返回列表 回復 發帖

太不合理的劇情

高探長受勛病發, 一眾警隊高低層在場, 無人打電話叫白車, 或利用現成的警車送院, 郤只有包平安揹着他狂奔..公仔箱論壇7 ^0 ?, g* I5 d5 P
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, ]/ D$ B8 R& H5 q  q8 O
是添叔監製的啊!!
我想講呢.....其實你有冇睇過第一集既呢?
3 z4 S$ F1 u2 A3 ^1 s3 X- r. G0 jwww1.tvboxnow.com根本成間差館都唔LIKE高倫布.....
. S8 }4 Z  P/ j9 c: }" H9 i重點會幫佢打電話同揸車送佢去醫院呢
9 S: p% J5 H" ]4 r2 u$ K2 Ctvb now,tvbnow,bttvb同埋一個人情急上黎其實係乜可以唔理TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% {' M! u& s5 ^" J, ]: F" ~
所以佢背住高倫布就走...因為平安只係一心想高倫布快D去到醫院. ...* ~5 M. A3 C! \9 |0 Y
丁傑 發表於 2013-4-10 12:38 PM
$ ?. J# q) H2 e
授勛咁大件事, 唔關like唔like佢嗰間差館事.tvb now,tvbnow,bttvb: B3 W2 I# j0 w7 [
就算係關, 佢啲伙記都唔敢對受勛嘅上司見死不救啩, 唔驚上頭追究咩. 係警隊喎, 唔係街邊雜貨舖.tvb now,tvbnow,bttvb% r6 Y7 Z( n/ {
此外, 就算有腦退化症都唔會以為揹佢去醫院會快過叫車啩. 除非醫院就喺隔離.
# t- X: }3 o7 n! R情急上嚟都唔會咁...癲起上嚟就會囉....
% M' V5 t8 Y( R; m! V0 f, X; }' {公仔箱論壇
' a( a8 d6 c. j所以仲未破解...
  M. H! B/ [( u5 G/ q, |: c0 l. [+ p: h: u) }$ c3 c- X
不過我都知道自己多事咗D, 聽古唔好駁古嘛..sorry
無記啲劇集當然唔可以咁認真去睇, 但係都唔好離譜成咁嘛.
做戲就是做戲有什麼合不合理你都傻公仔箱論壇; K! g/ x7 w6 m( z
hhuiyau 發表於 2013-4-16 10:16 AM
- ]+ Z. }3 M; j  E, V公仔箱論壇
. O0 @+ l" b% h" a* c0 }tvb 有你這類觀眾, 實在是太幸福了, 也難怪劇集會如此水準了.恭喜恭喜.
不要跟TVB讲合理TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' p& E3 X1 D- S0 V6 g* S
hejialiang456 發表於 2013-4-22 02:09 PM
tvb now,tvbnow,bttvb( ~  z; x. q; d/ J
* u" G5 C- H: ?% I7 p
是的, 當然明白這個要求太奢侈, 只是想佢唔好"太"唔合理而已. 點知咁都咁難....唉
6 p' z- U7 A4 C. ]9 ^3 R' X) l公仔箱論壇
6 t. A0 t# N, {3 ?7 q1 n- I" Otvb now,tvbnow,bttvb
看剧就是要跟着导演思路走`你太执着的看剧`自己也吃力啊
( T8 w4 Y" L5 v/ [- d! E* KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。rowing111 發表於 2013-5-2 11:20 PM
* r4 m) w) P, L2 b/ i+ n

D- M0 G3 i+ N只是要求稍為(注意: 是稍為)合情合理一點而已, 那裡是執着了. 要跟着這樣的導演思路走, 對一個正常智力的人來說, 恐怕是更吃力吧.