返回列表 回復 發帖
內地非洲豬瘟疫情未緩解之際,佛山市南海區政府今(12月1日)在官方微博公布,南海合誼肉聯有限公司涉嫌將死豬運到市場出售,佛山市、南海區、里水鎮三級政府表示高度重視,公安、農業農村、市場監督管理等部門已全面介入調查,下令該企業從即日起禁止接收生豬,待處理完現存的生豬後,立即停業整頓,並帶走相關人員協助調查。

南海區政府又稱,為保障豬肉的供應和質量,相關部門已啟動應急方案,對該區的生豬屠宰場進行全面調查,並對轄區範圍內的豬肉市場展開肉品質量安全檢查。

貓姐小心買豬肉
外星貓E生
好食吗?
lhy92725 發表於 2019-12-1 09:59 AM
老婆话散收收,无茉莉香米甘粘性。
老婆话散收收,无茉莉香米甘粘性。
大啦叭 發表於 2019-12-1 07:22 PM
即係D米唔靚咯,油粘米肯定靚好多啦
條骨都無佐lu
內地非洲豬瘟疫情未緩解之際,佛山市南海區政府今(12月1日)在官方微博公布,南海合誼肉聯有限公司涉嫌將死豬運到市場出售,佛山市、南海區、里水鎮三級政府表示高度重視,公安、農業農村、市場監督管理等部門已全 ...
CC517 發表於 2019-12-1 03:10 PM
呢樣真係無計,黑心商家都唔係第一日存在架啦
條骨都無佐lu
所以返去食海底撈正死蠢
外星貓E生
叫了外卖还没到
lhy92725 發表於 2019-11-30 12:28 PM
忙到不出去吃了?
什么是 中米 ?
4461 發表於 2019-11-30 12:04 PM  

medium Grain  ...
大啦叭 發表於 2019-11-30 07:36 PM
中粒米
忙到不出去吃了?
4461 發表於 2019-12-2 02:12 PM
中午时间太短,出去食的话返到公司无得咪下眼了
條骨都無佐lu
所以返去食海底撈正死蠢
CC517 發表於 2019-12-2 11:16 AM
肉丸果D都有D危险
在超市或者正规街市买的新鲜肉还是可以的
條骨都無佐lu
少食為佳
外星貓E生
甘即系只能食鸡?
條骨都無佐lu
即係D米唔靚咯,油粘米肯定靚好多啦
lhy92725 發表於 2019-12-1 10:43 PM
其实印度米 一样散收收,仲硬身添。落多D米水都系感,除非米水多得滞啦
中粒米
4461 發表於 2019-12-2 02:13 PM
本地米最出名系 sunlong rice 同 sunwhite rice. 中粒米算系sunwhite
中午时间太短,出去食的话返到公司无得咪下眼了
lhy92725 發表於 2019-12-2 05:15 PM
原来还要午睡