返回列表 回復 發帖
有黃秋生、湯鎮業、黎耀祥咁强勁大卡仕,再加關禮傑、馬明、蘇玉華、梁琤、爗哥......咁多好戲之人,套劇
8 f) p; S0 v* e% q2 B. {0 F應該好有睇頭,不過唔知TBB班編劇大大會點玩,真係要再睇落先知

評分次數

• timmaxsing

請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
3 ]9 w* n; ]7 H! Ztvb now,tvbnow,bttvbTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
$ M. ?& _" N, g5 g5 ?tvb now,tvbnow,bttvb其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...tvb now,tvbnow,bttvb+ j; h6 [( n6 g
大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
% ?% G6 K1 x0 K8 ~- Q4 ~0 b
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
* ^: i0 d- D6 G/ b7 L/ @5 h
$ A6 `, j  b8 [, @www1.tvboxnow.com《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),公仔箱論壇, i, n% Y6 e9 J3 q8 p2 ?
一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下tvb now,tvbnow,bttvb- U% X8 y( ]' F/ D0 W+ R
反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
! T* h) S" D3 _5 X; y4 h( TmbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇
6 H! G# P9 X/ v% `, j; l9 X; `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( c2 l$ }  }- U
我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!! Z( {& z( O; l' c$ g9 f  l! |: `
大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
9 q; y9 B2 W0 M0 Q: i" _
# Z% p0 p2 g8 [- C! x* q
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?" D+ d' Y1 P* r7 s. z
" H4 g( I3 U: i2 Z* f' h
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,www1.tvboxnow.com( j. K$ X' k+ `5 ^
有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇  V. M6 i- h0 i8 {% q  e+ O7 p
睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
' U( p: Z/ n( N' ~tvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. c( p" Q% t- G* T
讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急
# Z, {. n: ]* l, R5 {4 G( XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇9 a( I, t! Y9 ^" l5 G4 X! m" h7 h
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...
; S4 v9 P+ u+ J% [- Dtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
$ W0 {9 G3 y$ a: ^! z! Itvb now,tvbnow,bttvb[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算 公仔箱論壇+ T# E* q- Q3 b6 F1 S9 _0 n. ~
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; N  O- ^* p8 p( r7 f
呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% J! |8 J  }- j, `) R; n
两套背景都發生係上海,唔係歷史劇