返回列表 回復 發帖
恭喜晒MU:onion05:

曼聯排第 1  多打小 2場既阿仙奴 1分 :onion14:
唉,第二日先睇返重播的下半场
下半场曼联发挥得唔错
不过维根左路防守太弱了
森逊没点受到考验,不过佢果个出波真係唔错
朗尼好轻松就可以顶入了
anderson、pique表现唔错,在中路严重缺人的情况,佢两个的表现最为重要
史高斯可唔可以适应偏防守的中场呢?呢个可能係曼联接落嚟几场波有没有成绩的关键
如果维迪没咩野问题
其实可以尝试用RIO打防守中场,以Rio的天赋,绝对可以打到呢个位
咁样曼联中场的防守力可能更加有保证
原帖由 rivaldoliu 於 2007-10-8 12:51 PM 發表
唉,第二日先睇返重播的下半场
下半场曼联发挥得唔错
不过维根左路防守太弱了
森逊没点受到考验,不过佢果个出波真係唔错
朗尼好轻松就可以顶入了
anderson、pique表现唔错,在中路严重缺人的情况,佢两个的表现最为重要
史 ...
但係呢 .. 李奧費好鬼死鐘意玩花巧, 一個唔覺意被人係中場偷到個波, 危矣 !!
不過有一點我都認同嘅, 防中嘅角色除咗係協助防守之外, 仲要幫手後上肋攻

以李奧費嘅資質, 可以勝任
但我想夏格打防中 :onion03:
原帖由 HIDE 於 2007-10-9 05:40 PM 發表
但我想夏格打防中 :onion03:
没办法啦!!!他受伤麻!!:onion31:
原帖由 fujimama 於 2007-10-9 10:42 AM 發表

但係呢 .. 李奧費好鬼死鐘意玩花巧, 一個唔覺意被人係中場偷到個波, 危矣 !!
不過有一點我都認同嘅, 防中嘅角色除咗係協助防守之外, 仲要幫手後上肋攻

以李奧費嘅資質, 可以勝任 ...
就係因为佢中意玩火,所以打前一个位就更好咯
起码玩完火,后面仲有两个帮佢顶顶
佢以前玩火,基本上玩完就单刀,死咗8成了……
夏格维斯好似仲要休息4个星期,卡力克就6个
奥沙上场伤出,又唔知係唔係重伤
曼联係时候内部挖潜了。Rio总好过用史高斯打个偏防守的中场,起码Rio的防守能力有保障。
原帖由 rivaldoliu 於 2007-10-10 09:12 AM 發表

就係因为佢中意玩火,所以打前一个位就更好咯
起码玩完火,后面仲有两个帮佢顶顶
佢以前玩火,基本上玩完就单刀,死咗8成了……
夏格维斯好似仲要休息4个星期,卡力克就6个
奥沙上场伤出,又唔知係唔係重伤
曼联係时候内部挖潜 ...
雲達沙就係比佢過咗 2 幢 :024:

如果用李奧費打防中, 又可以比佩基多 d 上陣機會, 一舉 2 得
原帖由 ljw1982 於 2007-10-9 05:48 PM 發表

没办法啦!!!他受伤麻!!:onion31:
傷兵一大堆
原帖由 fujimama 於 2007-10-11 03:46 AM 發表

傷兵一大堆
希望唔好好似上赛季尾咁,搞到轩斯+奥沙打中坚,艾华、费查打两闸,曼联以后防守位置係重灾区了……
可惜轩斯已经唔响度了,怀念