返回列表 回復 發帖
原帖由 lux1261 於 27/11/2007 02:04 PM 發表

只要係tvb 會員都有.
真的吗?
不要骗我...
亚妹~~~~
你個招牌名选好没啊???
原帖由 lcw1234 於 28/11/2007 02:15 AM 發表
亚妹~~~~
mon cafe
亚妹..
我的猫呢???
原帖由 lcw1234 於 2007-11-28 02:15 發表
亚妹~~~~
~~ 亞妹   逢一、三、五           休息
                  二、四、六           放假
                 星期日及公眾假期   謝絕探訪 ~~
leo 吾好響度吹水!

~~ 亞妹   逢一、三、五           休息
                  二、四、六           放假
                 星期日及公眾假期   謝絕探訪 ~~
比唔到咩意見你~~不過我會支持你~間野IN乜到嫁我又去
原帖由 lux1261 於 2007-11-28 09:38 PM 發表

http://www.tvbnow.com/attachments/20071128_9d0d2e3942f1339428d4Ysrti37NAuka.jpg
个黑丝带好靓啊.....依家兴D,红丝带, 黄丝带......你即黑丝带,可能成为潮流即一份啦.....
原帖由 crashersus 於 2007-11-29 06:41 AM 發表

个黑丝带好靓啊.....依家兴D,红丝带, 黄丝带......你即黑丝带,可能成为潮流即一份啦.....
不如~~crash兄,你帮她做份business plan 啦~~~ 应该会aid到他的!!!
Design 左個 logo 先~~
個 shop 既顏色可以合 logo
係喎~~
我唔知你果邊會係點 (coffee bean)
係澳洲, 有唔同牌子既 coffee brand
佢裏面都有唔同味既 bean 去選擇
不過佢地可以提供 (租用) 佢地既咖啡機
另外買佢去既杯同碟 (有佢地 logo), <---- 你可以買部份而另外同白杯, mix 黎同用
佢地會教你點做 cafe
有人維修

係顧客角度, 見到個 brand logo 會清楚 d coffee bean 唔會差
你既角度,係開業時唔洗諗買個兩頭既定4頭既先
又有人教又有人維修
原帖由 lux1261 於 28/11/2007 09:48 PM 發表
leo 吾好響度吹水!
aikya 给你发现了...
另外, 你要開始 design menu
你會開幾點至幾點 (要睇你 shop 既 location)
如果係 business area 咁一定係開 breakfast 同 lunch 啦
dinner 可以唔做 (係澳洲) 因為放工好少人~~

menu 都係 sandwiches, wraps, salad, cake, pasta (睇下你賣唔賣)
daily special as well ar~~
原帖由 crashersus 於 29/11/2007 06:41 AM 發表

那些带要拿来做什么??
原帖由 echobe 於 2007-11-29 11:19 AM 發表
另外, 你要開始 design menu
你會開幾點至幾點 (要睇你 shop 既 location)
如果係 business area 咁一定係開 breakfast 同 lunch 啦
dinner 可以唔做 (係澳洲) 因為放工好少人~~

menu 都係 sandwiches, wraps, sala ...
是呀~~最重要是要叫她做区域SURVEY先呀~~~派派单问问人看一看~~
简单的做做market segmentation和 position~~~现在的人着重与1)环境,2)服务<你要改你的大小姐脾气 >与3)食物~~