返回列表 回復 發帖

《使徒行者》非一般臥底釘姐-各位贊成TVB另開續集或《釘姐系列》嗎? ... ... ... ...

,  描述: 即係取代laughing哥系列,長拍長有囉。
單選投票, 共有 161 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

45.34% (73)
21.74% (35)
22.98% (37)
9.94% (16)
您所在的用戶組沒有投票權限
《使徒行者》非一般臥底釘姐-各位贊成TVB另開續集或釘姐系列嗎?
$ Z+ o7 b7 v- C5 N) F4 O& P' o即係取代laughing哥系列,長拍長有囉。

* G. G7 r* e: {4 K0 q% a$ y
3 w9 ]; C0 v; i+ G3 V$ X- F- e4 q, |www1.tvboxnow.comwww1.tvboxnow.com" l& V: a3 }4 l/ @1 a
釘姐真係非常光芒四射,佢性格鮮明極之人性化,當然阿佘好戲夠放係主要因素,但釘姐嘅角色設定真係好有水準,加上戲中形像又百變,現在只係播咗幾集啫,就已經成日扮鬼扮馬,又骨妹又護士又學人放數又盛,攪到集集都熱鬧非常,成為焦點中嘅焦點,仲對佢冠名女版韋小寶添。
5 G# ~) A4 t3 G+ j$ n* }/ K 公仔箱論壇9 K" ?- K: ?0 u. Q+ G
阿佘能唔能夠憑此角再奪視後,對無記可能都唔係咁緊要,始終每次得獎與否都有多少政治考慮。
4 c* i4 s! p- qwww1.tvboxnow.com

0 ]. z: B5 g8 \  k3 k不過,擅於商業計算嘅TVB,又點會唔知眼前又再出現會生金蛋嘅鵝呢?1 R7 h, U  |& Q  O2 r: ?4 V2 i

2 o5 _" B: G! UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。謝天華離開無記後,laughing哥條水就咁斷咗,想再拍續篇外傳已經無可能,而家喜見又有超正臥底角色出現,所以本劇完後可能唔駛一年半載,我哋或會睇到「釘姐系列」,連前傳、後傳、新傳、外傳乜都出齊,可能一啲都唔出奇噃公仔箱論壇% n5 i( I" [/ A6 C

9 ?0 s3 `6 d5 Ztvb now,tvbnow,bttvb但如果TVB真係為釘姐開續篇,各位網友有無啲新建議,或者希望釘姐用乜嘢新形式或新劇情同我哋見面呢?/ R# c; Y' m# y' `/ _  p6 q! K
投完票後請分享一吓意見。
" L- Y  P$ j+ q- z1 ~! X
+ {$ _. t! Q3 r* r' ]% X/ L
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我想釘姐以喜劇形式開外傳。
見好就收
- Q0 d9 V3 v4 QTVB 續集死路一條tvb now,tvbnow,bttvb( q( F# a8 S- }6 {# d$ h7 n" }. G3 B
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ f; F! @- A' `# A
我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高
7 \- L" }4 f  U- |- m: g; t5 J公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( y& u" @( o6 a" F( C8 G! U0 f
呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
+ ~" s. E4 D; i6 j+ |* ?大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 K) \3 U% ?$ Q3 @. S6 l5 t$ ?5 b
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
, C+ j, L! o9 N
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, z$ ]* B7 T4 B0 n4 J% n1 ]
/ |1 K( }4 k4 [7 l
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...www1.tvboxnow.com7 J' ~# V' y9 V& j5 m! Z
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
8 V) c- O+ ~  s7 z5 G2 s# d公仔箱論壇或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇3 P1 U' ]5 K" k$ y( O
limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
- V0 G- I# m1 H  [5 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,好橋呀。
阿佘能夠憑此角再奪視後
  e5 I  ]& F) p! @9 Ioskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
www1.tvboxnow.com, o/ [- n5 @- b4 g6 c( M
我諗唔會喇啩。
tvb now,tvbnow,bttvb$ a0 c, K5 z% z  _' t, z0 O/ n
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. U1 C5 G. E# s5 f
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
: K/ X5 Z. r1 q  O" _" w) [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-25 01:49 AM
$ ^' A" ?! p4 Zwww1.tvboxnow.com你係咪想話Benz巢皮同皺紋多呢?www1.tvboxnow.com& F  B" e2 n2 \) W, H
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
0 A1 O* Q& u: X# Z
巢皮同皺紋...www1.tvboxnow.com: g5 _" P7 [3 _- T1 m& l% u
所有老人都是這個樣!
( I) u( a8 n0 y6 P* z' [Pedestrian_A 發表於 2014-9-26 04:05 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 ]( V4 K; d' G3 P
其實歡喜個孖潤腸咀都可愛。
( ^5 _! e, |& b+ k7 k& N7 W
( Z1 D& i, ]" {' H3 m; w+ U8 ctvb now,tvbnow,bttvb咪就係佢個孖潤腸咀太突出囉
1 G; Z9 F. c# \3 p: W3 u6 d, L5 \* Dwww1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-27 01:22 AM
# U: K  I' ?: Z5 p
哈哈,我都想咀吓歡喜個孖潤腸咀。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 I1 C! C$ I2 L3 R' ?* G( J
我強調,如果拍外傳一定要安排歡喜番生。
釘姐個性不變,不過不是UC而是警察來做開端% f) r0 G. V5 K( Y/ c
留美博士 發表於 2014-10-2 04:10 AM
; v: n) C& a+ a* W! y咦,留美博士,好耐冇見你囉。你想阿釘做軍裝行咇吖,都好吖...& [4 O4 C; ?% L
+ x9 N! e5 c2 a, Y