返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~公仔箱論壇& n+ J! ?/ P' N6 W( k; H
9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( l+ |) Z6 b. [0 P' y8 N8 P
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
公仔箱論壇7 q9 _. e6 t( m: W
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?4 y+ [" V& H) h0 d
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
公仔箱論壇, ]' ^/ a" S* ?2 Z
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
tvb now,tvbnow,bttvb+ v* p: X+ t7 _. C: n; d
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 S' n: o  ?4 U: _
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
# S0 a9 f) O! X2 {' G% j' p- Es4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
tvb now,tvbnow,bttvb5 z4 E+ k* {. O8 I1 l
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
& {2 Z  \6 O6 m& u4 ?% l" lsweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
公仔箱論壇9 t. I# C4 q: C; m9 x5 T
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
7 I# C: W5 [1 A仲要配合埋鏡頭等等架- O3 B' Y" \, o+ B, f
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
- o% }- q9 h# s. B  LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: U+ L% [7 j$ V
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好- Y' p6 F7 W0 F0 e8 P2 r
仲要配合埋鏡頭等等架
& Y% r9 Q  t' [* Ytvb now,tvbnow,bttvb你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
& b% k; @2 s$ f( X& y9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
6 r2 ^7 X  ^! ]' m3 L5 m
又好似幾有道理..哈哈
* E+ ?, X% ~, p& t$ s想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐
0 ^; }6 S3 p! g4 {; @tvb now,tvbnow,bttvb但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 J5 R- ~1 H, B2 R. U
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
9 V- r) Z4 j- X/ Ftvb now,tvbnow,bttvb嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
3 I* |' d* _. X$ U. `9 m% Hwww1.tvboxnow.com嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
1 R; O8 j" O+ wwww1.tvboxnow.comsweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
! c+ l& Q: g6 O$ x% l$ H
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
8 k5 R9 S1 k" d7 \" S) a
又好似幾有道理..哈哈公仔箱論壇8 }- B" g- S8 ~  U8 [  [* ?4 e
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
0 }4 b6 ~- M* g. I) A$ d1 fsweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 p4 |& x) M3 D7 T! N
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, u, E, N# c$ `2 X+ U, Y! o! g
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱公仔箱論壇9 o, ]* U" s+ P# i  F1 D! J$ J) L
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
tvb now,tvbnow,bttvb0 n9 y8 \0 a" M. d# P
係呀, 我以前用s3試過燒左
; l- C+ [5 \) Q9 {
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
" B% X# X& M0 k% D& c6 |/ `6 btvb now,tvbnow,bttvb巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- ?$ u5 |$ w* M- s) @+ V7 c- Z
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
公仔箱論壇: }" x. r2 Q9 v
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/indexwww1.tvboxnow.com! P; O" ?" [. H9 R& P) \
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
* b3 X) i& n* c
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget