返回列表 回復 發帖
leekwoklam, welcome back! 未睇先要講林峰造型, 佢個髮型好韓feel呀, 你地覺唔覺呀??
leekwoklam... 呢個就係點解你發帖我一定支持嘅其中一個原來, 除咗你好比心機編輯啲內容之外, 你真係一個好有heart好respect每一個回覆者嘅feedback嘅... 呢個其實係一個基本respect人嘅態度, 你不單止回覆我地每一個, 同時仲要好用heart咁回覆我地嘅見解.. 比個like你都唔夠呀! 億個likes喇!
( B- o. k( H& H. i" h6 h6 j9 R* y4 r. B& W: j7 {  N
講番tvb啲劇.. 我都好似你咁dl咗最近幾套劇.. 但仲未睇呀.... 叫做啱啱睇完係馬明嗰套, 都ok嘅!.. 公仔箱論壇$ v6 k3 i! B) N5 o
呢套未dl呀.. hahahahaha...應該啱啱先至有seed.. 希望唔好失望喇! 睇你對呢套劇嘅拆解.. 應該唔錯.
終於播咗第一集,主要我係睇佘詩曼,原來今次又做類似[絕代商嬌]的[三水妹]果種角色,換轉七八年前甚至更早的十月初五的月光時,佘小姐全無難度做得入型入格討人喜愛,但今時今日造型上還可以,雖然仲係咁靚女,但畢 ...www1.tvboxnow.com' T) A5 V) F2 S  p, {
金田Sam 發表於 2014-8-26 01:11 AM
7 @/ ?1 U2 M) I" R" M$ ]3 Utvb now,tvbnow,bttvb
4 I$ j; C! @& j! jtvb now,tvbnow,bttvb金田Sam你真係無用錯名呀! 第一集已經可以抽絲剝繭得咁詳盡! 佘詩曼一向都好戲架喇! 不過真係好似你咁講.. 佢敵唔過年紀.. 唔可以再演妹妹仔角色lu...
! W- p  d% B) \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2924631
0 m4 r0 f5 m6 m$ x8 O- O1 u: z9 M) ]啲"陰"係有啲似嘅,但唔算抄啫,畢竟林峰都唔弱嘛,係咪?) P& E0 B4 Z  f4 @7 ~' B

6 y& `' N/ x& o$ H1 Q! x/ t- r! T1 @過去3個月無乜點睇無記劇集,改睇咗的啲日劇韓劇.始終美劇日劇創意高及製作認真,我連《忠奸人》都係DL咗全套先一次過"完成善舉".公仔箱論壇# _/ C4 @9 G5 c2 R4 p

8 z/ A" M/ L- M& H1 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過《使徒行者》 ...1 {$ ?; V7 k* p  C+ H! T7 R
leekwoklam 發表於 2014-8-25 03:58 PM
6 |, d3 H5 ]  q5 M# ^' H* m) dwww1.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* T% Z. F; j# @1 F1 ]4 I9 G
如果林峰返去幫佢爸爸手都好架! 唔知會唔會呢?? tvb now,tvbnow,bttvb; x; _/ G. P' l6 U; P
佢拍劇比起好多演員嘅機會都算多架喇! 不過佢都好比心機去研究演技, 至於呢套劇.. 真係要好睇編劇編得好唔好喇... 睇呢班演員嘅演技應該好好.. 如果呢套劇情故事好.... 就係佢地嘅伯樂喇! .. 有好劇要有好演員.. 有好演睇都要有好劇本架嘛.. 睇下林峰今次好唔好運遇到伯樂喇!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 j$ b1 L# E/ m5 T7 l% B. }

' X: I2 m2 @) ^& }tvb now,tvbnow,bttvb開場一幕比人圍,唔知你同其他會員有冇睇我主帖26/08/2014嗰段呢,我一路睇阿佘同林峰講野就一路留意啲打手,效果有啲喜劇feel,不過就無傷大雅嘅。 ...6 r: X7 h6 z% ?0 ]
leekwoklam 發表於 2014-8-26 05:24 PM
公仔箱論壇( z2 U1 v' L# l# n5 B
5 C: e$ a* p) r, z2 C( J# p
琴晚睇完第一集喇... 今朝好想講呢一part.. leekwoklam你真係我肚裡面條虫呀.. 我睇到呢度.. 大笑出嚟呀.. 屋企人見到我都笑呀... 公仔箱論壇. p& R; f5 ?$ Q0 t- Z

