返回列表 回復 發帖
都好矜贵哦,不过其实猫一样好怕冻
细细个养只猫,一到冬天就系煤炉(以前仲有加蜂窝煤的那种炉)旁边唔愿走开
lhy92725 發表於 2018-11-13 02:08 PM
動物同人一樣怕冷, 最惨佢地无衣服穿嘛 ! 我睇西人漫画, D猫一定训系电视机顶取暖 ! 不过现在既电视咁薄, 无位俾佢坐罗 !
所以猫对纸箱有种特殊嘅偏好
條骨都無佐lu
吓.....嗰晚上...葬左係花下(flower bed)....冇聽到有鼠叫救命喎...!
manyiu 發表於 2018-11-13 02:31 PM
算啦!講笑啫!該死唔使病。
外星貓E生
要排期排到死都未等到

而且好多嘢講左當做左,聽左當收左。
CC517 發表於 2018-11-13 02:15 PM
好似错唔嗮 ! 怪之得你使咁多钱啦 !
吓.....嗰晚上...葬左係花下(flower bed)....冇聽到有鼠叫救命喎...!
manyiu 發表於 2018-11-13 02:31 PM
又或者已经逃出生天
條骨都無佐lu
算啦!講笑啫!該死唔使病。
CC517 發表於 2018-11-13 02:36 PM
俾你嚇得我呀... !
我見唔到係哪一種類, 係無意中見地下有d棉, 囉開d廚餘桶, 垃圾桶先發現牆腳有嗰窿仔, 好釆發現早, 俾d小動物每天咬你多一些, 真係可以入到屋㗎 ! 好幾年, 二樓嗰屋簷俾雀入左去生蛋, 捉雀公司d人話而家趕雀走= ...
manyiu 發表於 2018-11-13 07:28 AM
有雀在你家造屋係好意頭的
外星貓E生
又或者已经逃出生天
lhy92725 發表於 2018-11-13 02:37 PM
你咁笑法.....
又或者已经逃出生天
lhy92725 發表於 2018-11-13 02:37 PM
扮死甩身
外星貓E生
所以猫对纸箱有种特殊嘅偏好
lhy92725 發表於 2018-11-13 02:36 PM

用黎取暖又可以當自己嗰屋企?
骨裂睇中医上夹板固定好似好D哦
lhy92725 發表於 2018-11-13 02:30 PM
唔上得腳骨裂左打石膏,髖骨裂左等佢慢慢好,痛到死了
外星貓E生
陰功囉 ! are you ok now?  
manyiu 發表於 2018-11-13 02:27 PM
吹水還可以死剩把口
外星貓E生
跌親果陣唔多覺有事,咁大隻貓拿拿聲起身走人,
第日痛至去醫院睇,係裂骨了,兩隻腳都唔掂,
仲有好多手尾跟,但政府醫生唔理你,
話邊隻痛D先醫邊隻,但一隻腳,
搞左兩三年都搞唔掂,拖到你死你事。 ...
CC517 發表於 2018-11-13 02:25 PM
嘩 ! 好恐怖呀 ! 當人唔係野呀? 咁都得...?  而家好番未呀?
吹水還可以死剩把口
CC517 發表於 2018-11-13 02:43 PM
咁你把口都好健康 !
嘩 ! 好恐怖呀 ! 當人唔係野呀? 咁都得...?  而家好番未呀?
manyiu 發表於 2018-11-13 02:45 PM
自己俾錢睇私家醫生
外星貓E生