返回列表 回復 發帖
當一部分人先富起來的時候,就無咗團結啦
lhy92725 發表於 2019-8-3 11:14 PM
一些 "先富起來的人" 都蝦自己人...

評分次數

• goldmonk

最好戒嚴唔使煩,大條道理不上街
CC517 發表於 2019-8-4 11:49 AM
再攪唔掂....解放軍落黎就死啦 !

評分次數

• goldmonk

佢地最終都係想咁啫
CC517 發表於 2019-8-4 11:54 AM
死啦...香港做左戰場....本來想今年返香港玩; 唔夠膽去..驚黑 白 人...!

評分次數

• goldmonk

明年
goldmonk 發表於 2019-8-4 12:24 PM
明年唔知會係乜野狀況; 唔夠膽講...希望快快無事; 一切安好 !
好多吧!聽到好多公司話今日放假一天
CC517 發表於 2019-8-5 12:20 PM
我外婆近來身體不好...好驚醫院罷工呀...
唔會,佢地好有職業道德嘅,呢個唔返工都會搵第二個頂上
CC517 發表於 2019-8-5 01:33 PM
希望係咁啦 !
老實講,靠大陸班盲目購物嘅旅遊者來繁榮
長遠來說其實係唔健康的,亦幫唔到呢個地方提升旅遊地位
只會令人覺得呢個地方越來越擁擠同討厭
lhy92725 發表於 2019-8-5 10:29 PM

我非常欣賞靚貓貓; 立場中肯, 有見地和有量度! 讚!

評分次數

• goldmonk

養貓真好呀小小悽身之地就可以大覺瞓
CC517 發表於 2019-8-8 11:31 PM
养 hamster 都唔差㗎, 小心唔好走鼠就得啦!
咁貓都係,仲好過你少少,一張告票都未收過因為是坐巴士的。
CC517 發表於 2019-8-9 11:07 PM
行路都有機會收告票㗎....不守規則過馬路...
一定要綠公仔至過紅公仔過馬路,車死無得賠
CC517 發表於 2019-8-10 12:28 PM
我度d綠公仔時間好短; 行一半已經紅. 香港d紅公仔好足夠時間俾人行過!
我系旺角过马路,都好多人唔睇灯嘅
lhy92725 發表於 2019-8-10 12:44 PM
所以年中車瓜很多件.....睇報紙差不多日日都有....
今个星期返三日
大啦叭 發表於 2019-8-13 08:26 PM
你咁好學呀...學乜野呀?
香港好多黑店用急凍鱈魚扮銀鱈魚㗎!
perfectman 發表於 2019-8-14 10:26 AM
吃左會 all 油嗰種魚? 我以前睇報紙有講.....
一年换一只仲要保养?
大啦叭 發表於 2019-8-14 08:35 PM
哈 哈 哈....喇叭師父要教教小朋友如何 "保养"
Diploma of remedial massage 西医按摩治疗师, 入会可以提供不客人回扣医疗执业号码
大啦叭 發表於 2019-8-14 08:43 PM
好似好有用喎...好學係好事; 祝你早日成功!