返回列表 回復 發帖
一出场时觉得钉姐挺帅气的
$ ?/ ?1 u0 C& ?, ]tvb now,tvbnow,bttvb
5 p0 p5 }9 L1 [/ ]7 T  U) U6 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。樣搞笑多啲( N7 s2 s. K$ J$ _: \$ ^7 D
大文細佬 發表於 2014-9-11 01:34 AM
$ `# k% p! ]% u3 ?www1.tvboxnow.com笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。/ |* o9 j* B" G/ n9 ]5 a6 G7 ?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第13集最後一幕
# y- p2 R8 R8 ?- F: Xwww1.tvboxnow.com陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷... TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  p  c4 t! L' H; d0 e
Pedestrian_A 發表於 2014-9-11 11:39 AM
: n0 i) J7 k3 ]: o, B, ?+ ^- b; [冇錯,非常明顯,不過睇開啲啦。
, r6 K# m& A. C3 ]# t+ t公仔箱論壇笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。
6 y4 ~7 b' `( L/ B5 hwww1.tvboxnow.com2935571
2 i8 c4 u8 Y( d6 A) d公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-11 03:28 PM
7 C! r: u) R$ r0 A9 m
* f- b' `0 X- S2 s8 e
leekwoklam你幅二次對白好搞笑.. 但
5 @. J% o- h6 F* _tvb now,tvbnow,bttvb歡喜哥是第五個臥底 www1.tvboxnow.com: r$ ^' Y9 q" v
所以隻眼開隻眼閉
9 _( ~; _' j; T4 jtvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-11 12:41 PM
公仔箱論壇, p) u" q: f1 z4 Y$ L" Z
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, y) o! n" u1 M
我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過
1 R, Z3 K+ r9 A( Z

' @0 R2 X4 S. E" i3 }公仔箱論壇我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過
# [. t& b( p/ C2 Y  K+ Z8 X大文細佬 發表於 2014-9-12 02:11 AM
1 i' h" [1 f. ^2 \$ Vwww1.tvboxnow.com真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?tvb now,tvbnow,bttvb. l& U0 M- Y, X
但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
& K/ {0 }% Q6 N* K8 C" O% P6 kwww1.tvboxnow.com真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?
$ g7 `4 t9 ^* x) T但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
0 X2 k5 {# _+ s9 T8 j6 A7 lleekwoklam 發表於 2014-9-12 12:41 PM
公仔箱論壇& X' T+ Q2 L6 r7 I; f, h( O4 P4 j
( q( S+ ~1 ~, p' V8 R1 v1 E. k
如果歡喜哥唔係UC...tvb今次拍得幾OK喎... 起碼可以老點到好以我呢啲觀眾向歡喜哥方向諗UC!
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?
9 ?7 U: `1 D1 i" x# B公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb& S: }8 N% V5 ]2 ~* \, Y# A
今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜哥點樣神機妙算足智多謀,拆穿身邊二五仔,以假換真同偷人地密碼,一隻usb手指搞掂,唉,咁樣的usb手指,抬部notebook去中環甲級商廈附近走一轉,咪好易發達? 仲要咁辛苦同冒險賣毒品??
4 A" v& f1 m" _. g* B公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb( N0 X, ~, b/ f
播緊時都奇怪,點解講benz雄要走埋去架救傷車隔離懶好笑的鏡頭,原來,又係講當時佢個仔正在入面急救緊,因為食大茶飯所以無開電話,咁,其實唔關賣毒品或者作奸犯科事,而只係無開電話所以學校通知唔到,後悔咩呢? 只係後悔熄電話,或者唔請個秘書聽呢啲緊急電話或者安排行程同提示之嘛,黑社會龍頭坐館個仔返學無保標跟出跟入? 而且又係個健康有問題的細路,己經比人綁架過一次,日間看護都應該有個吖嘛? 老豆仲係講搵咗幾多錢的坐館,暗花都比二千萬,唉....!www1.tvboxnow.com+ L* J" q2 ^' ~$ C
www1.tvboxnow.com7 _# O& C2 n) u2 F7 |9 _
總括,歡喜哥個仔咁樣爬樹跌落嚟就死咗,呢個劇情只顯示戲中人的笨實,kk搵benz雄報仇,先捉佢個仔咪得囉,歡喜乜嘢你都查得到,就係查唔到佢有個仔?? kk你點報仇架?  A6 a: V( v0 B* N3 s  a" d. V. F$ K3 N
% k% K) h( p7 `8 e7 E
貝安琪之死,真可惜,鬼鬼地性感的女角,咁樣飛身攬仔擋子彈就......真係編劇要你三更死,誰能留你到五更? 默哀.....
0 @$ A6 g# \$ A; O; P7 CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. \6 e7 L& K! @  o+ xwww1.tvboxnow.com今集死的人多,除咗kk同貝安琪,就係歡喜個讀到咁長對白有晒神情語氣的精靈童星,呢個細路開始覺得做戲幾好,仲未轉聲應該十歲十一歲左右,記性好讀對白語氣掌握好,神情神態好,同劇的鄧見暈有時間應該要請教吓呢個細路的演戲心得了。其他死的蛋散,無論咩手下又好,飛虎隊又好,搶劫的乜嘢人都好,交貿中鎗戰死的又好,who cares? ...care的係好戲的kk,靚女貝安琪,精乖伶俐的覃朗星(星仔)而已......公仔箱論壇7 p& L$ O6 |5 t3 G$ \9 Q

