返回列表 回復 發帖
他要下马威
4461 發表於 2019-11-18 12:36 PM
作为老细要树立威信我都觉得系应该嘅,至少在佢的立场上是
條骨都無佐lu
羊叔叔打算去澳洲发展
lhy92725 發表於 2019-11-18 12:17 PM
依度维修车有一项 Labour Cost = 工人费

甘既系我要帮车厂老板还人工遮

yxx01 發表於 2019-11-18 02:43 PM
做任何维修都分人工费同材料费嘅哦
條骨都無佐lu
喇叭师傅,系澳洲维修车,有冇 Labour cost 依个收费 ?
yxx01 發表於 2019-11-18 10:22 AM
每人出一个 quotation,包括所有费用。可能相差几倍噶。
質檢當然係隨時睇,另外如果圖紙有更改,可以申請簽證完工後再追加工程款
lhy92725 發表於 2019-11-17 11:30 PM
中途都可以改图纸?

yxx01 發表於 2019-11-18 02:43 PM
要分都得,不过会入货单未必比你啦。比你果张系人工费+入货价 一张单咋
中途都可以改图纸?
大啦叭 發表於 2019-11-18 07:09 PM
梗係有機會啦,所以先有後加(簽證單)產生
條骨都無佐lu
要分都得,不过会入货单未必比你啦。比你果张系人工费+入货价 一张单咋
大啦叭 發表於 2019-11-18 07:12 PM
比如你去维修车, 张单就唔会有一项 Labour cost 咯 ?
做任何维修都分人工费同材料费嘅哦
lhy92725 發表於 2019-11-18 02:48 PM
装修都会有?
去澳洲移民
goldmonk 發表於 2019-11-18 07:17 PM
依家大马噶名被一班友仔搞臭左

逾期逗留,跳飞机
装修都会有?
yxx01 發表於 2019-11-19 09:47 AM
梗系啦,所有涉及手工制作嘅野都系分人工费同材料费
我地D投标报价分得仲细,连利润都要显示埋
條骨都無佐lu
梗系啦,所有涉及手工制作嘅野都系分人工费同材料费
我地D投标报价分得仲细,连利润都要显示埋
lhy92725 發表於 2019-11-19 10:37 AM
原来利润都要显示埋
原来利润都要显示埋
yxx01 發表於 2019-11-19 11:06 AM
作为呢仲投标性质的工程,佢地系允许你有合理范围内嘅利润
條骨都無佐lu
作为呢仲投标性质的工程,佢地系允许你有合理范围内嘅利润
lhy92725 發表於 2019-11-19 11:13 AM
投标都系做下戏,到最后都是睇关系