返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......
: W  b0 x* E4 \0 c/ |% U! _tvb now,tvbnow,bttvb
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。
- y0 m3 k1 ?2 Y. M( }) e5 {近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。
6 X) v5 ~( j" ^- C1 e: K, ?' d
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam
& y+ Z; l4 Z, N/ Z: Qtvb now,tvbnow,bttvb馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。www1.tvboxnow.com, \" g4 `8 @+ c; ~& G! c1 c8 I
spacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& X. r, S4 @) F+ T% H) X4 m
都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。, ]% U$ K* t! g# v
, h$ ]: W- |/ M* g0 a- t2 u7 o
講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
! O4 c; V3 B4 f' T% [. ftvb now,tvbnow,bttvb
3 E# i4 B; Z; U: i' }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。
3 I! Z8 N  j! X& u: y# OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
6 [- `6 Y+ z  W3 ?+ B$ h- ?講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好, 1 I. g/ ]% `8 o1 }7 B& Y1 ]
好有以前d "故鄉" 味5 k& e/ X& r4 G3 `

# x- F/ P; K* `8 w) ]算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...
. y& G8 s( U! ^9 r公仔箱論壇: ?' Y$ g5 S2 ?3 v+ H
支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.
$ M1 X. B. T6 }+ e- {tvb now,tvbnow,bttvbshibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
4 m! {$ W7 {& g) k& V0 ]- i
套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
" ?& D! Z9 S" ~/ w: _9 @www1.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb8 a( t! b0 n0 Z4 w' u1 \; g; I! P
/ e* r- u6 A/ U講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?7 y. F3 J' S& t" {# Z8 P
luckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
3 y% ?+ I' ~( J- Z9 |* ]8 V' W公仔箱論壇啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。公仔箱論壇( t+ `0 P) Q, W3 c7 E* a. @
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
tvb now,tvbnow,bttvb( N" O3 J0 o5 k' Y* l; X; t
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
) z7 J% D5 @/ x$ H( u( K  ~& ctvb now,tvbnow,bttvbluckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。www1.tvboxnow.com" _: a! B4 z8 X
leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
tvb now,tvbnow,bttvb& L" T2 N' V9 B/ S! Y4 o
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
" R* j% ]/ z# V! W; s  a: R& f公仔箱論壇
& x2 `# [+ [- Q' z公仔箱論壇
: r4 |) p+ M8 w+ K- x. q1 o% P我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
5 M+ `: y+ ^' l4 A5 c% l公仔箱論壇luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
& p4 A& C0 ~8 ^& a9 V& y5 Y" f* r
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。2 {& _$ W% Q( w2 H
) A2 a- [5 k5 h; H
報載___________________________________________________________________________________________________tvb now,tvbnow,bttvb8 x% x* r6 ~# C6 ]1 j1 e- n) W
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」公仔箱論壇, V& ~* ~. J6 Q
公仔箱論壇$ `) k. z! y; u# f/ H
_____________________________________________________________________________________________________________TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 z* Y- n7 v! W* s
馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
- n. }8 }/ Z6 y+ p, rtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb, ^$ I4 D( N+ R) ]) k
* t8 l2 J' q" Z' a) {公仔箱論壇係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ Q/ p6 T/ p( m5 F

/ v5 [3 J9 h/ Q# h! P6 r報載___________________________________________________________________________________________________
" L  O" I! s0 q# r2 d6 j1 D7 X! R# Qwww1.tvboxnow.com出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...tvb now,tvbnow,bttvb7 w# j1 T+ i& w
leekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
9 V1 \  o3 S3 i* xwww1.tvboxnow.com有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
$ ^) X8 \7 u% b2 L/ N; |$ V. m1 m. G另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
  o( }& F8 H# ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲( t3 X+ C. A& A; z
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...tvb now,tvbnow,bttvb3 a& `8 U9 k% K* p. S- I& S* R4 Y1 v/ l
luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
tvb now,tvbnow,bttvb/ u+ B  t" W- A" q( f1 k% T. Y

0 x+ `/ g. r2 @8 x係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。
( H# @: _. C6 R1 Q1 ^) i$ I