返回列表 回復 發帖
% |/ y  S; ^) HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 z0 M* ?; ^, ^* s4 k
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
/ I0 t2 S0 t3 w大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
www1.tvboxnow.com2 i0 ^$ l8 Y9 E4 a

: ?8 o  }9 z5 [  z: D- q( p喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
- l0 L% a( |. U. j& E0 U% S1 ftvb now,tvbnow,bttvb
3 R' O$ L2 l( oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,tvb now,tvbnow,bttvb. v/ S1 M4 Y/ e! G
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,tvb now,tvbnow,bttvb9 N, v; O( g* w+ k
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。0 d$ z: A" g6 W6 V6 x; V
這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
% X; k! P4 d9 q( }

4 w1 `' c# e: XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& g# F% ^+ H3 L8 f8 M: Z
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
tvb now,tvbnow,bttvb! V+ i- l, Y  z* t  c9 t
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。公仔箱論壇- a4 k7 V0 }: q
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
% H3 ^$ F5 j/ Z- [, |$ [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?

% a/ s3 |0 q4 H+ ~, g$ j% O$ i: hwww1.tvboxnow.com5 p2 C/ T* b  u" N
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
6 R- N3 V9 n4 s% f. ~* r+ V
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊
, J, d. }4 r* g+ ~% X5 p6 ~6 Sxxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
) |& y4 S+ |. @7 {
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
1 Y2 g% U5 S7 gwww1.tvboxnow.com第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
) p$ x/ |7 G8 t- O  G公仔箱論壇 www1.tvboxnow.com7 n- b* v( K) X+ d* v) K3 ^) N
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
* o- Y$ S; B; n, p: R用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
8 z: _9 E* O4 p3 F[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢," Z: i, a3 }3 n7 z3 b& Q
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,. y) F$ P1 G: N  ^$ q
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,公仔箱論壇# w3 O$ K2 g! W5 g* _
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?& E- @$ |* B  l8 q
沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
9 o: O  {) n' ]) H8 Z公仔箱論壇公仔箱論壇3 p0 _) w, k* w/ t8 Y
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?tvb now,tvbnow,bttvb! [1 f4 D* X; x0 L2 p* v
由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
( g: @0 c8 @. H* {公仔箱論壇呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
$ I4 u: t! v* H5 R9 u* a/ D公仔箱論壇犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?tvb now,tvbnow,bttvb% d) f# w' Y6 I
9 [4 e7 r* ~- w. t, j
明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
/ o1 _6 C+ K1 ywww1.tvboxnow.com仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 www1.tvboxnow.com* h# P" I5 Y2 Y' d" T5 m* l: G
公仔箱論壇( I7 u, t. J! g0 i
佘詩曼TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 r6 _9 ?; g. K, \& r* r5 m
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)5 q9 ~9 G; i2 u+ `: ?( {
; b4 h- f! }; `+ ~% c
真係邊度似呀?....
5 ?/ l5 L# ?2 I( b/ Ftvb now,tvbnow,bttvb原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,5 k! Q/ G6 Q- d% h* j7 L1 Q
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
7 d8 P* j8 z1 n+ N+ S) {3 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
% u3 [( J5 p1 z$ stvb now,tvbnow,bttvb是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
2 i$ \9 M7 E4 Mwww1.tvboxnow.com多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- Z7 j( w6 z. c/ U* H$ z
公仔箱論壇; j4 H- w% _$ y, ]6 N
好!
9 m9 G9 r  f- v: |0 xwww1.tvboxnow.com第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
/ c3 J+ V$ R$ i/ ^( S2927296
; _3 f3 h6 Q9 D( `+ vtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
3 V- a- r; ^+ H- l, t- K公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 n5 r9 u9 w& P/ w& |
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
+ L6 q6 Y) g, qwww1.tvboxnow.com你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
; L9 s- m4 C: M2 ]2927306公仔箱論壇2 H4 Z) a  y) h
今日睇 ...
7 L& z, I4 J# E/ I8 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
公仔箱論壇- b4 F& i& n7 T( E& n
www1.tvboxnow.com4 k) \1 Y* Z* `: n1 H7 f6 n
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。0 ]) C6 i9 N/ D/ L
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% T% I$ F; E8 i$ |
2927306www1.tvboxnow.com/ ^+ Q8 E, Y/ G7 q6 W% u- n- z
今日睇 ...) Z- P( u/ t" @+ s9 K7 I3 N
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
tvb now,tvbnow,bttvb6 D( a  _0 E( L' ~, v: I7 b
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-8-30 12:28 PM 編輯 * u9 |6 H$ @" T2 G
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: R# S, s" ]1 U  |# `0 q7 E2 x( o% p
! E7 A( p9 N6 e  p! J! k- O1 M" Mwww1.tvboxnow.com0 F3 s+ i& C/ }4 B$ e" P0 ?+ y
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
# @: n8 E. {- s/ [- h& GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
tvb now,tvbnow,bttvb" L  o/ @) G! b2 C
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。
2 u7 _% d6 l& E" _& p& d- U2 B) o( o公仔箱論壇
www1.tvboxnow.com+ ^8 [1 A. X- E' ?* s0 M
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
; Z6 ?2 m# |2 N# B. g5 J公仔箱論壇[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
/ F/ b6 I' x/ j% u" {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
3 x5 N! u' q- V# ^1 O" A4 P8 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。戲中如果林峯都 ...
/ W- b$ s# u$ x8 Twww1.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
2 G& Y4 L8 j4 l4 x% ]4 G3 J7 u6 ^
阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing