返回列表 回復 發帖
聽聞是配音嘅
條骨都無佐lu
直頭係秋生把聲...
原來配音員另有其人....佢叫許秉珩....把聲真係好似黃秋生~
配音演員模仿聲音系有一手嘅
條骨都無佐lu
但我都想知為咩就得秋生的角色需要一個年輕版
條骨都無佐lu
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? www1.tvboxnow.com) e* R, f0 Z+ K3 S* I
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
* W3 G/ g+ E) }$ i/ P: Y. |6 ^, fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見!
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
$ c8 i4 ?: D0 m! Bwww1.tvboxnow.comTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
# ]8 O0 ]% @2 e- D3 Z8 c& Z公仔箱論壇其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...( x. i& L- p3 n: |
大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇現"秋生"是否更加味道嗎??www1.tvboxnow.com# C9 \: K# `1 q2 @; n- T% R# l$ I6 e
最後是睇到現在劇情都收貨or精彩⋯⋯期待後期劇情內容⋯⋯
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
  l8 F. ~& W+ f/ {0 \" BTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 [6 d+ o+ E- j3 R, D6 N/ G9 A0 Z
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
* z# _8 P3 D* Z) Qwww1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
  A5 [& x, \! `. B) G
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧tvb now,tvbnow,bttvb1 b: i5 }/ i3 ~* G5 B1 O
www1.tvboxnow.com2 c- m2 K6 n, n+ X9 _3 z( `7 b
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
7 U0 {, J* p# U3 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下% F( K& t, A$ x3 |
反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇 ...
: s6 e& O$ v% r! k5 utvb now,tvbnow,bttvbtimmaxsing 發表於 2015-11-8 08:37 PM
公仔箱論壇" l( y! G$ o: A! Z/ ]' T  w0 H

$ E& g0 M5 E' I( v6 b! L
+ m- ^7 I. U/ P+ U' D; I  }/ ctvb now,tvbnow,bttvb版主你好勁呀... 咁清礎嘅!tvb now,tvbnow,bttvb  O+ _. i# I6 [/ t
嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到呀???
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, k* v" n5 ~% a& F" V& G' \: n- t
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
5 N) d" H. V: n  ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 S/ g1 u$ |* w5 |
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
9 w8 K. K  ]! S; o一來冇時間,二來劇情冇俾到我要 ...
7 t( w6 I- m: J8 j2 e/ ?9 Dmnb1123 發表於 2015-11-9 08:47 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 D, p( J3 @4 P4 ^/ U
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇
2 Q& |4 w7 x: d0 {  W$ Uwww1.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb0 v3 w* q- z" J: q& }
我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! k+ R! Y! l6 r4 v1 W  \
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇
. s- h( R/ e' f! w& G! @8 N  g6 z4 l2 g( A3 C5 u
我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!tvb now,tvbnow,bttvb6 V2 d2 a1 V. s
大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
& Z: |& P* H) pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) O# U, b  p: b: i0 @! w+ L
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?
3 K# b: f7 x+ {! `6 t$ f公仔箱論壇. l  E7 f$ y$ K# b4 e( c. b
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,tvb now,tvbnow,bttvb8 ^2 o0 \) _! t% V
有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇" A8 \( `, l8 K1 H2 i4 @
睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
( G* i% e4 p# d5 u! {4 _$ K2 C- {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* Q& J3 _$ H% \2 i  f5 y  G# S7 T
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?
* d8 ?0 s# U5 M$ k5 N) c, P8 _tvb now,tvbnow,bttvb
5 E$ q: T5 Y# wwww1.tvboxnow.com呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
( a  C+ ~5 c( [$ KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲 ...tvb now,tvbnow,bttvb' o8 t6 F6 k6 H' r/ X
mnb1123 發表於 2015-11-10 09:03 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% ]/ }9 G" W0 N: O
www1.tvboxnow.com+ [! ]) G' U9 J) j  }/ m
讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* ~/ W' |( A2 O0 I0 _! D

$ n2 U! Q; p+ \, \/ A$ O2 ye+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00pm 開始架喇... .. 不過 frys仲係要early bird... 就係為咗呢間成日要通頂等佢開1 H* E4 v( Q; n2 J4 f8 m3 r6 ]
tvb now,tvbnow,bttvb+ {: v0 i9 j0 {2 w. \4 `; j
使徒行者2係咪原班人馬架? 咁你覺梟雄好唔好睇呀?? 其實從來都未睇過呢種劇.. 即係上海background... 唔知點解會用呢啲題材架呢?? 係咪算係歷史呢?
0 A5 R# C. @) r& j5 S' J" v9 E/ u3 ]
, }: }1 H0 ?- P8 S3 B8 G1 O公仔箱論壇讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急( }$ t7 h# R2 m+ p; M. o

% O6 O) r* M! K$ v, [5 Ptvb now,tvbnow,bttvbe+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...www1.tvboxnow.com3 o9 ~7 |9 B: y
大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
( l+ q9 Y& |) }- w" G0 i/ b$ R/ Y( ]5 vtvb now,tvbnow,bttvb[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算 公仔箱論壇/ R0 R, Q+ P( t) t) q4 g2 q
) x8 N2 h9 @7 c! g/ z
呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。
- e" z. o$ `* C& C5 Y! |: }tvb now,tvbnow,bttvb 两套背景都發生係上海,唔係歷史劇
9 {6 U) H3 U& D3 @版主你好勁呀... 咁清礎嘅!tvb now,tvbnow,bttvb  @: [& x1 N, G4 e6 O2 e9 c; l
嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到 ...tvb now,tvbnow,bttvb# A4 @& [4 Z  `2 _
大文細佬 發表於 2015-11-10 01:26 AM
# Q2 e$ ?) ^3 L  H任何事都要經過努力及時間磨練,才能成功,是遲早問題⋯⋯
回"27#or28#的有關"使徒行者2"問題?www1.tvboxnow.com* h" I) O3 V8 L2 J9 b# D4 j0 W" N/ O
原班人馬好難講,除時轉陣或內容,就如早前"張保仔"這角本來是"黃浩然"是主角,但當期問題⋯⋯做了尾集幾秒客串?所以非常難看到播放時的陣容是什麼⋯⋯