返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關
) T; U+ x7 J3 e7 |www1.tvboxnow.com一見TVB出品先知唔關事
" T6 J7 Q! g2 _2 c睇左幾集都幾好
' ?- }! D# v4 I7 y: p+ Rbgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
. k0 I9 {9 U+ b- l! Q/ c) zwww1.tvboxnow.com
. J& N4 L! Y9 R# Y" Rtvb now,tvbnow,bttvb播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
. L; R1 X9 v7 c8 b  _! iPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
9 G/ x6 Z$ M4 E4 Vwww1.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ ?& p, E+ ^2 l3 P
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
6 v8 l7 l; Y  A. S, Q. gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
: y. K) w3 C5 Awww1.tvboxnow.comwww1.tvboxnow.com+ F/ z' p- i( ?2 b5 l$ K' A
當然, 此劇演員也發揮出色
6 m/ \+ B8 Z. m; H. i9 Ttvb now,tvbnow,bttvb三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...
  ?. J: ^- p" P1 @8 v% }, Jtycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
tvb now,tvbnow,bttvb5 I; |- X! v9 h. ?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& A( I% `- m) O$ t3 e7 `  G
好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集www1.tvboxnow.com) B! p. C+ Z* W7 {! v
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
2 x6 C# c/ N+ o8 J1 O, ]7 ]爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 2 @' V9 [; h, g
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
: K0 C7 T' ?) k4 N
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! F1 L% Q* ^; n" u/ u/ A' n9 m
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
8 a8 Z* V# H$ Hwww1.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 y; x) A7 d% a. P" b; z. v+ }$ |
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集www1.tvboxnow.com# P/ e9 e: ]( _$ s" [1 W: q" V
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 www1.tvboxnow.com0 t0 X1 S3 r+ o+ ~# ^, _
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) q& Q# d9 C3 L% Y$ W: @
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
! u# G4 v, T# c7 l% P6 [
4 \: H; b% ~4 b) M3 h# f# F5 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
# w5 A4 j( G$ Y* U3 jtvb now,tvbnow,bttvb2945865! ?: a$ ^. Q' K! M
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...% S) s2 N  M7 \$ x, a3 t
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...tvb now,tvbnow,bttvb+ o/ B! |5 s! Y) _% W* U- K  v
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...tvb now,tvbnow,bttvb# t  i+ ?7 c6 u* Q% |7 j1 a1 P
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
9 I8 Y0 C5 `, E( g% X0 y8 atvb now,tvbnow,bttvb
* _3 L) B* k0 W0 |9 O嘩.. 你揾到佢咁多資料
$ a: q$ {$ y6 \2 \( Q& B4 j3 E/ |/ K  i
www1.tvboxnow.com, W. K& a: ^2 S& o$ i
我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾tvb now,tvbnow,bttvb: j  k" K6 a$ v6 m8 j
kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- q5 n) D; r; p9 R. }, U
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
: v: h/ Y5 }  \! t# f$ P' Cwww1.tvboxnow.com公仔箱論壇; b" o: t4 P$ u: n' Y
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集
! s7 v' r6 [$ w* wwww1.tvboxnow.com歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! www1.tvboxnow.com8 ?/ `8 G: D% A6 h9 d* p
, `* Z8 d8 l, H2 c
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
0 N% J  I$ y2 _* Swww1.tvboxnow.com
7 q1 i+ g) q3 u7 Y% W% J; }tvb now,tvbnow,bttvb五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ D7 ?2 Y7 o" ?( J0 L
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
9 D1 d8 _  f; c* x* K: Xwww1.tvboxnow.com; S4 X5 H/ Z  l2 Q; r
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
  i; o5 I0 u! k% g$ [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- R+ c& N6 i0 Btvb now,tvbnow,bttvb20集後不知所謂!!!
  _- D1 q5 z5 R6 t" S9 kPedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
1 O5 ?/ i8 G: h5 f5 o( {0 _% {& V

: h; o) s6 w' }7 B差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: D0 m5 P8 w$ O

j5 q! [. h% ?公仔箱論壇本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
. B$ h4 }5 c5 f5 a- x3 O5 fwww1.tvboxnow.com
2 S4 {; u7 z, _) C公仔箱論壇其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
/ n& J2 b, U; }! ~. gtvb now,tvbnow,bttvb
9 }5 }( r1 K. M. g8 f- [www1.tvboxnow.com有你哋各位,回帖區先有咁多話題。9 O6 w! E7 ~1 {/ U( @3 K8 O  Y( j9 i
公仔箱論壇/ S2 Z4 U5 e% K: V
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
9 G$ Z5 p) Q+ Z% n% Atvb now,tvbnow,bttvb
+ K$ Z" h0 |9 L; O) _0 \2 S公仔箱論壇《再戰明天 ...
5 ~: s5 S4 B; cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
tvb now,tvbnow,bttvb- ~  d1 H2 _! v' q' C

+ S, b2 F$ p1 ~: m3 ntvb now,tvbnow,bttvb原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添