唔係全部鱼都得孔雀鱼就係唔得,所以我之前唔知搞到全部死嗮依架放咗石落去乜嘢问题都冇。