返回列表 回復 發帖
點細火都會黐鑊,落水嘅意思就係喺舊肥膏未出油時唔黐鑊,當一路煮舊肥膏開始出油,水差不多蒸發晒,豬油就會取代水,唔會黐鑊,落水唔係成煲水,半杯就夠!不過條條大路通羅馬,可能有其他方法嘅,不過呢個方法我 ...
perfectman 發表於 2019-8-14 09:31 PM
你好會煮野呀.....
通常讲比实际容易好多
lhy92725 發表於 2019-8-15 11:37 AM
你咁樣既; 我相信喎 !
我都系继续用荣耀了
lhy92725 發表於 2019-8-17 01:10 PM
而家內地d手機仲正過蘋果; 有機會我都想買一部 !
唔系哦,苹果新系列相机有个影楼模式,影出来的相好正啊
lhy92725 發表於 2019-8-17 01:23 PM
我度d朋友大部份都過檔用小米; 華維, 我都諗緊...
但我朋友部华为P30影出来的相真系唔够苹果部靓
可能佢未识调试吧
lhy92725 發表於 2019-8-17 03:23 PM
應該俾你估中 ! 舉例, 一部 Sony A7R3 相機; 假如一個會影和一個不會影, 分別非常大呀 !
所以DxoMark就最準喇!
全部測試 default mode 去測,無effect!
不過有時啲人係會畀自己想要嘅答案呃咗!
用盲測iphone影嘅相都一定係輸到尾燈都見唔到! ...
perfectman 發表於 2019-8-17 03:39 PM
係囉; 最重要係知到自己需要乜野, 倘若唔想麻煩; 唔好玩咁 "高", 免浪費左部機既功能又一肚氣...
我地都系手机斗手机嘅遮,其他识鬼乜
lhy92725 發表於 2019-8-17 03:51 PM
如果要求唔太高; 手机影相真係好方便 !
之前好多人都話唔敢國產手機,話會免費送隻內置傳送個人資料程式到國內唔知而家仲有無?
CC517 發表於 2019-8-18 12:13 PM
其實全世界D手機都有可能被監控, 好似美國, 佢做左唔少啦 ! 識話人唔識話自己 !
我覺得首先係有監控目標嘅
lhy92725 發表於 2019-8-18 11:02 PM
有道理 ! 所以我和你都無需要擔心 !
其實我都同啲朋友研究過,要監控一個人嘅成本唔低㗎,政府唔會亂使錢監控一個人!
除非係無身份特徵嘅數據啦
例如咩字搜尋最多
網民會喜愛啲咩等等等等
Google好樂意畀數據你,當然要收錢啦! ...
perfectman 發表於 2019-8-19 10:46 AM
都係; 我係 small potato+一等良民, 無去示威遊行,  無欠債, 誰人願使錢去監控我; 只有富有的人和貪官害怕!
历史上最无信用的总统
大啦叭 發表於 2019-8-20 08:34 PM
”呢件野”...蝦蝦 霸霸.., 大多數加拿大人好憎佢 !
殺虫水成日會擰錯邊,一噴就噴落自己度
CC517 發表於 2019-8-21 11:55 AM
我今天就係 噴蟻 噴到自己....
用咩方法都好,
千祈唔好踩死同馬桶沖走,
踩死啲菌會帶到周圍都係,
馬桶沖走曱甴識浮,浸唔死㗎
perfectman 發表於 2019-8-21 12:15 PM
我度冇曱甴, 淨係蟻多....攪唔掂...
乜你都咁論盡
CC517 發表於 2019-8-21 12:47 PM
係呀....唔好笑我啦 !
食乜嘢死貓,拎甲公司D靚料去投標,中左就買乙公司D次料去做工,飛左甲公司,中間唔知袋左幾多啦!
CC517 發表於 2019-8-22 12:06 PM
嘩...好狼呀 !