返回列表 回復 發帖
寻晚食冰皮奶月饼同菠萝月饼,要微波炉叮40 秒
大啦叭 發表於 2019-9-14 08:19 PM
冰皮奶月饼咁細個都要叮40 秒? 今日是中秋節第二日, 老豆晨早去買左兩盒雙黃白連容和一盒冰皮俾我吃(半價)
呢边三文鱼卖 $22.00 /kg 鱼扒, 鱼肉片贵D。 成条平D 6kg 左右。 鱼头连骨有 $2.00/kg 同$5.00/kg两种.
大啦叭 發表於 2019-9-14 08:24 PM
好似我度平一些...不過我不喜歡吃三文鱼...d肉好粗...
呢边有atlantic salmon大西洋三文鱼同本地三文鱼。 本地三文鱼色淡价平好多。
大啦叭 發表於 2019-9-14 08:28 PM
我吃過 Pink 三文鱼, 好鬼腥! atlantic salmon 好d
您不会肥?
4461 發表於 2019-9-15 07:47 AM
我有運動, 不怕肥!
還有三個雙黃白蓮蓉
CC517 發表於 2019-9-15 12:19 PM
我有兩盒雙黃白蓮蓉加一盒冰皮月餅 !
放在雪柜可以吃耐D,食前先叮30秒更正
CC517 發表於 2019-9-15 12:24 PM
成個叮30秒? 等我而家放佢地入雪柜先; 謝謝你!
舊時:每逢佳節倍思親
依家:每逢佳節肥幾斤
perfectman 發表於 2019-9-15 12:30 PM
哈哈哈....係呀....小心呀 !
有一日牌,好似 5 CAD
perfectman 發表於 2019-9-15 12:38 PM
加左價啦...而家一年 36蚊; 一日10蚊! 如果唔係加拿大人 一年 80蚊; 一日20蚊!
加咁多?我三四年之前咋喎!
perfectman 發表於 2019-9-15 03:20 PM
都話 "搶錢" 囉 !
今日陪老婆shopping, 所有月饼一律半价
大啦叭 發表於 2019-9-15 08:03 PM
我度都係呀; 今日再半價, 不過名牌一早冇哂, 得番D "No Name"
我今朝去茶樓飲茶,見個經理周圍行送啲月餅畀啲熟客,個個都唔要!
perfectman 發表於 2019-9-15 09:08 PM
點解無人送月餅俾我既? 真係羨慕!
的确系,一言堂系常态,与有荣焉居然成为主角之一
lhy92725 發表於 2019-9-16 11:25 AM
靚貓貓; 我支持你 !
小弟冰厨一拿出来就放嘴里了
4461 發表於 2019-9-16 10:36 AM
你唔驚肥呀? 不過我而家都吃緊, 肥就一齊肥啦!
差D以为三个月内都入唔到黎讲野
lhy92725 發表於 2019-9-16 11:16 AM
我會掛住你 3個月, 而家一天都光哂啦!
CC517 發表於 2019-9-23 11:58 AM
我係唔係笨呢....唔明白既?