" P1 i2 }4 K) D3 ], L# ~! tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你呢段-->"開場就玩生離死別然後即時倒敍9個月,幾吸引嘅。"釘姐"同"爆seed"情深義重咁喺車廂裡面互表心跡,周圍過百(佢話)把老牛同曲尺「對」住晒嘅塲面,其實係好迫真定好好笑呢?" www1.tvboxnow.com- I! s6 B/ s7 q6 x# b# X
故事講阿佘話唔好waste子彈, 殺咗佢可以save林峰一條命... 阿佘揾玻璃片自殺.. 比林峰阻止.. 之後好似好型咁向外開埋其餘啲子彈.. 已經覺好笑.. 最好笑係.. 之後成班古惑仔埋架車殺佢地呢幕好似games啲喪屍成班圍住.. 我即大笑呀! tvb好想拍得林峰好型,義,勇一身.. 但我覺好好笑多啲.
24# 金田Sam
$ o3 G+ Q( y) s
. U6 b/ x7 s9 A公仔箱論壇死在無故太多談情戲,使人印像扣晒分 .. 金田Sam你簡直係我知己呀.. 最唔like tvb啲劇太多談情劇情, 一到啲談情戲份時.. 我就玩games架喇.. 或者睇書
終於播咗第一集,主要我係睇佘詩曼,原來今次又做類似[絕代商嬌]的[三水妹]果種角色,換轉七八年前甚至更早的十月初五的月光時,佘小姐全無難度做得入型入格討人喜愛,但今時今日造型上還可以,雖然仲係咁靚女,但畢 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  V; m5 U1 c6 O( I$ w
金田Sam 發表於 2014-8-26 01:11 AM
- d. @9 ~+ @% f& d: jwww1.tvboxnow.com
- y9 V, a/ l5 b2 G5 f# Stvb now,tvbnow,bttvb睇完第一集, 我就覺林峰係卧底喇.. 不過洗唔洗咁多卧底呀? .. hahahahaha... 香港係咪真係咁多卧底呀? 仲有呢, 香港啲警察係咪真係咁得閒去跟蹤番警察呀.. 不過如果個高層係黑警又唔同
* d2 W1 [  ]. T0 j3 F3 \+ w1 C+ n
' W5 B5 l! L5 W; i* ^  B- @- O: ewww1.tvboxnow.com咁你回帖時都好有心機啫,係咪?www1.tvboxnow.com" {6 s% ~4 d7 H" ^3 t) |

, b' t0 G9 y) _2 Fwww1.tvboxnow.com唔好意思呀細佬,我話劇中唯唯學「化骨龍」講對白,我驚你唔明呀,因為你咁後生,我擔心你或其他會員唔識張家輝個化骨龍係乜水啊,比張劇照補充吓先。
! x& z6 h' |& a( a  d* A
0 D7 y, M9 i5 S6 e& P0 ^# b/ I1 v公仔箱論壇29252442925245
7 D1 O- E- d) P9 E6 e: RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% V9 ^/ f7 t$ y) K3 c6 P
化骨龍講 ...tvb now,tvbnow,bttvb1 C( l3 |1 r6 \  F2 |" H
leekwoklam 發表於 2014-8-26 05:44 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' j8 N. @- n: M1 I5 u1 ]6 s