7 ?8 x) k- L- j- Q9 j* n5 ^0 G1 H' ltvb now,tvbnow,bttvb第十五集咋,趕咩呢?
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?www1.tvboxnow.com  e) z3 D9 k" [2 d" y5 U

, K* _2 c: `- ?- G2 s( {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...
8 z8 c6 R3 Y  ~2 ^9 Y2 w# e; l, b9 `金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
* p# O% u. V0 |& l  H

0 M$ K( A9 A( l4 ~公仔箱論壇我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
  I  [. L# N# w公仔箱論壇
  J2 X& K3 W4 j+ Q& t5 E) V. a: _+ m( {tvb now,tvbnow,bttvb歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥時.. 康sir仲未知歡喜哥身份.. 到後來嗰個警官先至因為特別原因, 透露同level嘅歡喜哥身份比康sir知... 到呢個時候, 康sir將錯就錯由得Kobe繼續接近歡喜哥.. 暗中相助.. www1.tvboxnow.com9 v# R) w- z7 d1 R) o2 q  I& k
tvb now,tvbnow,bttvb7 i9 n! F- T6 P6 Y, u: C* T  r
(不過呢個又係一個問題.. 係咪應該要比Kobe知歡喜哥UC嘅身份先可以暗中相助呢?)
www1.tvboxnow.com; H1 k% _! _1 ]# N$ E
/ T/ w5 s$ B. m. ~
我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
! d! C: I$ {& R! V: K
7 p' [7 X, M! i: U3 o0 _/ ]. a6 D歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥 .... q- P; ?1 J6 Z/ Y0 k  v; R) i' S
大文細佬 發表於 2014-9-13 05:02 AM
公仔箱論壇4 d6 w/ ~; q( j  n
係囉,歡喜係UC唔係冇可能,但如果係真,條「橋」要扭得好盡,編劇就抵讚。
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?
' {- Q9 ?# D  k- A/ atvb now,tvbnow,bttvb
4 u) o" \  g' v/ U) c1 z) k! o' L今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...www1.tvboxnow.com7 K+ B' `: A8 T; W' \
金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
& G& C/ M! n* e) B9 a
啱啱啱,有啲急,又要睇番原本批人,悶。
  t5 ?$ g9 w9 m0 G6 B3 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇, S; U* V$ @( p* ~
更神怪的地方係當爆seed射爆石油氣罐拖住釘姐一齊走去貨van開門時,釘鉏上車後爆seed明明中鎗唔走得,跟住先死命叫釘姐楂車走先,爆seed中鎗後的一段時間再約去交收,釘姐身纏所謂的爆炸品靠嚇成功令人地放過佢地,一路行緊仲跛下跛下,不過當比貝安琪攬一攬之後就乜事都無,又難明射爆seed一鎗後,貝安琪的安琳用身體擋咗一粒子彈之嘛,開鎗的友仔做乜停晒手唔射?? 射多幾鎗射到爆seed變蜜鋒竇都得喎,停晒手等人地講一大段對白後太感動之下又突然唔夠人抽?? 爆seed又係背部中鎗,中鎗後仲一路劇烈運動咁走動,但係之後搞掂晒睇醫生,醫生就話休息幾日後會好返晒,貝安琪背部中一鎗只可以講幾句嘢就瓜柴?? 使唔使大細超成咁?  體質相差咁大?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 o+ M$ v7 H3 t9 i8 ~
