返回列表 回復 發帖
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...
" `% Y$ U/ p6 P7 @; I, a大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
( l  i2 W; ?6 l( u公仔箱論壇
. m2 T& V) ?- p  ^% h( O/ \公仔箱論壇我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。
: W- A$ J* S" `' {又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速接受天追同初見拍拖。
7 H: X& Z/ t5 X& ^2 p4 D

8 T1 ?  q& H5 i0 r4 ewww1.tvboxnow.com大文細佬,睇情感戲嘅分析,我想叫你一聲「大佬」。
% O: ?& X& q4 ?( ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大佬,你好醒呀。
. V; T7 d+ q: v
大佬好一句,[叛逃]我都有十集冇睇到.直到尾两集,睇完大結果個心都唔係好舒服,[愛我請留言]就集集追,都係笑吓過癮Dwww1.tvboxnow.com; m) R/ T* m, h, G9 F7 U1 a
mnb1123 發表於 2014-4-20 12:20 PM
8 C6 [$ f( l( ?0 F& H5 twww1.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ E. @9 Y1 a0 T" ~
你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...: }& p; k& m, C9 y% k6 f; Y
大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
5 W3 a, Y" N0 v8 Q6 H公仔箱論壇! ]5 f5 n( J" C
大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但TVB俾我既感覺係持住一台獨大, 有慣性收視, 高層出來講野和宣傳都好大氣燄, 作為觀眾既我真係唔鍾意囉! 公仔箱論壇3 V5 R- C4 j$ f

9 j- Z1 F8 U% F+ [8 ~( a- F呢套劇, 暫時我最期待係黃金貴和皎妃呢條線, 期待關禮傑的精彩演出, 傅嘉莉能與關禮傑拍擋係一次很好的演出經驗
3 R" o1 |% v4 l; V" lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  |+ ]  }. j0 B  @8 _
我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。www1.tvboxnow.com" y- m' q# Z" i6 N( Y9 ]2 w
又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# c6 U: K1 R! W6 ?
leekwoklam 發表於 2014-4-20 06:55 PM
  T/ g- C1 }7 m
0 X% S4 _* o. N: ~- r4 K9 Ctvb now,tvbnow,bttvb我邊係大佬呀! 都係有嗰句講嗰句啫! 一睇已經覺佢自己比壓力自己去接受個細路女喇... 好采佢地未生添呀.. 如果生咗.. 樂悠悠就好有機會比佢torture喇! 樂悠悠咁可愛, 就算唔係親生都會勁錫佢喇! 不過呢個世界真係有啲咁嘅人架.. 我有個朋友嘅親戚有一個...
公仔箱論壇* }% A& d5 U! a' d$ o) ^6 u% {, K

/ f: Z2 S9 t8 S/ cwww1.tvboxnow.com你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
2 V' }: ~: H: s  d) ^大文細佬 發表於 2014-4-21 12:02 PM
公仔箱論壇0 J5 {% w, T* \" ]
係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
hello12324, 你好利害, 首首歌都知道, 謝謝你~
- `4 n: X7 c/ s/ l2 i5 {% g公仔箱論壇ICE17 發表於 2014-4-19 09:05 PM
其實維基百科都有~~
+ H0 v1 g% k7 t' A係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D$ C. x8 B: @+ |" r9 E+ j+ Y9 n+ i
mnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
$ z  b& g# u' d1 J- |. Dtvb now,tvbnow,bttvb係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
4 u6 W% b  |( m/ O1 n. _公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
" q6 i7 Q" X! o9 R1 V8 h! n* ?www1.tvboxnow.com
% H; A8 k( {6 _' O! f; ]公仔箱論壇我都係呀... .... 唔知點解???
* j4 g' o% |9 j

! {0 u$ [$ E7 S: C大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但 ...
1 R* k- @, X0 u* t; ttycn3320 發表於 2014-4-21 07:18 PM
' S  W8 V( L" n: k6 h" v
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 m' j+ ^% @7 ~
咪係.. 多啲免費電視台好啲.. 好似日本咁.. 多到嚇親人, 製片已經唔係電視台自己製作架喇.. 全部係私人製片公司泡製架! .. 所以一定有好有水準嘅劇囉!
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
3 v+ Z$ D' E; ?- Rhello12324 發表於 2014-4-22 12:43 PM
$ j- S& M* {" D2 L可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態
: M# z& K# Y9 ?$ d# V% Stvb now,tvbnow,bttvb可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態 ...
! k: ?4 `! [# O  i$ |0 ]6 G, @3 ?公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-4-23 09:25 AM
www1.tvboxnow.com  t1 i: L6 D  M. d- u' \* ]

O5 e0 P5 y$ g3 A: [5 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔通我都冷血??? 唔係呀.. 係因為佢個樣好好笑呀.... 我尋日揾番佢嗰套回到三國睇.. 佢居然可能演得咁c文架喎
大家觉唔觉得皎妃有的似莫文蔚?
多谢分享!

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-24 11:29 PM 編輯 公仔箱論壇& g2 d; n6 u! S! D
tvb now,tvbnow,bttvb7 \) a0 p7 M/ W% C: O* |- p
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
4 B( F5 z' R# f0 G- Z; F! {2 }www1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-4-23 01:10 AM
, y. z4 m. `% X, t- C

( d2 h/ I6 U' {. N8 X8 {: b' Q由於男女主角條主線劇情太夾硬來, 完全唔會因為男女主角終於一齊而感動, 完全無興趣睇主線發展
  M- D( m% {- U8 n1 l1 j0 c  
+ z8 c/ b: a& k9 X2 G- d已經不只一次提到, 黃金貴 & 皎妃呢條支線最精彩, 亦因為有呢條支線我先會睇, 由冤家發展至建立「父女」之情, 發展得很自然之餘, 關禮傑和傅嘉莉的演出亦很好 " _' k0 @5 l* \0 c8 }
6 o) X* p  I$ S! Q9 ?4 d4 N: w
在球場, 黃金貴提到為妻子儲錢, 等待妻子, 而又不知妻子在何處, 關禮傑的表情、語氣完全表達出果種內疚和失落
6 x( V8 z2 k% ~* O9 R, L
/ r' S, h6 o, u* u- |3 y/ E& Ptvb now,tvbnow,bttvb皎妃決定要回鄉, 黃金貴請佢食一餐, 叫佢阿女、衰女包, 叫得好自然, 我睇到會心微笑!
9 w1 M- |- V' I' v1 d0 qtvb now,tvbnow,bttvb
0 z: |/ H# z# f. GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。黃金貴為皎妃送行, 兩個人做到不捨之情又唔突兀; 另外, 黃金貴發現留給妻子的錢被提走了(表示妻子原諒左佢), 關禮傑激動喜悅的表情做得淋漓盡致 (呢段無對白, 亦唔需要對白, 單睇個表情已經好正, 好感動), 仲有幾多個呢D實力演員?
  F  U3 o4 Q! ?  ? tvb now,tvbnow,bttvb8 D, P% P6 S% K# U# I( P* ?
本來唔太鍾意睇皎妃, 但加埋黃金貴, 就好似有種化學作用咁! 一D好演員真係能夠帶起埋D拍擋

評分次數

• timmaxsing