返回列表 回復 發帖
《大藥坊》劇中其中一句話「好醜命生成」...這句話是真的話,佳期條命真是苦,真係唔認命都唔得呀!
7 Y( U2 I: ~2 S& C* `! f* e' r, }認命你就輸啦,正所謂命運在你手,無論幾辛苦都好,佳期都不會低頭,努力地向前走...
; w( [9 A# c: |3 ^  K公仔箱論壇最後期待這套勵志 ...
/ c7 {& B: n- ewww1.tvboxnow.comtimmaxsing 發表於 2014-9-23 10:29 AM
! f1 P/ J* y5 u2 G" Owww1.tvboxnow.com係囉J神版主。《大藥坊》啲訊息幾正面,睇佳期逆境中都唔放棄都睇得人舒服,唔明點解啲人唔鍾意囉。
www1.tvboxnow.com7 l# ?. O% ^' Q+ }+ A$ L

3 N  P8 X7 N& q" b% ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。因為呢個世界唔係真係咁多人係可以做得到囉... 又或者人生不如意事十常八九.. 唔想再睇咁多唔開心嘅劇.. 好似我咁.. 情願睇輕鬆笑片.. 又或用下腦睇下啲偵探推理片.. ...公仔箱論壇3 {# ^8 y$ a2 H% R
大文細佬 發表於 2014-9-24 01:01 AM
) z* v9 u5 [5 Q/ k% y) K唔睇《大藥坊》唔緊要架,不如淨係睇大結局就算。7 K/ d& J! r5 N( W- F
想睇輕鬆好笑嘢?有冇睇J-2台《海女》?7 X- Y1 q2 F1 r$ U$ s& F& `7 F  l
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& w' Z) j8 c0 O" w2 a
睇左咁多集, 都唔係好明點解要有許君約 (唐詩詠) 呢個角色,
$ Q# i5 m! e1 N/ l4 w! k除左俾莊繼宗利用發電報俾南京政府外, 其餘情節, 都係覺得佢可有可無
0 \  L! Y# R. J( {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-9-25 12:47 AM
tvb now,tvbnow,bttvb; s$ S% W  d0 a
呢款「永遠得唔到表哥嘅表妹」係無記本類劇嘅常設角色嚟傢嘛。5 H: d7 V7 [! o7 U4 @1 _9 J5 \1 K$ z
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
"一元35歲就要瓜斗咯......".. 即係sad ending喇.. 唔想喊.. 唔鍾意sad ending公仔箱論壇+ D2 n1 W8 q3 a1 o- e
大文細佬 發表於 2014-9-25 01:36 AM
' c4 h7 g$ O) b* v, e6 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,如果《大藥坊》個sad ending好似苦茶咁,唔好飲喇。: j* ?" {8 Z8 A6 F$ e- @2 R% B* O9 Y. v
不如睇《海女》吖,感覺開心又青春,好似飲紅荳冰咁。
2 z1 u- a2 |# J( p' W* ?公仔箱論壇
0 h$ {6 }! N* c8 Z9 @6 X劇情一如既往發展,今日冇乜好講,不如睇吓有關BB寫真集啲靚相補數。
, c6 K6 C' C2 q" d) S* N$ }
* t+ t2 m- a+ \; g7 itvb now,tvbnow,bttvb
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-27 10:46 PM 編輯 & X, b, T0 a& X# l6 f) X

; c: u2 S5 v1 M: p, M; {1 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
! T, D3 w) z. M. i6 F( I
* M0 q9 w: t4 P: h' P. s' Rwww1.tvboxnow.com可能會由廿集開始好睇番呢.. 可以多啲話題.. 同"使"倒轉www1.tvboxnow.com9 K8 _, \$ H- M. o6 ], }
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:30 AM
www1.tvboxnow.com  T0 Z: U- d; R
本劇有30集啊。噢,我有啲啲想接檔嘅《老表你好Hea!》快啲出添。tvb now,tvbnow,bttvb& h5 g; h% [9 g
琴晚最好睇嗰兩分鐘就係....../ i9 _/ Z. c) y% l+ D) c

