返回列表 回復 發帖
有人話我被禁言喎,唔知點解又留到言㗎呢?
perfectman 發表於 2019-12-10 01:15 PM
咁恶?
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
估唔到金爷都中招。
依家香港啲本土學生,真係垃圾到一個點㗎!
曾經見過一個校園欺凌case
一堆港生欺凌一個陸生
講講下港生先用啲不堪入耳嘅爛英文去鬧個陸生
以為人哋唔識英文,點知人哋啲英文超流利。
港生就er er er,衰咗之後又要 ...
perfectman 發表於 2019-12-19 02:06 PM
条片我都有睇,所以我都同身边嘅人讲,香港人有乜资格歧视中国人啦,人地喺度进步,你喺度退步。
全世界封国,闷到抽筋。。。。。。
怪唔得Nintendo Switch股市上升啦。
我都想买返部。。。。。
打机睇戏,仲可以有野玩嘅
lhy92725 發表於 2020-4-13 07:54 PM
任天堂太高价买唔落手,所以冇机打
d戏睇得七七八八,所以冇戏睇
玩 抖音
4461 發表於 2020-4-14 04:32 PM
抖音都刷到闷啦。。。。
有冇工做啊
yxx01 發表於 2020-4-17 01:30 PM
算有啦。。。
KK 依家有么搞作 ?
yxx01 發表於 2020-4-28 02:21 PM
停工一个月粮出50%,冇扣任何假期。
拜一开工了
4461 發表於 2020-5-1 05:55 PM
我依边仲封紧。
你老板好有良心啦
lhy92725 發表於 2020-5-1 07:14 PM
算喺咁啦。
其實冇一份工係會承諾請一個人一世
應該自己要積穀防飢,未雨綢繆
如果冇工作幾個月就唔掂
嗰個人都真係好失敗
perfectman 發表於 2020-5-3 09:17 PM
讲清楚几个月喺几多个月先,叫我停9个月我真喺唔掂架!
不知不觉又过咗10年。时间真喺过的好快。
慢慢先发觉人生真喺好短,一个冇任何背景嘅中下层人士,喺现今嘅现实社会真喺好难发展。
有钱人越来越富有,穷人越来越穷。
唉。。。。。前途茫茫,饿又饿唔死,弹又弹唔起。死有惊,穷又惊,唔通咁就一世?