返回列表 回復 發帖
9 w( g  V; t' U4 Q: ?6 ]www1.tvboxnow.com  x  F) i! E# v' h) B
啱嘞!
9 M% @+ Z; x1 D3 x6 B, c. U( Gtvb now,tvbnow,bttvb
) i1 |. [0 g' Q3 ]. i% L3 _我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
+ {2 T* u* k9 x7 Q5 Cleekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
! _$ G. N0 {" k5 _" ~
4 b" y$ ^4 [( J$ v/ u公仔箱論壇嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...
7 ~' V& L& U6 a) }  |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
* I8 d) x( }1 \2 U7 M( `3 Y( H# Ftvb now,tvbnow,bttvb8 ]. Z3 a3 e, y* ~
啱嘞! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ b" f9 E% r6 y% t6 ?' [# G
www1.tvboxnow.com' z4 a# A  |. A% b0 J
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?www1.tvboxnow.com! P+ |" X! l1 `/ [/ {' K- y
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。公仔箱論壇5 m8 p5 Q( V, Q5 F2 n* ?
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
. ^, r% f. I7 u- x7 v" ~, R公仔箱論壇
3 I5 h4 D# }7 L+ c; ]  a0 d: M" c公仔箱論壇嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
& _/ T1 N' H( B6 I; k  O$ ?大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
$ _) l% c* N, ~" r
tvb now,tvbnow,bttvb. T' q2 r! C7 W, ^% Q; t
係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 ^) a8 H: U+ y
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
! @+ M# a& h0 k# Smnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
: N3 L% n1 {6 [' \3 w) yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ n) M  G1 Z% m4 a( k2 k  h: K* ptvb now,tvbnow,bttvbmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。tvb now,tvbnow,bttvb% x7 T) U' ]. d! z! s% v

' }  V& P. s+ ]tvb now,tvbnow,bttvb仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!' V) G- M8 V4 j. e9 x7 f
tvb now,tvbnow,bttvb/ S" y& T, a/ I. s: c& [* o+ B
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
6 p9 y  L# E6 }3 T

3 k, T; D4 q/ }4 I) c  _8 V0 R4 G公仔箱論壇mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。公仔箱論壇6 C: @/ A; L- R+ J2 v5 |3 E( k
www1.tvboxnow.com7 k' `7 m' Y* f$ d2 t
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!tvb now,tvbnow,bttvb( ~) Y: W* e5 z9 h  f
公仔箱論壇+ l' l$ ~5 ?- O; Z1 v: m+ s2 B6 a
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
: c9 e. t/ }( S5 i公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
* d; K5 P, {- t9 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  s7 P1 x/ n$ X7 k5 D
多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。/ p1 v  ]. _/ m" L$ \* s% f
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住& Q/ p" L% e: Q4 V) h4 [9 |
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
; i0 l  K' H, V0 x) ^0 m0 h- U1 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ [; O' ]; ~  g6 A% {6 G
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
! u' ?2 a* d0 `% [5 D0 V. Wwww1.tvboxnow.com7 a! x+ t& u# t5 a$ h
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
) }: ]7 k  f! jwww1.tvboxnow.com
  T! E0 `1 Z2 g仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
% f4 t* s1 W. d1 O6 D; ^7 t3 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www1.tvboxnow.com+ Q! |& L9 @8 P( N/ d0 y1 T
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...公仔箱論壇. h# I( S: s4 o5 T
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
! o  }" W) h' f7 r論壇學嘢,平時真係冇時间
! q8 f2 y' j; s/ L3 _( a# u公仔箱論壇
( E6 b9 C9 d( G0 W唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
: v( x$ }/ Q. H8 F- q; h( c, P9 j大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 q6 P& F# r0 f* n3 Z
; f9 x  q$ r" S( ~; ]
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
8 N6 M0 z. b2 R, `# t$ G6 }www1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% E& A! }/ d3 _, H9 \4 f
tvb now,tvbnow,bttvb3 y: c2 i2 w8 q5 I
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
; T  Z  {* {! x# Wtvb now,tvbnow,bttvb論壇學嘢,平時真係冇時间公仔箱論壇) }: s7 H& G4 `. a/ H2 |( ~1 [
mnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
5 z$ ~( C: C2 |% }. z* w3 J/ q
得閒就多啲回帖啦。
; ?  n( b: _9 S

% Q8 [. f: s% v3 o+ ~3 awww1.tvboxnow.com香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?" m. F; Q5 @7 H- i! K; j/ }* n
leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
6 @% _- j9 P* P' w- y
+ a0 J# \! }. btvb now,tvbnow,bttvb啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
7 ~) a$ U  I$ x! H) j" c7 z9 `' r" B4 M9 _6 O1 B
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. ~0 Z1 p, N& n/ u
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
8 b4 y7 r' A9 Y+ q# U5 _2 D

& i1 b; k9 A( B% |: l8 |煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......
  P2 E+ W7 u* R0 b公仔箱論壇
& v& o2 n2 S- H$ j& D: B' pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ b! \8 T. x4 N8 U: o* K  v! _9 x" |
因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體