返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關
9 I& }9 J* h0 `/ s  X5 ]8 Kwww1.tvboxnow.com一見TVB出品先知唔關事公仔箱論壇5 r- x: y. j8 e2 \3 y: o" E
睇左幾集都幾好
6 m1 ]! \- ?# a1 ~6 z% t4 O8 Z2 {www1.tvboxnow.combgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
公仔箱論壇2 ^6 D% b6 e* I2 c4 c$ f6 H+ n
tvb now,tvbnow,bttvb7 ^- U( g; ^3 s' W0 `
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
1 I+ ?4 \( x4 y6 t, o! W1 u; ]/ `tvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
. ^; g1 m" |+ c, [

- ~/ `4 ^$ w: o1 |: K% E3 V% z1 Y/ mtvb now,tvbnow,bttvb高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
# S+ q1 S% ?7 \* |2 Gwww1.tvboxnow.com如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" T- x! F9 O* |7 C" P
公仔箱論壇( E' c9 G% p9 E; ^7 u& J/ p4 z! _. }
當然, 此劇演員也發揮出色 公仔箱論壇9 h8 }/ x5 ~2 M& Y, x" H6 H2 m3 n
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...
$ N& K/ |. M6 r- Htvb now,tvbnow,bttvbtycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
. g1 S6 h4 `; _6 M) c3 d1 c

) c. k- }; S# K& hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 A( [1 u# K* B
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ V! g: \, p: H# z, p
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 6 q* b+ o& [6 M4 b  C
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
: F% X8 {1 [# W公仔箱論壇
% |3 D5 ^) C6 m5 z係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
8 ~0 h6 c( w( h2 W* Y2 f0 G* h" D& w3 }www1.tvboxnow.com
  m" J1 i5 h4 R  x8 D公仔箱論壇tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 H! `, w+ `2 }3 c: L, V; V& F
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 " ^  ]4 F5 t% S6 w) F6 `
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...tvb now,tvbnow,bttvb3 H' M  M( E5 x' N; l# D
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
0 p' h% Y- R; I) D9 Fwww1.tvboxnow.com
" \4 {  f" i4 L- I( l) b8 nwww1.tvboxnow.com我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...tvb now,tvbnow,bttvb) i+ l* @. ]& P2 Z) R6 `. ^
2945865TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: ^7 [: R% I. }' D' a3 n4 ~, a7 N2 H
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
, P; B% T$ A: m+ M& Q公仔箱論壇我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...公仔箱論壇) t7 H( b9 n* B8 Z4 B) `
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
2 F' u9 R! g0 kleekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
5 j# i& u- {3 k2 @0 A1 h- [" vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- z" x& k; v9 G* ?- c, x
嘩.. 你揾到佢咁多資料
$ e2 c( p: y9 P3 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇* |. f/ X1 O1 r. n7 A7 J. _9 }
我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
2 V4 J" j( v! T+ w; pkobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 .... P6 U( l7 \7 `0 Q4 _
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
1 _* r9 j. S  Y( e: n
) D8 c. T+ n8 b4 ^* `
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集
4 g* n% r7 }( Y3 x% M& X# a- |) v! R2 ctvb now,tvbnow,bttvb歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! tvb now,tvbnow,bttvb: O6 o2 t. y! a4 ^: p- m) Z

) u/ N' i* V1 }# P' H+ N爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... 公仔箱論壇5 d5 y4 W9 X) w$ {. J

* i3 r% A: Y# w  S9 W2 CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
  ^' g7 I: P) T$ V9 JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
tvb now,tvbnow,bttvb8 d9 a# |9 O2 \5 e

2 Z9 {) ~; ^- o  Y, L; c可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; v/ x9 |2 S9 R0 x

6 b( K2 R& i* M' n4 i" Z9 E$ z2 htvb now,tvbnow,bttvb20集後不知所謂!!!
& I9 I+ H) s& O" ]/ Y. z+ r公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
5 X2 \9 x9 Q- `: s+ D' g; g; B公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) d& s9 m- [; H7 L( |
差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
# l) g, T) `9 L公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  ~" }- N8 d) f6 }' E, o
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。6 J. S7 h" s! ~( d( K: z. W

$ ]  c$ B! I+ X) q; d5 kwww1.tvboxnow.com其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
" S* `' C0 p& O8 Y, x% k) Z9 B5 |tvb now,tvbnow,bttvb8 |: w# P# K/ L1 W
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。公仔箱論壇! t1 b1 e7 L% e7 A& m; U2 w
! y3 Y! H# R' }8 F- p* Q8 I0 B
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
2 _: _+ b, H, p" I
- ]& l9 B0 k6 W2 V+ wtvb now,tvbnow,bttvb《再戰明天 ...
; k" B! p6 L; B& fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
: `5 z  X( G) S) `# y9 U

2 J+ H9 B$ U2 e$ u! ptvb now,tvbnow,bttvb原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添