% L$ C* H. f( z+ |sorry呀你post咗啲劇照我都唔知係乜...可唔可以講比我聽套劇叫乜名呀? 又或者有無得dl睇下呢? 化骨龍係咪就係套劇名呢?
  q* A( ?" F8 fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。講起chok林我覺得佢演戲好過唱歌,睇咗两集佢都做到一個吃腦又冷靜的爆seed。我反而中意三哥,佢同劉江都有機會係黑警!tvb now,tvbnow,bttvb) U( h# Y1 h$ v  Z7 F
mnb1123 發表於 2014-8-27 12:52 PM
! r) z5 ]$ }( \7 t5 j; o# wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
7 C8 n2 R# p' k以無記嘅慣性編劇, 你估邊個最可能係黑警吖喇?? 真係有可能係三哥喎... 但劉江差唔多套套劇都係奸架喎!
公仔箱論壇9 e: a" ^* S- z
細佬未睇過「化骨龍」唔緊要,同「化骨龍」有關嘅幾套電影都成10年有多架啦,係我呢啲老餅先有印象。tvb now,tvbnow,bttvb3 r/ X9 d4 G" Z" {, w3 L
不過唯唯特殊講對白時嘅口音同語氣就係參考張家輝咁囉。 ...公仔箱論壇8 Q) v+ Z. P" T6 k8 L; V' A
leekwoklam 發表於 2014-8-27 04:13 PM
tvb now,tvbnow,bttvb  e* y8 B# z2 K5 C( r

/ _9 C4 i5 n5 k5 s公仔箱論壇套劇真係叫化骨龍呀? 有無seed可以dl呀?
www1.tvboxnow.com4 H% S2 l$ |: W) a. b4 \, ?
2925852, u9 w% j. p4 t- i
咁咪夠晒正囉,可以當喜劇咁睇。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ u8 d' Y& h+ G' B
不過睇阿佘同Raymond啲鬥咀嗌交戲係應該好睇嘅,但日後談情說愛就好難講。www1.tvboxnow.com6 l" H' X& l3 q
www1.tvboxnow.com' S- i8 k5 d# E' S2 f
leekwoklam 發表於 2014-8-27 03:46 PM
公仔箱論壇' K& A2 p. a3 ~1 H
公仔箱論壇9 |1 R! U* U  X
峰哥靚仔嘛... hahahahahaha..
* G& D/ l4 `) T  l3 L
) U5 b2 l; X2 s, V; M% R6 G. `tvb now,tvbnow,bttvb係呀,卓凱比我嘅感覺都係正中帶有少少(可能最後多多都唔奇)陰暗面嘅人。tvb now,tvbnow,bttvb0 K9 G5 n5 N- d  N
唔,聽你推測,個黑警真係好有可能係劉老師喎。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! D6 e3 g9 i. y; Q

) A  V" \0 P! B3 i: Q( f5 kwww1.tvboxnow.com
0 l5 z$ R- W+ c5 B5 ]: i) l* Vwww1.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-27 03:56 PM
4 L, I! G. \/ [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇; e/ C: v1 u* L, ^1 N8 L
leekwoklam開個帖比人估下邊幾個係UC, 邊個係黑警吖
8 Z5 B, W+ X  j' {  G$ l4 [
細佬同mnb1123, 你哋個主意幾好。但怕唔怕比人鬧搶晒啲話題。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ u5 [: w6 B" A( w
係網上其實太多資料漏出,邊個係黑、白、灰都有啲頭緒噃,比啲時間我睇吓可以點樣包裝得好啲,OK嗎?www1.tvboxnow.com1 z9 ~8 I0 U. d6 g( b" e
但如果係遊戲形式就會益番喺吹水版咯。 ...
# e; n; e6 `- E% J% {leekwoklam 發表於 2014-8-28 11:22 AM
" y) C: m9 ~. tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb5 _8 X& D7 s+ \. g. j
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係要估下喇!
I think Raymond is doing fine in this role. He is going to be the next Laughing .
8 O$ a5 o% v1 b5 U. _6 Itvb now,tvbnow,bttvbmrfusion 發表於 2014-8-28 10:53 PM
, G8 U$ a, c# h! K( ltvb now,tvbnow,bttvb! j* ^6 e  ~+ Z9 i$ ]2 \8 `
佢靚仔過laughing
8 [; S- d7 W# u- ]! W- s$ f' [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb" @. ~- L: N3 i" P9 u9 r2 x$ n$ N
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種.. 我好like睇架!