返回列表 回復 發帖
8 Q( G1 o7 W4 t$ O% [' m9 htvb now,tvbnow,bttvb% W( Z1 N. w% M1 _+ R
"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...
/ u! c( P: ?+ s8 F$ c大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
7 N8 t! a0 j  B' w3 f4 z# P) @3 W, X公仔箱論壇使徒行者節奏緊湊,演員表現更好...
! O5 k) m& z% E% o. f/ P9 C4 mwww1.tvboxnow.com
3 o& t; `) _  t) ^8 Mtvb now,tvbnow,bttvb"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...
# D! E$ r, m, K% ~7 C2 ]大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
www1.tvboxnow.com9 m) X6 x! ]3 @, }
《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。8 p" z5 H' t7 r

- \. e$ U# v* w9 S5 dwww1.tvboxnow.com相反前者民初背境已經有少少趕客.......3 j* K" V  `  {: ~# i
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高所以唔會太失望,感覺上好過寒山潛龍嘛....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
公仔箱論壇1 E/ {" C. l( T: C1 u# y* e8 `% U
tvb now,tvbnow,bttvb* Y  G% x8 x+ h+ O# X" X; e% w
tbb其實捉錯用神,將忠奸人拍好啲同落重本啲,tvb now,tvbnow,bttvb) Q$ Z; ?. f. G, }$ k! |$ R! y! C
忠奸人反而可成為今年的重頭劇。
, \0 T7 M6 G2 q* |7 _- e公仔箱論壇
) o8 o, n" I- K# ^公仔箱論壇使徒行者咁大堆頭結果收視亦唔高得去邊,正式係有心栽花花不開。. l4 y5 y6 }- j0 p
開始第一集時請咁多臨記楂刀追殺場面,反而綁住創作故仔的方向,tvb now,tvbnow,bttvb# Y6 g, C$ R- B) p8 y( _7 m8 n7 a
...
7 ]- D; ]& J7 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-9-9 03:39 PM
tvb now,tvbnow,bttvb" Z0 Q* p9 q. }9 s( Y
睇埋結局篇先吖,我諗收視仲會穩穩陣陣爬升多2-3點。
The name of this drama is inspired by the Bible?  Any relation?
覃歡喜樣吾奸
覃歡喜樣吾奸TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. l" _" ^2 J0 [8 z( L  ]/ }5 V
johuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 q7 q$ u& L$ @; o- \1 h/ V" A
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" j# w8 x9 g; {) O( M  k5 y
樣搞笑多啲
$ r6 \( ~$ R( _; Z# @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。
3 `% `: T8 i; T- u& Q6 ], W* I+ N公仔箱論壇2934808
8 f0 k, c; l$ E& Wwww1.tvboxnow.com相反前者民初背境已經有少少趕客.......1 y. p3 J% G+ C0 X
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高 ...
5 M! t  O; [" B: |7 dwww1.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-10 11:45 AM
tvb now,tvbnow,bttvb9 W. M+ \0 S8 k2 c8 T: \, [
. V7 N# Z) |' i# `0 s
安琳又幾靚靚嘅
靚仔靚女成套[使徒行者]好多,男的有沈震軒林峯三哥,女的佘詩曼高海寧貝安琪,長腿敏之熟女江美,toby,配合的甘草演員Mary姐,kk,覃歡喜的Benz雄,咁樣的陣容點可能收視低?
0 N1 j9 ]9 N  @) }tvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇( l0 {! e) H3 [! D7 A' |+ P, Z  q
戲中撞爛的汽車不計其數,爆炸場面好多,動用的臨記數目之多近年罕見,拍攝慢鏡定格移位,只有電影的製作今套有齊,美中不足只係森美同受傷的梁家輝演出唔到,如果唔係會算係近十年tbb的一套大製作,佘詩曼的回巢,林峯的最後一套,不惜工本,化費粗略計算會係前一套忠奸人的四倍以上成本,咁都唔可以有一倍收視??6 W1 {/ a& a5 i- L1 o2 M

# s' S+ u9 s# Mtvb now,tvbnow,bttvb哈哈,事實上以收視記錄睇係差唔多,上套只用一個郭晉安而己,無爆炸場面,無撞爛過任何汽車,無演員要搏命演出跳樓戲,使徒行者講演員墮樓的己有好幾個,釘姐,kobe,將會的阿Yan,外鏡鬧市拍攝亦多,製作上係好認真,可惜的係大細超了,年中夾硬播了一套外購的膠劇西遊記開始,tbb你再點做觀眾都只係[哦....],再難有觀眾會真心支持你地,而且其他的競爭對手開台唔成功,係令tbb依然一台獨大,但係咁樣獨大法,又會係觀眾喜歡的嗎?
覃歡喜樣吾奸tvb now,tvbnow,bttvb! }7 b* P1 N( x8 A
johuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
公仔箱論壇% O6 q" @, K; t. f# N
笑面虎...公仔箱論壇' W. t/ B( a* m7 E
對手被吃了也不知
第13集最後一幕tvb now,tvbnow,bttvb2 M  q$ B* `6 m. O9 `9 s( ?
陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷...
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢... 歡喜哥
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...
, R4 i3 v9 T( u/ u8 Q7 k7 D大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
1 q5 W8 y. n& rwww1.tvboxnow.com歡喜哥是第五個臥底 公仔箱論壇* J1 t. u" a1 L! A2 e: w* B' H
所以隻眼開隻眼閉
感謝樓主詳細的解說.
: D/ K5 T; Z/ m  C( r
( e# I; C7 [- ttvb now,tvbnow,bttvb安琳[貝安琪]的確很矚目,上一檔戲[巨輪]也是迷人
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...公仔箱論壇6 X% _. G) y+ d. X' L
大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
6 M" l) c* R/ B& D
其實他是鐘SIR
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...
8 I+ K) T# n5 Z; c大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
www1.tvboxnow.com$ K" l9 L+ r  [1 ]1 d( n( Z" b* i

- e3 N6 f! y, h0 H8 @細佬,你張回帖實在太正嘞,我諗9萬幾人等住圍插此幕。
. V/ V! ?/ G  I2 Q7 U1 Rwww1.tvboxnow.com
- s4 T: W& d! c9 L( G* z4 ^我呢,就唯有繼續當笑話睇咁囉,本幕真係非常有潛質改篇喺"玩轉《使徙行者》"當4格漫畫睇。
7 m  I" E) O9 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
& C7 s' M9 l( n2 {4 m但話時話,我覺得歡喜已經心裡有數囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件