返回列表 回復 發帖
所以要裝備自己,作好準備,靜候機會!
perfectman 發表於 2017-8-2 11:11 PM
今时今日,钱越黎越细。
靠個人能力,可以裝備得幾多?
有後台(父母),裝備得少都冇所謂。
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
馬勞何必為難馬勞?
我租房俾人,收取1個月押金1個月租金。
對方退房一個月通知,最後個月唔俾租金話押金抵消。
大佬,押金可以抵消租金,收押金里托咩?
歪理當道理,人在做天在看。
蛋哥巧
yxx01 發表於 2017-8-3 04:00 PM
羊兄好,馬勞真係慘。
自己嘅國家俾政府蝦,人地嘅國家俾自己人蝦。
衰d講句,外國人睇唔起華人唔係冇道理。
甘5做埋包租公

唔洗啊芝啊左换锁头啦
yxx01 發表於 2017-8-3 05:12 PM
做二手房东省d钱架吗,不过烦恼相对亦都多咗。
same thing happen anywhere chinese people live...
deposit is only returned when there is no damage or repair required after returning the house to the owner.
Pedestrian_A 發表於 2017-8-4 10:08 AM
依d常識黎架啦,不過面對有心鬧事嘅人,講多無謂。
其實說話並唔係咁講啦...或者出面有某D工種...
真係求其搵個人返嚟都做到...但如果要用到專業知識...
甚至要動用經驗...真係唔可以求其搵個人做...
而且真係有職位係長期請人...但長期都請唔到人... ...
charlie417 發表於 2017-8-4 02:02 PM
你講嘅非常啱。所以話,係工作上,老細敢唔敢同你講依句說話,就證明咗你係社會嘅價值啦
如果老細唔敢,證明你係有本事嘅,東家唔打,打西家。
如果老細敢,你都係出少句聲,繼續打份牛工啦
哦...原來我有講過我無企過咩...老闆咪想馬兒好...又想馬兒不吃草...
charlie417 發表於 2017-8-6 03:06 PM
唔只老闆,人性黎嘅嗻。
一句講嗮,鬼叫你窮,頂硬上啦!
老細永遠話員工唔肯攞個心出黎,員工永遠話老細唔肯攞塊金出黎,定律黎架

評分次數

依度有冇人打王者荣耀啊
就算有,都打緊啦,仲入黎混論壇咩
lhy92725 發表於 2017-8-13 09:38 AM
未必架,我咪入咗黎
你嚟混吉唧
lckiong 發表於 2017-8-14 04:58 PM
乜嘢混吉,不知幾認真
大家早晨,好耐冇返黎,大家好嗎
大家晚上好,好耐冇返黎啦
Double K

BeiDouChef 發表於 2017-11-27 01:22 PM
厲害,以前的確有人這樣叫我
lhy92725         30 秒前         TVB 1000000000 元                 積分轉出
底衫五粒鈕         2 分鐘前         TVB 1000000000 元                 積分轉出
perfectman         4 分鐘前         TVB 1000000000 元                 積分轉出
mnb1123
chan200308
兩位麻煩清一清自己嘅袋