: I8 n" p* F; f9 R- R' |8 A* R6 K公仔箱論壇公仔箱論壇& L4 O; U4 D2 S/ p
& t$ S6 U2 E: C, v. t咁我寧願睇BB 奇實係冇時間,因為用咗D時間睇帖同回帖 离開香江成二十几年好多中文都唔記得晒,特別要寫廣東話
- d. P' D/ i3 G: w4 ]tvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-9-27 09:30 AM
, U& K; j3 k; n4 z1 u& p
我而家好多時都係第二朝好早一路睇琴晚嘅《大藥坊》,一路又回你哋啲帖。公仔箱論壇* U( }: h( K# Z+ p
寫緊字嘅時候剛剛睇到杜茸被打pat pat。
  i* X  |2 ~& s# W; w
tvb now,tvbnow,bttvb9 n; y0 F" ~, i

/ b- Z2 ~7 o, k9 CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都係睇香港啲新聞update自己香港嘅時事架... 近排' U- Z: h1 C2 f% I- _
大文細佬 發表於 2014-9-30 03:04 AM
公仔箱論壇7 k, \6 u% l% |2 g* b, q
啲人走晒去佔中,又少咗批人即時收睇《大藥坊》,如果仲傾唔掂數或者情況惡化,會唔會睇睇吓佳期突然插播佔中最新現場直擊架?
(3)棺材內的黃浩然...外又點呢?
5 G' Y% J& C: R. KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-10-1 01:24 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# I* L/ h( v( A( Z- Z( B" \- i  r4 E
外就陰功無比啦,呢排佢因怪病入院,雖然剛出院話冇乜事,但都冇法出席本劇宣傳,又要辭演新劇《張保仔》添........
嘉欣表現可圈可點..好看% o+ `; `& w! Q  ]/ Z
tb037456 發表於 2014-10-2 10:33 PM
9 i4 `7 U- R- B* ~1 @4 E3 J; T公仔箱論壇唔好意思,"可圈可點"係唔係算讚嘅呢?
; t: S% n% p3 f: E6 S- u) r& N4 _公仔箱論壇係就代嘉欣收咗先啦,哈哈.......
2 X6 l" d4 m- j! u8 I: L
* i- A- [6 F5 ]3 Y係喇.. 聽講佢個病好似同大長針個皇帝一樣架+ t( G9 J' f! r% f% P
大文細佬 發表於 2014-10-4 01:03 AM
tvb now,tvbnow,bttvb0 M  K0 f9 i! e) O
係呀?唔記得晒添。
/ F* s; _1 k8 K6 p琴晚停播,冇得comment,有啲掛住杜茸呢個「開心菓」,佢次次出場都有笑料....
睇本劇睇到小弟開始四肢冇力同頭痛,仲有10集點捱呢?

8 Q' R  P( ^2 F' m公仔箱論壇其實我明白《大藥坊》同《仁醫》唔應該直接比較,大家條「橋亅根本唔同,趣味性大有分別。
& q! v/ r( y+ g- U) t' i' bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇  O, B8 K$ K" i* T' ?
我實際係想話無線啲編導、編劇今次浪費咗一個大好題材啫,畢竟無線啲醫護劇一年一套嘅咋,而時裝醫生劇又已經拍到開始令人生厭嘅地步..........tvb now,tvbnow,bttvb* g; I4 d' a1 e, w! p; |

6 B$ }7 O1 \1 {% q# k8 e4 L( X一句講晒:浪費咗一班好演員。
www1.tvboxnow.com8 m9 U4 P( S$ w4 y+ X
我就話因為冇競爭所以無記D編劇.編導求勿其  。如果魔童攞到牌,班友仲唔打醒十二分精神?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ e: V$ Y3 F; z0 g5 @2 @0 Y; R- s* S: C
mnb1123 發表於 2014-10-8 09:51 AM
$ h5 O; e; h, _; {" ytvb now,tvbnow,bttvb
  N0 c8 f3 ~6 F係囉,我都望港視爭氣啲,有競爭有進步,幾時都啱聽。www1.tvboxnow.com) s9 R8 Z) @" g2 G$ L) P; ]

! e! l8 F: S/ X  {5 vtvb now,tvbnow,bttvb千奇百趣玩HIGH-D好睇架?得閒睇吓先。
中意本剧多过使徒行者
) g* D/ m; }6 i0 x4 p% S5 [: r/ Qb1991 發表於 2014-10-8 01:49 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% w6 c6 h. C% L+ \( s
使徒行者同大藥坊兩者都差不多喜愛,其實前者劇情好多沙石,唔係真係好好嗰隻囉。