返回列表 回復 發帖
唔癈早就解決問題了
CC517 發表於 2019-8-23 12:22 PM
咁多癈物...垃圾池都唔切 !
小弟的学校有送葬假
4461 發表於 2019-9-4 02:29 PM
我未聽過...真有同情心!
老美就係夠賤格夠無恥,所以啲人先咁怕佢!
有些少人性嘅都話可以講下道理
對住啲無性嘅,真係無咩好講
經常性出矣反矣!
亂炸「無國界醫生」醫療團隊,炸死唔少無辜嘅醫生,之後當無件事!
亂炸「中國領事館」,之 ...
perfectman 發表於 2019-9-6 10:31 AM
我都好憎美國, 蝦蝦 霸霸+大隻廣 !同佢做鄰居真係囉命!
叠多两个自己友,队多两个同伴去死,有难同当系啱嘅
lhy92725 發表於 2019-9-6 12:34 PM
靚貓貓 好野! 讚!
貓E 喜歡食蕉嗎

BeiDouChef 發表於 2019-9-6 01:14 PM
發生乜野事, 遲D無香蕉吃...?
  E 生 好!! 本來想做 3、4 盒寄俾其他州屋企人!!!http://alturl.com/ka8zx

特別訂左獨立包裝盒,但係研究好耐之後,除非郵遞人員好小心!!!http://alturl.com/ka8zx
唔係寄到之後就變一Pak野,所以最後都冇寄!!!h ...
gracechanstuart 發表於 2019-9-14 11:48 AM
做月餅好多程序, 非常複雜, 好處係吃得健康和 "安心"
但雪糕是无敌的
lhy92725 發表於 2019-9-14 11:53 AM
我超級無敵超喜歡吃雪糕, 吃完 4公升, 再買都係 4公升 !
東方人唔係唔喜歡食啲凍冰冰嘅嘢,只係凍冰冰嘅嘢通常都好浪費時間同貴啲!
就好似同一種蟹,凍蟹要$500,熱蟹只要$100
反而西方好多時都會好低溫,放廚房就已經唔會變壞,整好就咁食就得! ...
perfectman 發表於 2019-9-14 11:57 AM
你講得對, 我度出產BC大蟹, 常常減價, $8CAD 一磅, 蒸熟放涼, 吃凍蟹, 又平又新鮮!
大陆现在食野几乎贵过香港了
lhy92725 發表於 2019-9-14 12:15 PM
香港租貴, 基本上係 "食租". 所以外國多肥人, 雪糕同奶平過香港! 4公升奶賣 $5CAD 無稅! 雪餅幾蚊一大桶!
小心變肥妹喎!不過中國人點肥一拍埋啲西方人都係小case!

我上次去walmart諗住買啲加大碼衫,走去big&tall嗰邊買,畀啲人叫我去普通嗰邊,原來我呢啲肥佬都只係普通size! ...
perfectman 發表於 2019-9-14 12:21 PM
加拿大 walmart? 我係童裝部買褸和褲. 衫必須係香港買, one size 最合我, 但係褲係香港買唔到.....吊腳....我雖然唔高但腳長, 幾麻煩呢...!

我好懷念你哋啲三文魚同生蠔,上次我六個人飽到嘔都係150加紙咋!
走嗰時仲買咗10包1磅裝嘅煙三文魚
perfectman 發表於 2019-9-14 12:28 PM
而家三文魚貴左啦;  聽聞回流少左! 我度d淡水魚嘛嘛地好吃; 又少選擇! 我喜歡吃鹹水魚, 有冰既賣, 好腥㗎!  需要去香港先有得吃!
超市買1磅裝 $20 cad,相對香港好平㗎喇,香港買煙三文魚5片,要50港紙

鹹水魚出海釣囉!
如果唔係老虎會暈船浪,我都想喺加拿大出海釣魚呀!
perfectman 發表於 2019-9-14 12:54 PM
我度釣魚要領牌. 加上我無耐性釣魚 !
我問過㗎喇,個1day牌幾蚊㗎咋!
同埋唔使咩耐性㗎,一支魚杆幾個魚鈎,好容易釣到!
perfectman 發表於 2019-9-14 02:21 PM
我興趣是攝影, 不是釣魚...呀 !
钓鱼都要领牌?要乜条件申请啊
lhy92725 發表於 2019-9-14 07:22 PM
不需要条件, 俾錢就有個一年牌, 搶錢....
咁你唔好返香港住喇,影相會畀啲黃屍曱甴圍堵同威脅你要刪相㗎!
perfectman 發表於 2019-9-14 07:39 PM
長住我唔掂, 好熱...