返回列表 回復 發帖
仲未聽第六第七集呀.. 不過唔係咁like有人死... 3 i  g) G% Q: A
大文細佬 發表於 2014-9-17 01:34 AM
* Q( [/ N' _) n3 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 哈哈...我啱啱聽咗一半、睇咗一半啦,睇呢兩集時香港打大風呀。
4 @7 x) d2 c1 A; Q' {tvb now,tvbnow,bttvb ! F) N' [" r( j- |3 s& U( i: |
無架啦,無架啦,大哥繼祖死咗後短時間內冇重要角色瓜啦啩?www1.tvboxnow.com+ n: e0 a  c3 H' R0 n2 `
tvb now,tvbnow,bttvb1 ~) g& g5 P# M6 g. Z
唉吔,杜蔘啱啱先喺死囚室「吔」咗人哋隻斬頭雞咋喎,咁即係......
* `, Q" J9 j* N( BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
7 q7 c' l$ H2 A+ ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
潘志文都好似好耐無做香港劇集
' O6 w$ A  g- }3 X9 jwww1.tvboxnow.comkkchau 發表於 2014-9-17 02:49 AM
tvb now,tvbnow,bttvb& H) X$ @' }$ C8 b2 ]" X& |- Q2 q
係呀,好耐冇見「潘翁」啦。  B6 h, k( ]$ N7 G& V- g
tvb now,tvbnow,bttvb8 l9 R# u2 N2 b6 d! l5 V
《大地恩情之古都驚雷》飾容亨
: L1 n1 |7 Q8 o7 L7 N公仔箱論壇
很不错的一部电视剧
很喜欢锺嘉欣。她本身很清纯,已经足够。现在影视圈中,很少这类质地纯净的女子。她不需要去扮演冶艳,性感或粗豪的另类角色。这份纯真已非常难得了。
很喜欢锺嘉欣。她本身很清纯,已经足够。现在影视圈中,很少这类质地纯净的女子。她不需要去扮演冶艳,性感或粗豪的另类角色。这份纯真已非常难得了。 ...
: I$ ?. X% g( ?www1.tvboxnow.comrosabobo 發表於 2014-9-18 05:07 AM
$ i7 P3 ]+ E- ^0 w8 C公仔箱論壇0 x+ P# |+ B) X2 b# `, O8 _# i- K
同意,所以我咪話佢係演杜佳期嘅不二之選囉。
很不错的一部电视剧
) ]2 Z* b- r6 S$ Y$ i6 F+ }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。清晨一边 發表於 2014-9-17 08:20 PM
公仔箱論壇- U0 [" Z; E  |3 W% r* ~
慢熱啦,應該係越來越多人睇架啦。
8 I- i+ \# C& K! e9 |5 z1 }1-5集平均收視23點,最高28點。
看了几集, 还可以。最好越做越好。给我们看多一点好戏。
嘉欣BB做戲真係唔錯
3 ^" b+ ~7 v7 w5 J; g* w- |3 Fwww1.tvboxnow.com演技真係好好
熟女嘉欣
嘉欣BB做戲真係唔錯公仔箱論壇# g; |1 j/ _9 |0 A4 f7 |+ {
演技真係好好
+ @2 N3 |, @1 e# t( E公仔箱論壇yimmh2014 發表於 2014-9-19 07:49 AM
tvb now,tvbnow,bttvb  K, W" i, k+ e' K- y  w' f/ f
+ Q( V1 d& ~5 @" M% m' G& f
我暫時比嘉欣78分,但隨劇情發展應該仲有得加。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-19 03:30 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb) c$ ]4 P. [) d4 O1 Q. ?
公仔箱論壇  e1 s0 [' n8 X( d6 E
熟女嘉欣0 w1 X" l! z7 q' w5 p
joeb66 發表於 2014-9-19 11:33 AM
" a$ j# ~/ F1 ^1 |3 e, c7 Ttvb now,tvbnow,bttvb哈哈......咁快就「熟咗」。
9 a: ~% V7 b% S) H$ j+ b1 ?: H$ Q6 ?不過,正如我前日講,30頭真係女演員嘅最黃金時期嘅開端,希望BB好好掌握佢嘅黃金十年啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 ]+ \: H2 \7 P
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?
7 z- X7 }& g* e& K9 w公仔箱論壇
3 A, Z3 [5 ~$ ?8 m5 }; B" c順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明有幾奸.. 佢地有乜理由心底裡仲會覺得佢個女許君約對佢地咁忠誠呢?? 更何況莊繼宗同表妹相處時應該知道個表妹係幾有機心先至得架嘛... 人性根本無可能會分得咁清楚... 爸爸奸.. 係人都唔會太接受佢啲仔女係忠嘅.. 除非佢啲仔女表現真正為人係正直喇! 但許君約表現得唔係喎! 就好似香港警察入職前都要check埋家庭背景喇!

- b+ v* s& \  x+ ]; x& owww1.tvboxnow.com
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?tvb now,tvbnow,bttvb3 W' D6 A% i6 R& \- z( x

3 [2 P+ d" _* x* C, Y9 b# H* dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明 ...
0 g2 ]8 k, g2 {! B2 e大文細佬 發表於 2014-9-20 01:19 AM
7 |4 r; _8 b% R; M7 i% p; w' O
唔! 好詳細嘅人格分析啊。公仔箱論壇& l$ H5 }9 C0 a' D/ |

$ h* _1 c; |" }2 v( y9 K1 Ntvb now,tvbnow,bttvb其實,劇裡面類似細佬你舉嘅唔合理人物個性及表現我都覺得有幾個,不過而家整理緊,希望可以夾埋你嘅example,下週可以喺主帖正式討論。
* b( y4 [% ~# Z0 j其他網友都可以提供見解架。
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?! N3 d& W1 C3 S# `* n& N8 N

6 B+ @9 c( k7 S5 d( Jtvb now,tvbnow,bttvb順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明 ...
+ C  P6 x  M$ F! o大文細佬 發表於 2014-9-20 01:19 AM
公仔箱論壇+ a0 V/ ~- @/ i  R$ L# j) B2 y3 u
咦~~~~集中睇眼鼻口,真係有8分相似呀,哈哈。細佬你對眼好sharp醒。公仔箱論壇' i; _: u6 t' P/ [0 K+ H) L
的確,吳尊向來都有男生女相嘅格。公仔箱論壇& t5 G. T% u5 B" B
  L) H- p  z, M& e0 e
好好睇! 特別係主題曲和結尾曲, 係我每睇一集必听. youtube再每天必听嘉欣既大愛. 張德蘭都大過我咯仲咁好氣, 把聲同以前冇勿點變, 我覺得幾好!