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 x4 Z: _/ C- j3 Q6 |
公仔箱論壇" B' H" M, J8 a7 D0 t/ p1 ~
神奇的爆seed在墳場上講康sir比佢的任務係搗破撻沙的外圍集團??? 但係明明人地個外圍集團之所以做得起全靠你爆seed咁仆心仆命先搞得起,人地本數簿比你偷咗之後你交出嚟當時撻沙己經要走佬啦,要轉折用釘姐執起個袋再欏返本數簿交返比人? 成個外圍生意,爆seed先係罪魁禍首喎,瓦解洪英社? 呢個臥底打不死的超人,派一個去咪夠囉,爆seed在整個臥底過程中究竟執人地支鎗開鎗殺過幾多人?? 雖然人地係賊但始終都係殺咗人喎,又無事,唉。
, C% i! }" B$ ?6 D, E5 ?公仔箱論壇
1 w$ ?- U- L, `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
0 @  e/ }! j+ Y0 Q6 ~爆seed執鎗實錄(1.樂仔被懷疑是臥底。 2.圍捕撻沙時與執鎗開鎗射追趕的殺手。 3.毒品交易時開鎗殺人....仲有幾多單真係天曉得了。)
  H4 d& D# V8 Kwww1.tvboxnow.com
7 Y; b4 X1 [7 g5 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
6 p  P+ U$ M8 _( M" v7 P$ {5 v2 fwww1.tvboxnow.com
$ g( p, a8 u, e7 o2 T( U. f釘姐,佘詩曼一路從對白中都盡量補救劇本不足之處,究竟係邊個發明臥底呢種咁唔見得光的職業,搵食啫。其餘的神奇臥底早早家財萬貫,爆seed收暗花一千萬,kobe晨早搵大錢,ada穩穩陣陣出兩份糧,釘姐靠小聰明搵情報收獎金,將成套戲放晌警察學校日播夜播,相信下次警方要搵臥底時有一半學員會自動舉手想加入,實在太好搵了。
/ T( _6 s* V- ]www1.tvboxnow.com
; f* _7 f/ {. r, I. y, y( q0 D$ T公仔箱論壇
係喇.. 响15集咁多人死.... .. $ b& J1 J# M( j
% U" n: G6 }/ C) u2 E3 ]3 G8 }
如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!
係喇.. 响15集咁多人死.... .. TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 ?1 w  E+ Q$ G8 c5 m8 R

- g, {# ^  [- v! k5 }( ywww1.tvboxnow.com如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!
0 d& G- G9 m5 z' [8 d- DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-14 06:51 AM
1 |  ~2 m+ @) Y! M- K
我都係咁話。公仔箱論壇! g+ |* n% E4 A1 o; |1 B4 R
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
更神怪的地方係當爆seed射爆石油氣罐拖住釘姐一齊走去貨van開門時,釘鉏上車後爆seed明明中鎗唔走得,跟住先死命叫釘姐楂車走先,爆seed中鎗後的一段時間再約去交收,釘姐身纏所謂的爆炸品靠嚇成功令人地放過佢地, ...
6 x0 y$ `6 }* `+ V$ _1 c$ Htvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-9-13 04:47 PM
www1.tvboxnow.com7 D' F$ H5 R( W9 p, s8 `. r
即係變咗警校教材呀?
& T: m' V( c: J8 j$ e; dtvb now,tvbnow,bttvb或者安排放喺港台啲官方宣傳片?