返回列表 回復 發帖
/ S& }+ w9 n3 z) `3 C/ X& M. Ltvb now,tvbnow,bttvbwww1.tvboxnow.com2 s2 {8 G9 {# p5 l
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...tvb now,tvbnow,bttvb: z* q* ~5 c) s+ W0 p5 U
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
4 y0 e: _7 O5 c' k  L+ f公仔箱論壇8 q: k; d8 G2 `. j: v$ a
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。公仔箱論壇, X- k% C/ @! I" X( ]! M5 t

# U$ \! l" P% J# p3 w& d% q( r4 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,
* [5 w& p" k) R8 s* n9 B. _公仔箱論壇因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,
( q% e3 U0 c  y) ]3 {所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。& G7 u2 p3 ]& x* t5 o
這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
. _# ]; K- X9 I1 l  ?6 Lwww1.tvboxnow.com
2 V! ~6 F# Z, d9 }/ Q' R0 ]  aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...www1.tvboxnow.com& P/ K( f" ]' v( G( ^
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
3 Q: H/ ]5 g6 F1 s
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
1 u: ~% j% g: ]$ W' J# w; @
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: l7 k% }* N/ k" i4 h
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
公仔箱論壇/ s1 A; i; ?5 w0 t) b

/ F  \5 i! Q; g( _2 v# F今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。4 _( l4 U: j" X1 q4 Y" Z2 J: C
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊公仔箱論壇; _4 w. f  P* o% r9 n5 L
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
公仔箱論壇6 d, O0 y* B# A
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
, \4 M/ f3 _4 ?! N2 h' c& `第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
& t) x% Q$ c, Htvb now,tvbnow,bttvb
& V7 p  B7 D) v5 o7 V8 dleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
" R  O2 z% w  ~+ c公仔箱論壇用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,8 j2 f7 ^  k' [; ?" @: g; X
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
4 Q! ^$ O3 ^2 [# ^7 u5 q唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
- D% V2 j, j5 v: ?1 o" k; [3 ?: L" m; i. ywww1.tvboxnow.com戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,
  T' l  T& K4 _3 T' ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?tvb now,tvbnow,bttvb! E+ R7 U& S8 ?: z% Y
沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
  X3 }) ?( T; A4 n) y% W+ d  l
( K' T& d$ K: `* Y% k6 ]www1.tvboxnow.com警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?3 r" ?7 f: B6 N) d- c* j
由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?公仔箱論壇/ ?; O8 v( j8 K' |
呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: M& q: Y/ p0 k+ U
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?' ^6 y. {# |+ {* w. _& n- ^; ]

( R( v- S3 V3 E7 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' z9 H4 {3 Q% ~; A
仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
% Y6 \) O/ ^4 m; x' |# d" v公仔箱論壇* A. |1 }5 P& Q( w7 R3 a$ z1 Z
佘詩曼www1.tvboxnow.com3 {9 ~: \3 X& @' T4 P5 k
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)8 u( o3 `# l3 ?* @; D
% C2 H: A& ~' B/ n
真係邊度似呀?....
) ~- u) G4 D/ w' q; F) e# z4 m, HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,8 g# M/ S- L* d- o. Y, X2 Y
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
: U9 w5 k. n" c* \& Twww1.tvboxnow.com歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
3 L: P8 g8 l$ P1 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?; x9 L; r; @* x0 X- Y
多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...* O$ I2 H8 _: o) S" j! F

( ~4 c* d% g( }) e- s7 kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好!
公仔箱論壇7 t) `. y& O* }6 N. X. K1 _0 J, @
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。2 n( X1 ~/ t' {6 @
2927296tvb now,tvbnow,bttvb$ b* j/ c8 w' a# j  A% F6 j
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
www1.tvboxnow.com! q$ k/ _/ o( _+ G0 _' u0 E
tvb now,tvbnow,bttvb6 c2 x/ h& n6 A
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
) Z* O6 w/ T5 o( x  D. J. h; ?你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?www1.tvboxnow.com  N' [+ F! s- c9 w
2927306www1.tvboxnow.com, J- C: ]5 s' ~+ }
今日睇 ...
$ T% T% H% x0 itvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
% ]9 |! f8 K" e4 u/ @, Z0 u; h/ A! Rtvb now,tvbnow,bttvb
' C2 _0 b8 d# a/ P' Nwww1.tvboxnow.com即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
) W, _$ }+ P; ^: qwww1.tvboxnow.com你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?8 l6 B1 B3 O& [: a: g  v
3 |! |) \( s  e今日睇 ...
( \, Z- A4 h% ?( {/ Zwww1.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
% r. I4 ?/ f. B# J. z0 E% z  Y
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
& x. ^+ }8 T' C" W, \, |www1.tvboxnow.com
+ J8 v% \( T/ ]5 Z% z& B$ w3 e
0 I% S7 i. Z8 w- wwww1.tvboxnow.comwww1.tvboxnow.com. V1 H0 `: [' P
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇4 C- i; E1 {& e0 t/ n
大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
) y# j9 F9 `$ x& o& |www1.tvboxnow.com 哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 Q$ m8 N% z( J* O: Q& Q6 w. a2 U. D
* F0 _1 ~2 u( o  w: {, ntvb now,tvbnow,bttvb用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
9 e, Y% C3 ~' Y7 etvb now,tvbnow,bttvb[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,tvb now,tvbnow,bttvb- `8 W1 G" G' x+ Y5 x
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
- x5 o# ]" X1 r7 O8 M公仔箱論壇戲中如果林峯都 ...
* W0 B& }, I6 k1 g, Z) c3 O金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
公仔箱論壇- a) Z; l4 q. M: o, A
阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing