返回列表 回復 發帖
恭喜您发 +1
4461 發表於 2019-4-10 09:35 AM
我咪得个做餐死咯
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
现在接工程,唔接死梗
接佐都系拖住条命
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
一定要沾下你D旺氣
話時話,香港政府工程係咪好好做架
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
政府标,我以为个价一定好好嘅添
原来系甘样,我宁愿唔做了
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
政府工程,長做長有,你啱做先投,其實幾好㗎,
你啲人如果無工開隨時會走人,到你有嘢做你搵人就難喇,所以都可以賺少啲當養住班人嘅!

做生意唔可以淨係睇表面,有好多嘢要兼顧!
所以我依家仲有份顧問費可以收 ...
perfectman 發表於 2019-4-11 12:19 PM
其实现在市面上野大把做
系D人唔够胆投入太多资金去做甘解
你份顾问费够你用咩?
條骨都無佐lu
即係咁講啦,政府開1千萬整個廁所都無用,因為價低者得!
perfectman 發表於 2019-4-11 12:21 PM
其实做工程系有个市场合理价的,价低者得其实某程度上讲系唔合理的
我地之前都投佐一份标,一个楼盘嘅3栋住宅标准装修,我地报嘅系合理造价
结果被一家不知名的新公司价低者投到份标
开工一个月,负责呢项工程嘅甲方代表项目经理已经同开发商讲,呢个工程公司好唔掂,有无办法中止合约搵返我地做
倾唔掂,呢位经理马上辞职唔捞,佢话唔会帮呢个公司擦屁股,现在呢个位置已经换佐三个人了,个地盘都一锅粥甘
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
我咪得个做餐死咯
lhy92725 發表於 2019-4-10 11:13 AM
年尾花红劲
政府工程,長做長有,你啱做先投,其實幾好㗎,
你啲人如果無工開隨時會走人,到你有嘢做你搵人就難喇,所以都可以賺少啲當養住班人嘅!

做生意唔可以淨係睇表面,有好多嘢要兼顧!
所以我依家仲有份顧問費可以收 ...
perfectman 發表於 2019-4-11 12:19 PM
原来您是专家